Våriga priser
Katlenburgs vingård grundades 1925 och är fortfarande familjeägd. Här produceras fruktviner, honungsviner och spännande drinkar med blandade fruktviner.
Katlenburger Kellerei - marknadsledare för fruktviner
Det var nog snarare en tur än en olycka att äppeljuicen jäste i träfaten och snabbt blev ett mousserande äppelvin. Den har jäst i Katlenburg i Niedersachsen sedan 1925. Inte bara äpplen, utan även körsbär, jordgubbar, apelsiner och många lokala och exotiska frukter förvandlas till utsökta fruktviner i den nu toppmoderna vingården. På Katlenburger tas allt från frukten - och skapas för att passa till allt:
- Fruktviner
- Fruktvinsskritzer
- Punch
- Cocktails
- Honungsvin
- Secco
- Cider
- Glögg
Katlenburgpunsch, fruktviner och glögg
Letar du efter en lätt och fruktig dryckesglädje? Vad sägs till exempel om våren i form av en majbål? Eller ta in stranden i ditt hem med Tropica-cocktails. Du kanske vill njuta av ett klassiskt honungsvin? Vare sig det handlar om Bowle To Go, mousserande Seccos i alla färger eller färdiga glöggviner för den kalla årstiden - Katlenburger har rätt dryck för varje fest. Detta bekräftas också av den tyska jordbruksföreningen, som har gett vingården högsta betyg i årtionden. Katlenburger har till och med tilldelats den högsta utmärkelsen - Federal Gold Award - flera gånger.
Från historien om Europas största fruktvinskällare
Det var smarta drag och investeringar som gjorde Katlenburger Winery till europeisk marknadsledare. Till en början var det det populära mousserande äppelvinet som grundaren Dr. Willy Demuth firade stora framgångar med. Han utökade snabbt fruktportföljen för produktion av fruktviner. Det är bara från druvan som Katlenburger håller sig på avstånd än i dag. Willys fru Marie Demuth var inte mindre duktig. Läkaren utvecklade Catlenburger Clostertrunk, ett naturläkemedel baserat på hagtornsbär. Catlenburg Closter Drink blev känd i hela landet.
Även efter kriget lyckades Catlenburger hävda sig. De populära fruktvinerna blev snabbt ett eftertraktat bytesmedel och gjorde förfädernas hem till en mötesplats för lokalbefolkningen. Från och med 1960 stod tekniska innovationer i fokus för företaget. Med den moderniserade verksamheten ökade tappningskapaciteten och kvaliteten. Från och med nu jäser fruktvinet i hygieniska behållare av rostfritt stål i stället för på träfat. Produktsortimentet fick också en uppfriskande utvidgning: cocktails. Än idag utvecklar Katlenburger Kellerei ständigt nya skapelser av färska fruktjuicer, så att det finns något för varje smak.
I fyra generationer har Katlenburger nu bearbetat de bästa safterna från lokala och exotiska frukter samt ren bihonung. Resultatet är ett brett utbud av underbara drycker av högsta kvalitet. Produkterna får varje år högsta betyg av DLG, och Katlenburger är ett av de mest populära och mest kända varumärkena i Tyskland inom sina produktsegment, ofta som marknadsledare. Produkterna är också redan mycket populära internationellt, från Österrike till Australien och Japan.
Mer information omKatlenburger Kellerei
Adress | |
---|---|
Gata: | Osteroder Str. 12 |
Stad: | 37191 Katlenburg-Lindau |
Land: | Tyskland |
Kontinent: | Europa |
Kontakt & Webb | |
Webbplats: | https://katlenburger.de |
E-post: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/katlenburger |
Telefon: | 05552 707-0 |
fax: | 05552 707-40 |
Företag | |
År för grundandet: | 1925 |
VD: | Alexandra Demuth |