Leveranstid ca. 3-5 arbetsdagar
Leveranstid ca. 5-7 arbetsdagar
Leveranstid ca. 3-5 arbetsdagar
Cantine Ermes - som Fenix från askan
Cantine Ermes är ett vinodlingssamhälle på Sicilien. Samhällets uppkomst är en historia om förstörelse och återuppbyggnad. De vingårdar som samhället startade med står på en plats där det en gång i tiden växte upp platser med namn som Gibellina, Salaparuta och Poggioreale.
år 1968 skakade en stor jordbävning Belice-dalen på Sicilien och förstörde hela byar. Sicilianarna återuppbyggde inte sina hus utan byggde helt nya hus några kilometer bort. Gamla Gibellina är till exempel en konstinstallation av betongblock i de gamla husens konturer, och ruinerna av enskilda byar finns fortfarande utspridda i dalen. Mitt i denna förstörelse bestämde sig några unga vinodlare för att börja om här. 1998 grundade de Cantine Ermes och började odla druvor här. Idag är Cantine Ermes en av Siciliens största vinproducenter med över 2700 medlemmar, mer än 12500 hektar vingårdar och 11 vingårdar. under 2018 etablerade de också en vingård i Apulien, den italienska stövelns häl.
Druvsorter från Cantine Ermes
I hjärtat av Sicilien, med ett unikt område som kännetecknas av olika mikroklimat och jordar av olika geologiskt ursprung, odlar Cantine Ermes med respekt för miljön de viktigaste och mest erkända inhemska druvsorterna, som t.ex
- Nero d'avola
- Grillo
- Catarratto
- Inzolia
- Zibibibbo
- Grecanico
och några vingårdar med Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Frappato, Nerello Mascalese, Sangiovese, Pinot Grigio och Sauvignon Blanc. Den vanligaste odlingstekniken är cordon och cordonsporre, men i vissa särskilt blåsiga områden föredrar man den gamla metoden med huvudträning, som skyddar plantorna och deras frukter under hela produktionscykeln.
Cantine Ermes terroir
I produktionsområdet för Cantine Ermes finns tre typiska jordarter: röd jord, svart jord och vit jord.
Den röda jorden finns främst på Siciliens västkust och består av sand och sten med spår av järn. I kombination med det torra klimatet passar det utmärkt för sorter som syrah och cabernet sauvignon, men också för grillo och zibibbo.
Den svarta jorden finns i inlandet nära Trapani på 200-300 meters höjd och består av skiffer och lera. Den är mycket vindresistent mot torka, vilket innebär att vinrankorna kan få vatten under lång tid.
Den vita jorden finns i Belices kullar och består huvudsakligen av kalk som ger jorden dess karakteristiska färg. Höjden varierar mellan 400 och 700 meter över havet. Druvsorter som harmonierar väl med mineralitet har de idealiska förutsättningarna här.
Cantine Ermes är mycket engagerad i att skydda miljön och ser regelbundet över sina odlingsmetoder. Till exempel läggs stor vikt vid vattenbesparing, egenproducerad el och minskad användning av gödningsmedel.
Mer information omCantine Ermes
Adress | |
---|---|
Företagsnamn: | Cantine Ermes Soc. Coop. Agr. |
Gata: | Contrada Salinella, ss 188 km 45,5 |
Stad: | 91029 Santa Ninfa (TP) |
Land: | Italien |
Region: | Sicilien |
Kontinent: | Europa |
Kontakt & Webb | |
Webbplats: | https://www.cantineermes.it/ |
E-post: | [email protected] |
Telefon: | +39 92467635 |
Företag | |
År för grundandet: | 1998 |