- Detta rosévin av druvorna Cinsault, Grenache och Syrah passar perfekt till citronchilikyckling med bulgur eller rödlök fylld med couscous och aprikoser
- Detta vin från Languedoc är typiskt för druvsorten och fruktigt
- Detta franska rosévin är perfekt som tillbehör till en fest eller grillfest
Årgångar
Leveranstid ca. 9-11 arbetsdagar
förpackningen!
Mer information om 12x Vorteils-Weinpaket Côte des Roses Rosé - Gérard Bertrand
Côte des Roses Rosé från vinodlingsregionen Languedoc presenteras i ett ljust jordgubbsrosa glas. Den första doften av Côte des Roses Rosé avslöjar toner av citrongräs, grapefrukt och grapefrukt. De fruktiga tonerna i buketten får sällskap av mer fruktiga balsamiska nyanser.
I gommen börjar Côte des Roses Rosé från Gérard Bertrand underbart torrt, greppigt och aromatiskt. Detta krispiga rosévin är balanserat och mångskiktat och presenterar sig på gommen. I avslutningen bjuder detta unga vin från vinodlingsregionen Languedoc på en härlig längd. Återigen dyker inslag av grapefrukt och citrongräs upp. I avslutningen kommer mineraltoner från de kalkstens- och skifferdominerade jordarna.
Vinifiering av Gérard Bertrand Côte des Roses Rosé
Den balanserade Côte des Roses Rosé från Frankrike är en cuvée vinifierad på druvsorterna Cinsault, Grenache och Syrah. I Languedoc växer vinstockarna som ger druvorna till detta vin på jordar av kalksten och skiffer. Den närliggande flodens balanserande inverkan gör att druvorna mognar långsammare och med mer aromatisk komplexitet. När den perfekta fysiologiska mognaden är säkerställd skördas druvorna till Côte des Roses Rosé uteslutande för hand, utan hjälp av grova och mindre selektiva maskiner. Efter skörden transporteras druvorna snabbt till vineriet. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Côte des Roses Rosé fortsätta att harmonisera under några månader på den fina jästfällningen.
Matrekommendation för Gérard Bertrand Côte des Roses Rosé
Detta franska vin avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det är perfekt som tillbehör till spagetti med yoghurt-mynta-pesto, thailändsk gurksallad eller fruktig endivesallad.
- Fler produkter från Gérard Bertrand