♥ För närvarande 15 763 viner bara för dig! ♥
Alla priser är inklusive punktskatter!
Säker förpackning!
Pålitlig frakt!

Rosévin

(1.145)

Solen skiner, humöret stiger och du törstar efter förfriskning - vad sägs om ett fruktigt rosévin?

Läs mer Handla om Rosévin
Stängfilter
från till
%💰  
🏆  
24 h 🚀  
Inga resultat hittades för filtret!
Salu
DRICKS!
3er Vorteils-Weinpaket - Doktorspiele Rosé 2022 - Dr. Koehler 3er Vorteils-Weinpaket - Doktorspiele Rosé 2022 - Dr. Koehler
Köp 6, spara 10 %
Glicine Rosato Terre Siciliane IGT 2020 - Duca di Salaparuta Glicine Rosato Terre Siciliane IGT 2020 - Duca di Salaparuta
Rosévin torr Italien Sizilien (IT) Terre Siciliane IGT (IT)
Salu
DRICKS!
3er Vorteils-Weinpaket Santa Digna Rosé - Miguel Torres Chile 3er Vorteils-Weinpaket Santa Digna Rosé - Miguel Torres Chile
Salu
3er Vorteils-Weinpaket - Rosa dei Frati DOC 2022 - Cà dei Frati 3er Vorteils-Weinpaket - Rosa dei Frati DOC 2022 - Cà dei Frati
Köp 6, spara 10 %
alkoholfri
bio bio
Le Petit Béret Rosé Prestige Alkoholfrei - Le Petit Béret
Le Petit Béret Rosé Prestige Alkoholfrei - Le Petit Béret
Rosévin torr Frankrike Languedoc-Roussillon (FR)
Salu
DRICKS!
3er Vorteils-Weinpaket - Miraflors Rosé 2022 - Domaine Lafage 3er Vorteils-Weinpaket - Miraflors Rosé 2022 - Domaine Lafage
Salu
DRICKS!
6er Vorteils-Weinpaket - Doktorspiele Rosé 2022 - Dr. Koehler 6er Vorteils-Weinpaket - Doktorspiele Rosé 2022 - Dr. Koehler
Vinho Verde Rosé DOC - Casal Garcia Vinho Verde Rosé DOC - Casal Garcia
Rosévin halvsöt Portugal Minho (PT) Vinho Verde DOC (POR)
Salu
DRICKS!
6er Vorteils-Weinpaket - Doppio Passo Rosato IGT 2021 - CVCB
6er Vorteils-Weinpaket - Doppio Passo Rosato IGT 2021 - CVCB
Salu
alkoholfri
6er Kennenlernpaket - Alkoholfreie Weine von Le Petit Béret 6er Kennenlernpaket - Alkoholfreie Weine von Le Petit Béret
Salu
DRICKS!
6er Vorteils-Weinpaket La vie est belle Rosé 2021 - La vie est belle 6er Vorteils-Weinpaket La vie est belle Rosé 2021 - La vie est belle
Salu
Salu
DRICKS!
9er Vorteils-Weinpaket Santa Digna Rosé - Miguel Torres Chile
9er Vorteils-Weinpaket Santa Digna Rosé - Miguel Torres Chile
Salu
DRICKS!
6er Vorteils-Weinpaket - Miraflors Rosé 2022 - Domaine Lafage
6er Vorteils-Weinpaket - Miraflors Rosé 2022 - Domaine Lafage
Salu
DRICKS!
alkoholfri
Spätburgunder Rosé alkoholfrei - Rotkäppchen Spätburgunder Rosé alkoholfrei - Rotkäppchen
Rosévin Tyskland Rheinhessen (DE)
Salu
DRICKS!
6er Vorteils-Weinpaket - Clarette Rosé 2022 - Knipser 6er Vorteils-Weinpaket - Clarette Rosé 2022 - Knipser
Salu
Salu
DRICKS!
vegan vegan
12er Vorteils-Weinpaket - Delheim Pinotage Rosé - Delheim
12er Vorteils-Weinpaket - Delheim Pinotage Rosé - Delheim
Salu
DRICKS!
12er Vorteils-Weinpaket - Clarette Rosé 2022 - Knipser
12er Vorteils-Weinpaket - Clarette Rosé 2022 - Knipser
Salu
6er Vorteils-Weinpaket - Merlot Rosato 2022 - Tenuta Ulisse 6er Vorteils-Weinpaket - Merlot Rosato 2022 - Tenuta Ulisse
Portugieser Rosé süss - Maybach Portugieser Rosé süss - Maybach
Rosévin söt Tyskland Rheinhessen (DE)
Salu
DRICKS!
12er Vorteils-Weinpaket - Miraflors Rosé 2022 - Domaine Lafage 12er Vorteils-Weinpaket - Miraflors Rosé 2022 - Domaine Lafage
Salu
3er Vorteils-Weinpaket - Fantini Calalenta Merlot Rosato - Farnese 3er Vorteils-Weinpaket - Fantini Calalenta Merlot Rosato - Farnese
alkoholfri
Schloss Sommerau Roséwein alkoholfrei - Sommerau
Schloss Sommerau Roséwein alkoholfrei - Sommerau
Rosévin söt Tyskland Mosel (DE)
1 från 42

Den rosa trenden kombinerar de bästa egenskaperna hos fruktigt rött och friskt vitt vin. Helt enkelt Rosé. Vissa gillar den ren, andra som en spritzer. Under åren har den tidigare nischdrycken blivit en absolut stjärna på vinfestivaler och trädgårdsfester. Hitta ditt centrum på VINELLO, beställ flaskor med sommarglädje och upplev hur ren livsglädje från hela världen smakar. Rosévinet har inte förgäves tagit sig in i vinkännarnas hjärtan. Förklaringen är enkel: varm sommar - sval rosé. Du kan skriva det som du vill, RosévinRosévinRosévin och Rosewein. Men på Duden står det fortfarande Rosévin eller på fackspråk Rose vin, även det skulle vara korrekt ;-) . Men låt oss hellre njuta och inte skriva ...

Rosévin - varför behöver du ett tillfälle?

Våren börjar komma, folk vaknar upp från sin vintersömn och njuter av de första solstrålarna. Trädgården städs upp, festligheterna stiger på ängarna och man märker att livet återigen sker mer utomhus än inomhus. Mysigheten kommer senare, nu är det dags för aktivitet, dags för rosé. Det färgglada sommarvinet glittrar i solljuset, vattenpärlorna rinner ner i den svala flaskan och festen kan börja.

Rosévin för gott humör

Oavsett om du köper det färgglada rosévinet på en vinfestival eller i vår vinbutik är den rena livsglädjen alltid närvarande. Så gå ut och grilla, fira eller slappna av. Njut av den varma årstiden med vänner och familj. Så beställ rosé online på VINELLO, sätt på dig solglasögonen, luta dig tillbaka, vänta och se och drick rosé.

Rosévin - ett bevis på skicklighet

Låt oss först och främst göra oss av med fördomar, för det finns inget utrymme för dem i ett sorglöst sommarhumör. Ett rosévin framställs (nästan) aldrig genom att blanda rött vin och vitt vin. Hemligheten ligger i de röda druvorna och den fortsatta behandlingen. För att rosévinet ska få sin rosa färg används huvudsakligen två varianter. Först krossas de röda druvorna försiktigt, precis som vid framställning av vita viner. Musten förblir sedan i kontakt med druvskalen under en kort tid, varefter den pressas och jäses.

Den andra metoden kallas "blodsugning" eller juiceutvinning, franska "saignée" för "blödning". De röda druvorna krossas och lämnas sedan i moset i en eller två dagar. I enlighet med namnet tappas nu en del av saften av och görs till rosévin, resten blir kvar och blir senare till rödvin.

Rosévinsproduktionen är därför inte en blandning eller ett misslyckat arbete. Det är en sann konst och har fulländats av många vinmakare. Detta är delvis anledningen till att rosé har etablerat sig som en egen vinart vid sidan av de populära röda och vita vinerna.

Färgat rosévin - glad smak

I motsats till vad man först trodde spelar färgen bara en liten roll för smaken. Detta beror främst på valet av druvor. Särskilt populära druvsorter är Syrah, Primitivo, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Grenache, Sangiovese och Pinot Noir. De primära aromerna är hallon, blåbär, persika och jordgubbar. Den fruktiga rosa färgen får rosévinet att se sött ut, men rosévinet har hela smakspektrumet. Förutom de torra, halvtorra och söta produkterna är de riktigt söta vinerna klart i minoritet. Det finns också många specialiteter, som rosé mousserande vin, cava, mousserande vin och till och med rosé champagne. Upptäck mångfalden av mousserande rosé.

Hem för regionala roséviner

Frankrike anses vara det ursprungliga ursprungslandet för rosé. Côtes de Provence och Languedoc är traditionella producenter av det hallonröda vinet. Chiaretto roséviner från Bardolino i Veneto är också mycket uppskattade av vineliten. Andra utmärkta producenter finns i Spanien, Chile och Österrike. Tyska vinspecialiteter blir också allt populärare bland finsmakare världen över. Särskilt Weißherbst, ett rosévin som framställs av en enda druvsort och en enda plats, har en stor grupp entusiaster.

Ett litet urval av populära rosédruvsorter

  • I Tyskland användsSpätburgunder-druvorofta för att göra rosévin. Om vinet vinifieras som ett vin med en enda druvsort från en enda vingård kallas Spätburgunder Rosé-vinet för Weißherbst. Weißherbst är mycket populär och extremt fruktig och har en ljusrosa färg med kopparfärgade reflektioner. En absolut kultdryck från Tyskland.
  • Zinfandel, även känd som Primitivo, vinifieras huvudsakligen i Kalifornien till White Zinfandel eller Blush Zinfandel. De okomplicerade rosévinerna från Amerika är ljusrosa och kan användas till vilken fruktsallad som helst. Jordgubbar, körsbär, vattenmelon - det finns knappast mer saftig förfriskning.
  • Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon är förstahandsvalet i stora delar av Frankrike när det gäller smakrika och fina roséviner. I Gascogne, som är hjärtat av den franska vinodlingen, skördar vinodlarna ibland sina vinstockar tidigt på morgonen för att överföra morgondaggens fräschhet till vinet. Låter konstigt, men smakar unikt.
  • Sangiovese är druvsorten för roséviner från den kulturellt rika regionen Toscana. Lika pittoresk som landskapet är, lika pittoresk är doften. Det italienska rosévinet har en blommig bukett av rosor och ängsväxter och är en fröjd för näsan. Och smaken i alla fall.

Köp och beställ rosévin online på VINELLO

Köp, beställ och njut av rosévin. Allt från ditt hem eller dina mobila enheter. Tiden kan trots allt spenderas bättre än att leta efter det bästa rosévinet. Hos VINELLO vinpostorder hittar du snabbt vad du söker och du kan njuta av VINELLO-garantin. Perfekt service för en lyckad sommardag. Vi skålar för ett glas rosé.

Tips för att njuta av rosévin på bästa sätt

När du dricker ett glas rosévin vill du njuta av allt annat än dåligt vin. För att se till att varje flaska når sin fulla potential ger vi dig några tips på vägen.

Saker att veta om Rosévin
Vilken är den optimala dricktemperaturen för rosévin?
En uppfriskande rosé bör ha en temperatur på 8-10° Celsius.
Vad passar rosévin till?
Rosé passar till fisk- och skaldjursrätter, pasta och vesper och är även populär som aperitif. Med vänner och familj, på terrassen eller balkongen, under dagen eller kvällen, är rosévinet det perfekta sällskapet under den varma årstiden. Oavsett om det är rent eller som spritzer är det vackra färgspelet i glaset värt att dricka hela dagen.
Hur förvarar jag rosévin?
Rosé bör helst drickas ung, men kan lagras i 2-3 år utan problem. Den bör förvaras på en sval och mörk plats med så få temperaturvariationer som möjligt.
Hur länge håller en öppnad flaska rosévin?
En öppnad flaska kan överleva en till två dagar i kylskåpet, beroende på rosévinets karaktär och komplexitet.
Upp Upp
Upp