• ♥ För närvarande 24.224 viner bara för dig! ♥
  • Alla priser är inklusive punktskatter!
  • Säker förpackning!
  • Pålitlig frakt!
Bodegas Vegalfaro

Bodegas Vegalfaro

Mer om Bodegas Vegalfaro
Inga resultat hittades för filtret!
Ej tillgänglig
10 % Spring-Sale
9999
2021
Ej tillgänglig
10 % Spring-Sale
Rött vin Rött vin
torr torr
Spanien Spanien
Valencia (ES) Valencia
206,98 Skr*
0.75 l (275,97 Skr * / 1 l)
Ej tillgänglig
9999
2021
Ej tillgänglig
Rött vin Rött vin
torr torr
Spanien Spanien
Valencia (ES) Valencia
309,98 Skr*
0.75 l (413,31 Skr * / 1 l)
Ej tillgänglig
9999
2021
Ej tillgänglig
Rött vin Rött vin
torr torr
Spanien Spanien
Valencia (ES) Valencia
278,98 Skr*
0.75 l (371,97 Skr * / 1 l)
15 % rabatt - Sista flaskorna!
Spara här nu!
10 % Vårrea
Våriga priser
Nu bläddra!
1
1 - 13 / 13

Bodegas Vegalfaro - ekologiskt på hela linjen

Andrés Valiente och hans son Rodolfo grundade Viñedos & Bodegas Vegalfaro 1999. Namnet Vegalfaro är sammansatt av ordet "Vega", som betyder äng eller svämmark i låglandet, och det historiska namnet på deras vingård, Casa Alfaro. Sedan dess har Rodolfo Valiente strävat efter att utveckla en distinkt personlig vinstil på Vegalfaro, alltid baserad på ekologiska metoder och en vilja att kombinera tradition med innovation i sökandet efter det optimala uttrycket för terroiret.

Bodegas Vegalfaros team, i mitten Rodolfo och Valiente

Bodegas Vegalfaro producerar viner i tre Denominaciones de Origen:

  • D.O.P. Pago de Los Balagueses
  • D.O. Utiel-Requena
  • D.O. Cava

Alla Vegalfaros viner är ekologiskt certifierade av Europeiska unionen.

Bodegas Vegalfaros mark och metoder

Bodegas Vegalfaro odlar 60 hektar vinstockar med låg avkastning som helt uppfyller EU:s stränga krav på ekologisk odling. Vinhuset har aldrig använt konstgjorda produkter i sina vingårdar, vilket gör att jordarna har en rik mikrofauna. Dessa mikroskopiska organismer är mycket viktiga för att bryta ned organiskt material och ta upp näringsämnen genom ett symbiotiskt förhållande med vinrankornas rötter.

Vegalfaros engagemang för ekologiska metoder syftar alltid till att främja biologisk mångfald och hållbarhet för att uppnå högsta möjliga nivå av markhälsa, vinrankor och vinkvalitet. Mikrofaunan hjälper till att förebygga sena svampangrepp och främjar i allmänhet växternas hälsa. För att säkerställa hållbar energi har solpaneler installerats i vingårdarna för att generera grön energi och driva bevattningssystemen. Skadedjur bekämpas med hjälp av kvalster, spindlar och bin som äter upp insekter som kan skada vinrankorna. En annan metod är att använda får för att kontrollera tillväxten av ogräs. På vingården Pago de los Balagueses odlar Bodegas Alfaro naturmedel för att främja livets spridning i marken. Man planterar kamomill, nässlor och baljväxter som bidrar till utvecklingen av naturliga mikroelement och mikrofauna för att främja vinrankornas hälsa.

Bodegas Vegalfaros speciella druvsorter

På Bodegas Vegalfaro ägnar man särskild uppmärksamhet åt regionens inhemska druvsorter. Två av dem odlas här:

Den inhemska druvsorten Garnacha Tintorerra

Garnacha Tintorera 

Denna druvsort kännetecknas av att den är en av de få druvor i världen som ger röd must. I viner av de vanligaste sorterna kommer den röda färgen endast från skalet, men inte i Garnacha Tintorera. Denna särprägel ger viner gjorda av denna druvsort en intensiv färg, som tar sig uttryck i en tät granatröd färg, violetta blommor och en mycket mogen avslutning av svarta frukter.

De buskiga Bobal-plantorna

Bobal

Bobal är en inhemsk spansk druvsort som anses vara den mest hälsosamma på grund av sitt höga resveratrolinnehåll och som huvudsakligen odlas i appellationen Utiel-Requena. Dessutom växer Vegalfaros Bobal-druvor på sekelgamla vinstockar i ett land med en tradition av vinframställning. Denna druvsort är vanlig i kalla och torra medelhavsområden med starka temperaturvariationer mellan dag och natt. Dessa förhållanden är idealiska för att få fram friska, välventilerade druvor som är särskilt lämpliga för ekologisk certifiering, vilket är fallet med alla Vegalfaros viner.

Vinerna från Bodegas Vegalfaro

Tre vingårdar eller linjer tillhör Bodegas Vegalfaro:

Utsikt över vingården Balagueses

Pago de Los Balagueses

Pago de Los Balagueses är Vegalfaros främsta varumärke och kommer uteslutande från en av de sjutton vingårdar i Spanien som hittills har fått DOP-beteckningen Vino de Pago. Det spanska "vino de pago"-systemet är en beteckningsstruktur som skapades 2003 av den spanska regeringen i samråd med spanska vinproducenter för att ange en högre kvalitetsnivå än DO eller till och med den högsta nivån DOCa. Det kan jämföras med det franska Grand Cru-systemet.

Vingården Pago de Los Balagueses är en privilegierad vingård i ett ensligt läge, helt omgiven av skog och belägen i den bergiga Parque Natural de las Hoces del Cabriel, ett idealiskt mikroklimat och en idealisk jordmån för vinodling. Dessutom ligger vingården inom gångavstånd från Solana de Las Pilillas, en historisk plats som är kandidat till UNESCO:s världsarv, där de gamla ibererna tillverkade vin så tidigt som på 500-talet f.Kr. och som utgör ett av de tidigaste vittnesmålen om vinproduktion i Medelhavet.Etiketten är en hyllning till fenicierna, de tidigaste transportörerna och handlarna av vin på den iberiska halvön. 

Gården har utmärkta jordar av naturlig krita, märgelsten och sandig lera, med kalkstenshällar i huvuddelen och sandigt grus på de lägre nivåerna, som skapats genom erosion av sluttningar. De viktigaste druvorna som odlas är syrah och den lokala Garnacha-Tintorera, med en liten del av Merlot och Chardonnay.

En del av Caprasia-vinerna vinifieras i amfora

Caprasia

Caprasia betyder "getternas land" på iberiska, och Caprasia-etiketten är en hyllning till en tid då vilda getter gick fritt och de ursprungliga vinpionjärerna i regionen odlade druvor mellan Sierra Cabrillas och Cabriel-floden. Alla Caprasia-viner kommer från vingården Finca Alfaro i Requena.

Gården Finca Alfaro ligger i en svagt sluttande dal och har en jordmån som huvudsakligen består av lera, medan de områden som ligger längre ner och nära floden har alluviala jordmåner av sandig lera och stora runda stenar med en grusig undergrund. De flesta av vinstockarna är spaljéer, men vinodlingsmetoderna varierar från vingård till vingård för att säkerställa maximal växtbalans. Vingårdens sekelgamla Bobal-vinstockar beskärs i "gobelet"-stil.

Traditionella vinframställningsmetoder används för att maximera sortens typicitet och terroiruttryck, inklusive avstjälkning, försiktig druvpressning och förjäsning vid låg temperatur. En del av Caprasia Bobal lagras i 6 månader i 150 liters terrakottaamforakärl. I Utiel-Requena är Bobal den obestridda drottningen, men Vegalfaro producerar också viner av utmärkt kvalitet på den inhemska och välanpassade Macabeo-druvan, liksom Merlot och Chardonnay, alla odlade på Finca Alfaro och saluförda under Caprasia-märket.

Rodolfo som basist

Rebel.lia

Rebel.lia är gratis och lite respektlös och anspelar på Vegalfaros vinmakare, som egentligen ville bli jurist men slutade med att göra vin och spela basgitarr i ett rockband. Ekologisk vinodling och närhet till naturen är filosofin för vinframställningen, som främjar biologisk mångfald och hållbarhet och undviker konstgjorda produkter. Rebel.lia var redan certifierat ekologiskt och veganskt långt innan dessa två begrepp dök upp på rubrikerna i alla vintidningar. 

I dag kan Vegalfaro stolt säga att Rebel.lia erbjuder utmärkt valuta för pengarna som glädjer kunniga vindrickare och har blivit internationellt erkänt som det bästa ekologiska spanska vinet 2018. Dessutom är de flesta druvor som används i Rebel.lias sortiment inhemska sorter som Bobal eller Garnacha Tintorera. Vegalfaro är rebellerna, men de är stolta över vinrankans lokala rötter och redo att exportera sin frukt till hela världen.

Lage von Bodegas Vegalfaro

Mer information omBodegas Vegalfaro

Adress
Företagsnamn:Bodegas Vegalfaro Vinos de pago y ecológicos
Gata:Ctra. Pontón-Utiel Km. 3
Stad:46340 Requena
Land:Spanien
Region:Valencia
Kontinent:Europa
Kontakt & Webb
Webbplats:https://vegalfaro.com/
E-post:[email protected]
Facebook:https://www.facebook.com/Vegalfaro
Twitter:https://twitter.com/vegalfaro
Telefon:+34 962 320 680
Upp