Leveranstid ca. 2-4 arbetsdagar
Leveranstid ca. 12-14 arbetsdagar
Leveranstid ca. 4-6 arbetsdagar
Vingården Dreissigacker har ett utmärkt rykte som Jochen Dreissigacker har befäst under årtionden och som han har förtjänat hårt.
Dreissigacker - med stora språng in i den moderna tidsåldern
Efter bara några ögonblick står det klart att han är Dreissigacker är eld och lågor för sina viner. Uppmärksamheten på detaljerna finns redan i egendomens kvaliteter och fortsätter strikt i de enskilda vingårdarna. Samtidigt Dreissigacker vingården lägger stor vikt vid hållbar förvaltning i vingårdarna och källaren. Beslutet att övergå till ekologisk vinodling är inte en envis konsekvens av en modefluga, utan en konsekvens av passionen för hans viner och vingårdar. Detta är förknippat med ökat manuellt arbete, eftersom ogräsrensning och luftning nu uteslutande görs för hand. En annan aspekt av kvalitetsfilosofin för viner från Dreissigacker är minskningen av avkastningen. För kvalitetsviner går det inte att komma runt detta. Under den"gröna skörden" skärs minst en tredjedel av druvorna ut. Som ett naturligt gödningsmedel förbättrar de jordkvaliteten, lockar till sig nyttiga insekter och gör att vinrankan kan koncentrera sig på de återstående druvorna. Resultatet är mer extraktrika, fullt mogna bär som är mer motståndskraftiga mot oönskad mögel tack vare bättre luftning.
Skörden
Skörden sker vid Dreissigackerär handplockade och selektiva, som du kan förvänta dig. Detta innebär att en odling utsätts för flera avläsningar, eftersom endast fysiologiskt fullt mogna bär skördas. Källarbyggnaderna i Dreissigacker ligger direkt i centrum av den lilla staden Bechtheim, vilket garanterar korta avstånd och att druvorna är fräscha vid skörden. Vingårdarna i Dreissigacker sträcker sig som en halvmåne runt den lilla staden i Wonnegau.
Följande vingårdar är planterade med Riesling, Pinot Noir, Pinot Blanc och Silvaner:
- Dreissigacker hasensprung, Aulerde, Geyersberg, Rosengarten och Morstein planterades med Riesling
- Einzigacker planterades med Pinot Blanc
- kirchspiel är planterat med Riesling och Silvaner
Dreissigacker - Tålamod och omsorg
Efter Jochen Dreissigacker när Jochen tog över sina föräldrars vingård, gjorde han inte bara om jorden i riktning mot ekologiskt jordbruk, utan började också återplantera vingårdens bästa platser Dreissigacker nya vingårdar. Resultatet kan ses i form av dessa underverk i glas. Bakgrunden till dessa viner är en av de mest läckra kompromisser vi har haft nöjet att prova. Eftersom vinstockarnas ålder ännu inte räckte till för de högsta VDP-klassificeringarna, men de bästa platserna inte fick gå förlorade i de lokala vinerna och egendomsvinerna, beslöt Jochen att använda de unga vinstockarna för att producera oförfalskade viner Dreissigacker bestämde sig för att pressa ren Riesling och Pinot Noirs från de unga vinstockarna. Kvaliteten var så hög att namnet Wunderwerk redan efter de första provsmakningarna var fastslaget. För viner i Wunderwerk-serien Dreissigacker vinerna i Wunderwerk-serien framställs uteslutande av vinstockar från vingårdarna Rosengarten, Geyersberg och Stein som är mellan fem och femton år gamla. För att säkerställa att de ännu unga vinrankorna ger perfekta druvor, får endast 50 % av druvorna mogna efter grönskörden. Dessa skördas vid olika mognadsstadier och lagras separat från varandra innan de blandas och får göra sitt intåg i alla viner Dreissigacker som alla viner.
Om man ville sammanfatta vinifieringen av druvorna från Dreissigacker kan sammanfattas med två ord - tålamod och omsorg. De utvalda, handplockade druvorna transporteras till vingården i små behållare och pressas försiktigt. Ingen ren jäst används. Endast jäst som finns på druvorna tar hand om jäsningsprocessen, som pågår i flera veckor. För att skapa en optimal slutprodukt måste vi Dreissigacker efter jäsningen överförs det unga vinet till tankar av rostfritt stål och stora träfat. Under den efterföljande mognadsprocessen provas vinet om och om igen för att hitta den rätta blandningen - en Sisyfosuppgift som är väl värd det!
Mer information omDreissigacker
Adress | |
---|---|
Företagsnamn: | Weingut Dreissigacker |
Gata: | Untere Klinggasse 4 |
Stad: | 67595 Bechtheim |
Land: | Tyskland |
Region: | Rhinehessen |
Kontinent: | Europa |
Kontakt & Webb | |
Webbplats: | http://www.dreissigacker-wein.de/ |
Facebook: | https://www.facebook.com/Weingut-DREISSIGACKER-663200253823156/ |
Telefon: | +49 6242 2425 |
fax: | +49 6242 6381 |
Företag | |
Företagsgrupp: | Dreissigacker |
Ägare: | Familj #Dreissigacker# |
VD: | Jochen Dreissigacker |
Vin | |
Önolog: | Jochen Dreissigacker |
Odlad yta: | Rheinhessen, Bechtheim |
Odlade vingårdar: | Heilig-Kreuz, Stein, Geyersberg, Rosengarten, Hasensprung (Kernlage) |
Jordbruksmetoder, odling: | Ökologisch, biologisch, ertragsreduziert |