Fattoria Le Mortelle - viner från hjärtat av Maremma
Vingården Fattoria Le Mortelle ligger bara några kilometer från Castiglione della Pescaia i södra delen av Toscana, inbäddad i ett imponerande landskap mellan kullar och hav, omgiven av platser som är genomsyrade av historia. Familjen Marchesi Antinori har arbetat med vingårdarna och den nya vinkällaren sedan 1999; historiska dokument från 1800-talet visar att de alltid har ägt mark här och att Poggio franco, en av egendomens bästa vingårdar, och andra skiften ingick i deras ägo år 1863. I dag består Fattoria Le Mortelle av 270 hektar mark, varav 170 hektar vinodlingar, ett gammalt hus och en modern vinanläggning som byggts in i sluttningen.
Le Mortelle - Innovation i vingårdarna
Familjen Marchesi Antinori är övertygad om att detta vinodlingsområde, som fortfarande är på väg att växa fram i Italien, är mycket lämpat för produktion av kvalitetsviner och att terroiren och egenskaperna hos de druvsorter som odlas här kan komma till uttryck på ett idealiskt sätt. På 170 hektar vinodlingar odlas främst cabernet sauvignon och cabernet franc, några vita druvsorter som de inhemska druvsorterna vermentino och ansonica samt viognier och en liten andel karménère. Jordarna är medel tunga, sandiga och leriga, och sammansättningen kännetecknas huvudsakligen av silikater och lera, på vissa ställen mycket skelettartad.
En underjordisk vinkällare i kullen för Le Mortelle
Vingården ligger på en kulle, där vinkällaren bokstavligen byggdes in i krönet, vilket harmonierar perfekt med det omgivande landskapet. Målet var att ha så liten inverkan på miljön som möjligt, så naturmaterial användes och de befintliga stenarna på djupet av marken utnyttjades med sin värmereglering.
Källaren är cylindrisk på tre nivåer, som ett snigelhus, och i den sker alla steg i vinframställningen med hjälp av den naturliga gradienten, från det att druvorna anländer till vinifiering, lagring och lagring i barriquer på den lägsta nivån. Denna process sker helt utan användning av pumpar, vilket ger vinerna en högre kvalitet och är energisnålt.
Terroirviner från södra Maremma
Fattoria Le Mortelle producerar ett vitt vin och två röda viner som på ett vackert sätt uttrycker områdets terroir:
- Vivia Maremma Toscana DOC
- Botrosecco Maremma Toscana DOC
- Poggio alle Nane Maremma Toscana DOC
Mer information omLe Mortelle (Antinori)
Adress | |
---|---|
Företagsnamn: | Fattoria Le Mortelle |
Gata: | Località Ampio |
Stad: | 58043 Castiglione della Pescaia (GR) |
Land: | Italien |
Region: | Toscana |
Kontinent: | Europa |
Kontakt & Webb | |
Webbplats: | https://www.antinori.it/it/tenuta/tenute-italia/le-mortelle/ |
E-post: | [email protected] |
Telefon: | +39 0564 944003 |
Företag | |
År för grundandet: | 1999 |
Företagsgrupp: | Marchesi Antinori SpA |
Ägare: | Marchesi Antinori SpA |
Vin | |
Vingårdsområde: | 170 |
Odlad yta: | Maremma Toscana |
Odlade vingårdar: | Poggio alle Nane |