Kolonne Null står för alkoholfria viner från ett laboratorium i den tyska huvudstaden Berlin. Produkterna skapas i nära samarbete med respekterade vinodlare från hela världen.
Urvalet av viner
Kolonne Null designar fina viner i samarbete med utmärkta traditionella vingårdar.
Det ständiga samarbetet med vingårdarna, de auktoritativa druvvalen och den målmedvetna vinifieringen av de alkoholfria vinerna är det primära åtagandet för den Berlinbaserade Kolonne Null.
Begreppet Kolonne Null
I det egna laboratoriet av alkoholiseras vinerna försiktigt efter att ha valts ut av experter.
Skonsam behandling och minimalt värmetryck garanterar Kolonne Nulls unika smak och stil.
Från laboratoriet till vinhyllan
Intensiv forskning är elementär i Kolonne Null-laboratoriet. Under tiden har Kolonne Null alkoholiserat mer än 1000 viner från hela världen. Under tiden observerar de noga hur vinerna förändras under processen och om de lämpar sig för det avsedda ändamålet.
En mängd olika typer av utrustning har testats över hela världen - från rektifiering till centrifugalkolonner och membranfiltrering. I vårt eget laboratorium i Berlin smakar vi varje dag, väljer ut och skapar upplevelser. För att skapa bästa möjliga alkoholfria viner samarbetar Kolonne Null-teamet med olika institut och forskningsanläggningar.
Villkoret för vinerna är att de har pressats på traditionellt sätt. Dessutom ska årgångsvinerna vara särskilt aromatiska och av högsta kvalitet. I slutändan är det bara de bästa och mest lysande vinerna som hamnar i sortimentet
Avalkoholisering och raffinering
Kolonne Null använder sig av en av alkoholisering genom vakuumdestillation, där alkoholen avgår redan vid en temperatur på 30 °C. På detta sätt avlägsnas alkoholen från de ursprungliga vinerna. På detta sätt avlägsnas alkoholen från de ursprungliga vinerna till ett högsta restalkoholvärde på 0,3 %. Genom den efterföljande aromåtervinningen återvinns de naturliga aromerna i vinet för att bevara druvsortskaraktären och stilen. Inga artificiella aromer eller färgämnen används. Endast en mycket liten mängd naturligt socker tillsätts för att kompensera för den kropp och sötma som går förlorad genom alkoholutvinning och för att återställa balansen. Kolsyra tillsätts också till vissa viner för att ge de mousserande versionerna en mer sprudlande karaktär.
Vinmakarna i Column Zero
Kolonne Null-teamet väljer med stor omsorg ut vinproducenter över hela världen som de samarbetar med. Samarbetet är alltid kultiverat. På samma sätt som de regelbundet besöker vingårdarna kommer vinmakarna också till laboratoriet i Berlin för att tillsammans pyssla med de alkoholfria kreationerna. Nedan presenterar vi kortfattat de vinmakare som Kolonne Null för närvarande samarbetar med.
Diez Siglos
Vingården Bodegas Diez Siglos är fortfarande mycket ung, den grundades först 2009. I den spanska D.O. Rueda växer druvorna från Diez Siglos ivingårdarna.Rueda växer druvor av högsta kvalitet på 350 hektar vingårdar på en höjd av 750 meter över havet. 65 vinodlare har ägnat sig åt druvsorten Verdejo, och Kolonne Null kunde därför skapa sin första uppfriskande Verdejo.
Julius Wasem
Julius Wasem var en av de första vinmakarna som arbetade med Kolonne Null. Det allra första Kolonne Null-vinet, en Silvaner 2018, har sitt ursprung i denna vingård. De tre bröderna Julius, Philipp och Gerhard Wasem är nu den fjärde generationen som driver familjens vingård i Kaiserpfalz med 30 hektar.
Axel Pauly
Denna familjeägda vingård är redan tredje generationen som producerar viner i Mosel. Vinerna fängslar med sin unika skiffermineralitet. Vingården är också känd för sin framstående branta sluttning Niederberg-Helden.
Baron von Gleichenstein
Vingården Freiherr von Gleichenstein är nästan 400 år gammal och drivs nu av den 11:e generationen. Kaiserstuhls flintiga mineralitet kännetecknar vinerna. Cuvée Blanc N°01 2020 är det första samarbetet med egendomen som läggs till i Kolonne Null-sortimentet.
Fürst Hohenlohe Oehringen
VDP-vingården, som redan är i 27:e generationen, drivs av den furstliga familjen. De har monopol på vingården Verrenberg och har drivit den helt ekologiskt sedan 2009. Familjens vingård är också en av de sex H.A.D.E.S.-vingårdar som har stor erfarenhet av att förädla vinet på ekfat. Cuvée Rouge N°01 är ett perfekt exempel på detta samarbete.
Les Quatre Tours
Den franska vingården är knuten till regionen Coteaux d'Aix-en-Provence. Härhar vinodlare från Venelles och det omgivande området producerat komplexa kvalitetsviner sedan slutet av 1800-talet. Rosé 2020 är den andra årgången i samarbete med vingården.
Mas Que Vinos
Inte långt från Toledo, mitt på den spanska högplatån Meseta de Ocana, ligger vingården som grundades 1999 av tre vänner: Margarita Madrigal, Alexandra Schmedes och Gonzalo Rodriguez. Här är återupplivandet av regionala traditioner och ekologisk odling av de 35 hektar stora vingårdarna grundläggande. Cuvée Rouge N°02 är det första gemensamma vinet med vingården.
Anette Closheim
Sommaren 2020 tog Kolonne Null sin första kontakt med Anette Closheim och hennes vingård i Nahe. Vingården kan se tillbaka på 150 års historia. Hennes viner står för renodlad smak och estetik. Riesling 2020 är det första gemensamma vinet från Kolonne Null.
Poss
Familjeföretaget på 12 hektar drivs av bröderna Karl-Hans och Harald Poss. Deras egendom är en av de ledande Bourgogne-vingårdarna i Nahe. Vinerna kännetecknas av de olika jordmånerna, intensiv skötsel av vinstockarna och handskörd. Det finns ett nära samarbete med vingården. Den samproducerade Bourgogne Cuvée har varit en integrerad del av kollektionen sedan 2019.
Mer information omKolonne Null
Adress | |
---|---|
Företagsnamn: | Kolonne Null GmbH |
Gata: | Crellestr. 12 |
Stad: | 10827 Berlin |
Land: | Tyskland |
Kontinent: | Europa |
Kontakt & Webb | |
Webbplats: | https://kolonnenull.com/ |
E-post: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/Kolonne-Null-270217520373131/ |
Telefon: | 030/54907969 |
fax: | 030/13881021 |
Företag | |
VD: | Moritz Zyrewitz und Philipp Rößle |