♥ För närvarande 19 365 viner bara för dig! ♥
Alla priser är inklusive punktskatter!
Säker förpackning!
Pålitlig frakt!
Stängfilter
från till
Tilldelad  
från till
Inga resultat hittades för filtret!
Köp 6, spara 2%!
Oberbergener Bassgeige Spätburgunder - Weingut Franz Keller
9999
2021
Köp 6, spara 2%!
Rött vin Rött vin
torr torr
Tyskland Tyskland
Baden (DE) Baden
403,98 Skr*
0.75 l (538,64 Skr * / 1 l)
Näringsinformation för Oberbergener Bassgeige Spätburgunder - Weingut Franz Keller
per 100 ml
Värmevärde (kJ)
Värmevärde (kcal)
Kolhydrater (g)
-- varav socker (g)
Fett (g)
-- varav mättade fettsyror (g)
Protein (g)
Salt (g)
403,98 Skr*
0.75 l (538,64 Skr * / 1 l)
Köp 12, spara 4 %!
Kaiserstuhl Spätburgunder - Weingut Franz Keller
9999
2019
2020
Köp 12, spara 4 %!
Rött vin Rött vin
torr torr
Tyskland Tyskland
Baden (DE) Baden
118 357,91 Skr*
0.75 l (157 810,55 Skr * / 1 l)
Näringsinformation för Kaiserstuhl Spätburgunder - Weingut Franz Keller
per 100 ml
Värmevärde (kJ)
Värmevärde (kcal)
Kolhydrater (g)
-- varav socker (g)
Fett (g)
-- varav mättade fettsyror (g)
Protein (g)
Salt (g)
118 357,91 Skr*
0.75 l (157 810,55 Skr * / 1 l)
Oberrotweiler Eichberg Spätburgunder GG - Franz Keller
9999
2019
Rött vin Rött vin
torr torr
Tyskland Tyskland
Baden (DE) Baden
118 357,91 Skr*
0.75 l (157 810,55 Skr * / 1 l)
Näringsinformation för Oberrotweiler Eichberg Spätburgunder GG - Franz Keller
per 100 ml
Värmevärde (kJ)
Värmevärde (kcal)
Kolhydrater (g)
-- varav socker (g)
Fett (g)
-- varav mättade fettsyror (g)
Protein (g)
Salt (g)
118 357,91 Skr*
0.75 l (157 810,55 Skr * / 1 l)
Achkarren Schlossberg Spätburgunder trocken GG - Franz Keller
9999
2019
Rött vin Rött vin
torr torr
Tyskland Tyskland
Baden (DE) Baden
118 357,91 Skr*
0.75 l (157 810,55 Skr * / 1 l)
Näringsinformation för Achkarren Schlossberg Spätburgunder trocken GG - Franz Keller
per 100 ml
Värmevärde (kJ)
Värmevärde (kcal)
Kolhydrater (g)
-- varav socker (g)
Fett (g)
-- varav mättade fettsyror (g)
Protein (g)
Salt (g)
118 357,91 Skr*
0.75 l (157 810,55 Skr * / 1 l)
Im Leh Weißburgunder GG - Franz Keller
9999
2019
Vitt vin Vitt vin
torr torr
Tyskland Tyskland
Baden (DE) Baden
118 357,91 Skr*
0.75 l (157 810,55 Skr * / 1 l)
Näringsinformation för Im Leh Weißburgunder GG - Franz Keller
per 100 ml
Värmevärde (kJ)
Värmevärde (kcal)
Kolhydrater (g)
-- varav socker (g)
Fett (g)
-- varav mättade fettsyror (g)
Protein (g)
Salt (g)
118 357,91 Skr*
0.75 l (157 810,55 Skr * / 1 l)
Oberbergener Bassgeige Kähner Grauburgunder GG - Franz Keller
9999
2020
Vitt vin Vitt vin
torr torr
Tyskland Tyskland
Baden (DE) Baden
118 357,91 Skr*
0.75 l (157 810,55 Skr * / 1 l)
Näringsinformation för Oberbergener Bassgeige Kähner Grauburgunder GG - Franz Keller
per 100 ml
Värmevärde (kJ)
Värmevärde (kcal)
Kolhydrater (g)
-- varav socker (g)
Fett (g)
-- varav mättade fettsyror (g)
Protein (g)
Salt (g)
118 357,91 Skr*
0.75 l (157 810,55 Skr * / 1 l)
Oberbergener Bassgeige Weißburgunder - Weingut Franz Keller
9999
2021
Vitt vin Vitt vin
torr torr
Tyskland Tyskland
Baden (DE) Baden
309,65 Skr*
0.75 l (412,87 Skr * / 1 l)
Näringsinformation för Oberbergener Bassgeige Weißburgunder - Weingut Franz Keller
per 100 ml
Värmevärde (kJ)
Värmevärde (kcal)
Kolhydrater (g)
-- varav socker (g)
Fett (g)
-- varav mättade fettsyror (g)
Protein (g)
Salt (g)
309,65 Skr*
0.75 l (412,87 Skr * / 1 l)
Köp 6, spara 2%!
Achkarrer Schloßberg Grauburgunder GG - Franz Keller
9999
2019
Köp 6, spara 2%!
Vitt vin Vitt vin
torr torr
Tyskland Tyskland
Baden (DE) Baden
118 357,91 Skr*
0.75 l (157 810,55 Skr * / 1 l)
Näringsinformation för Achkarrer Schloßberg Grauburgunder GG - Franz Keller
per 100 ml
Värmevärde (kJ)
Värmevärde (kcal)
Kolhydrater (g)
-- varav socker (g)
Fett (g)
-- varav mättade fettsyror (g)
Protein (g)
Salt (g)
118 357,91 Skr*
0.75 l (157 810,55 Skr * / 1 l)
Oberbergener Bassgeige Grauburgunder - Weingut Franz Keller
9999
2022
Vitt vin Vitt vin
torr torr
Tyskland Tyskland
Baden (DE) Baden
321,53 Skr*
0.75 l (428,71 Skr * / 1 l)
Näringsinformation för Oberbergener Bassgeige Grauburgunder - Weingut Franz Keller
per 100 ml
Värmevärde (kJ)
Värmevärde (kcal)
Kolhydrater (g)
-- varav socker (g)
Fett (g)
-- varav mättade fettsyror (g)
Protein (g)
Salt (g)
321,53 Skr*
0.75 l (428,71 Skr * / 1 l)
Köp 12, spara 4 %!
DRICKS!
Kaiserstuhl Grauburgunder trocken - Weingut Franz Keller
9999
2021
Köp 12, spara 4 %!
DRICKS!
Vitt vin Vitt vin
torr torr
Tyskland Tyskland
Baden (DE) Baden
185,54 Skr*
0.75 l (247,39 Skr * / 1 l)
Näringsinformation för Kaiserstuhl Grauburgunder trocken - Weingut Franz Keller
per 100 ml
Värmevärde (kJ)
Värmevärde (kcal)
Kolhydrater (g)
-- varav socker (g)
Fett (g)
-- varav mättade fettsyror (g)
Protein (g)
Salt (g)
185,54 Skr*
0.75 l (247,39 Skr * / 1 l)

Franz Keller-vinodlingen uppstod en gång i tiden genom att familjen Keller utökade sin cateringverksamhet. 

Inspektion av vinstockar hos Franz Keller

Weingut Franz Keller - Verkligen odlad tillsammans med naturen

Målet var att producera viner som skulle vara perfekta komplement till den mat som serveras i restaurangen. För att klara av denna inte helt enkla uppgift är de beroende av perfektion och samvetsgrant hårt arbete i vingården, precis som de gör i köket. Dygder som redan tidigare var en självklarhet, eftersom de branta sluttningarna och de små terrasserna på Franz Kellers vingård går tillbaka till romartiden. Familjen Keller har alltid lagt stor vikt vid den franska livsstilen. Detta kan man smaka och uppleva i Franz Kellers viner. Mellan fräscha och fruktiga aromer hittar du alltså även viner som ibland är komplexa och fylliga.

Franz Kellers vingårdar

Modern teknik och bevarad tradition förenas på Franz Keller Winery

Franz Keller Winery är på ett unikt sätt kopplat till naturen, och till och med smält samman med den. Platsen för bearbetning av druvorna samt källaren, vinoteket och restaurangen"KellerWirtschaft" smälter perfekt in i det omgivande landskapet. Detta kan tas bokstavligt, eftersom vingården delvis byggdes in i jorden. Alla takytor är planterade med frön från det närliggande Badberg. Detta skapar bland annat optimala klimatförhållanden för både utveckling och senare lagring av vinerna. Den moderna tekniken stöder bara de villkor som naturen har skapat. En skonsam odling med organisk gödsling och respekt för naturen är en lika stor del av framgången som minskningen av avkastningen genom att dela druvorna, gallra och grönskära. Här skördas också de mogna frukterna på traditionellt manuellt sätt och i flera steg. Detta garanterar att bären är friska, att de är mycket mogna och att druvorna har full smak. Beroende på typ av vin får det utvecklas fullt ut under lagringen i barrikar eller andra träfat samt i moderna ståltankar. De filigrana, eleganta vinerna från Franz Kellers egendom imponerar på både gäster och vinkännare från hela världen. Restaurangen som tillhör vingården Franz Keller har också fått en Michelin-stjärna sedan 1969. 

 Vingården Franz Keller

Stor variation av smaker hos Franz Keller

Terroiren i de vingårdar som familjen Keller odlar är förutbestämd för utmärkta viner. Den 16 km långa Kaiserstuhl ligger nordväst om Freiburg mellan Schwarzwald och Vosgesbergen och erbjuder idealiska mikroklimatförhållanden för druvodling. Regionen är en av de varmaste i Tyskland: på en höjd av upp till 600 meter har vinrankorna här ett nästan medelhavsklimat. De upp till 30 meter höga kalkhaltiga ler- och lera-lagren, som har lagts upp på vingårdens vulkaniska jordar, fungerar som en utmärkt vatten- och värmereservoar. De ger de bästa förutsättningarna för sorterna Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Blanc och Pinot Noir. Eftersom berget varierar från plats till plats får Franz Kellers vingård många olika smakintryck. Bassgeige i byn Oberbergen ger till exempel med sina högre, svala lägen mycket fina aromer, men med sina sydliga lägen nära byn ger den också mer kraftfulla smakintryck. 

Pulverbuck däremot, med sin höga andel aktiv kalk i marken, ger i kombination med lagring på traditionella träfat en extremt frisk Weißherbst med en fin kryddig ton.

Och i Kirchberg i Oberrotweil är avtrycket av den burgundiska porten särskilt tydligt. Den syd- och sydvästvända vingården är i grunden svalare än till exempel Schlossberg- och Eichberg-lägena. I kombination med det vulkaniska gruset vid foten av sluttningen är den pinot noir som planterades här 1975 ganska fin och återhållsam, utan att förlora något av sin vanliga burgundiska kvalitet.

I Franz Kellers vingård

Följande druvsorter odlas på gården:

  • Pinot Gris
  • Chardonnay
  • Pinot Noir
  • Pinot Blanc
  • Müller-Thurgau
  • Silvaner
  • Gewürztraminer
  • Lemberger
  • Merlot
  • Cabernet Sauvignon 

Förutom de mer traditionella druvsorterna finns det alltså även druvsorter som är ovanliga för regionen men som ändå känner sig hemma här, till exempel de tre sist nämnda, dvs. lemberger, merlot och cabernet sauvignon. 

Mer information omFranz Keller

Adress
Företagsnamn:Weingut Franz Keller Schwarzer Adler
Gata:Badbergstrasse 44
Stad:79235 Vogtsburg-Oberbergen
Land:Tyskland
Region:Kaiserstuhl/Baden
Kontinent:Europa
Kontakt & Webb
Webbplats:http://www.franz-keller.de/
E-post:[email protected]
Facebook:https://www.facebook.com/FranzKellerSA/?fref=ts
Telefon:+49 7662 93300
fax:+49 7662 93300
Företag
Företagsgrupp:Franz Keller Schwarzer Adler
Ägare:Fritz Keller
VD:Fritz Keller
Vin
Önolog:Fritz Keller
Odlad yta:Baden Kaiserstuhl
Jordtyp, jordens egenskaper:Vulkanverwitterungsböden, Lösslehm, Tonminerale
Upp Upp
Upp