VINELLO använder cookies som är nödvändiga för den tekniska driften av webbplatsen och som alltid är inställda. Andra cookies som är avsedda att öka komforten när du använder denna webbplats, som ger direktreklam eller som underlättar interaktion med andra webbplatser och sociala nätverk sätts endast med ditt samtycke.
Konfiguration
Tekniskt nödvändigt
Dessa cookies är nödvändiga för butikens grundläggande funktioner.
Acceptera alla cookies
Anpassad caching
Avvisa alla cookies
CSRF-token
Cookie-inställningar
Individuella priser
Utvald butik
Valutaväxling
session
Komfortfunktioner
Dessa cookies används för att göra shoppingupplevelsen ännu mer tilltalande, till exempel för att känna igen besökaren.
Anteckningsblock
Fasta vagn
Statistik och spårning
Affiliateprogram
Konvertering och usertracking via Google Tag Manager
Franz Keller-vinodlingen uppstod en gång i tiden genom att familjen Keller utökade sin cateringverksamhet.
Weingut Franz Keller - Verkligen odlad tillsammans med naturen
Målet var att producera viner som skulle vara perfekta komplement till den mat som serveras i restaurangen. För att klara av denna inte helt enkla uppgift är de beroende av perfektion och samvetsgrant hårt arbete i vingården, precis som de gör i köket. Dygder som redan tidigare var en självklarhet, eftersom de branta sluttningarna och de små terrasserna på FranzKellers vingård går tillbaka till romartiden. Familjen Keller har alltid lagt stor vikt vid den franska livsstilen. Detta kan man smaka och uppleva i FranzKellers viner. Mellan fräscha och fruktiga aromer hittar du alltså även viner som ibland är komplexa och fylliga.
Modern teknik och bevarad tradition förenas på Franz Keller Winery
FranzKeller Winery är på ett unikt sätt kopplat till naturen, och till och med smält samman med den. Platsen för bearbetning av druvorna samt källaren, vinoteket och restaurangen"KellerWirtschaft" smälter perfekt in i det omgivande landskapet. Detta kan tas bokstavligt, eftersom vingården delvis byggdes in i jorden. Alla takytor är planterade med frön från det närliggande Badberg. Detta skapar bland annat optimala klimatförhållanden för både utveckling och senare lagring av vinerna. Den moderna tekniken stöder bara de villkor som naturen har skapat. En skonsam odling med organisk gödsling och respekt för naturen är en lika stor del av framgången som minskningen av avkastningen genom att dela druvorna, gallra och grönskära. Här skördas också de mogna frukterna på traditionellt manuellt sätt och i flera steg. Detta garanterar att bären är friska, att de är mycket mogna och att druvorna har full smak. Beroende på typ av vin får det utvecklas fullt ut under lagringen i barrikar eller andra träfat samt i moderna ståltankar. De filigrana, eleganta vinerna från FranzKellers egendom imponerar på både gäster och vinkännare från hela världen. Restaurangen som tillhör vingården FranzKeller har också fått en Michelin-stjärna sedan 1969.
Stor variation av smaker hos Franz Keller
Terroiren i de vingårdar som familjen Keller odlar är förutbestämd för utmärkta viner. Den 16 km långa Kaiserstuhl ligger nordväst om Freiburg mellan Schwarzwald och Vosgesbergen och erbjuder idealiska mikroklimatförhållanden för druvodling. Regionen är en av de varmaste i Tyskland: på en höjd av upp till 600 meter har vinrankorna här ett nästan medelhavsklimat. De upp till 30 meter höga kalkhaltiga ler- och lera-lagren, som har lagts upp på vingårdens vulkaniska jordar, fungerar som en utmärkt vatten- och värmereservoar. De ger de bästa förutsättningarna för sorterna Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Blanc och Pinot Noir. Eftersom berget varierar från plats till plats får FranzKellers vingård många olika smakintryck. Bassgeige i byn Oberbergen ger till exempel med sina högre, svala lägen mycket fina aromer, men med sina sydliga lägen nära byn ger den också mer kraftfulla smakintryck.
Pulverbuck däremot, med sin höga andel aktiv kalk i marken, ger i kombination med lagring på traditionella träfat en extremt frisk Weißherbst med en fin kryddig ton.
Och i Kirchberg i Oberrotweil är avtrycket av den burgundiska porten särskilt tydligt. Den syd- och sydvästvända vingården är i grunden svalare än till exempel Schlossberg- och Eichberg-lägena. I kombination med det vulkaniska gruset vid foten av sluttningen är den pinot noir som planterades här 1975 ganska fin och återhållsam, utan att förlora något av sin vanliga burgundiska kvalitet.
Följande druvsorter odlas på gården:
Pinot Gris
Chardonnay
Pinot Noir
Pinot Blanc
Müller-Thurgau
Silvaner
Gewürztraminer
Lemberger
Merlot
Cabernet Sauvignon
Förutom de mer traditionella druvsorterna finns det alltså även druvsorter som är ovanliga för regionen men som ändå känner sig hemma här, till exempel de tre sist nämnda, dvs. lemberger, merlot och cabernet sauvignon.
VINELLO & Partner behöver ditt samtycke för att använda uppgifterna, t.ex. för att visa information om dina intressen. Genom att klicka på OK ges samtycke. mer