

Leo Hillinger - ihärdig till framgång
Leo Hillinger föddes 1967 i Eisenstadt i Österrike och växte upp i Jois. Hans kärlek till vin föddes i vaggan, eftersom hans far var vinhandlare med en vinrestaurang. Hans liv har inte bara präglats av framgångar, utan också av många motgångar. Vägen var stenig, men hans uthållighet och beslutsamhet betalade sig till slut. På frågan om hur han har uppnått sina mål svarar Leo Hillinger: "Med konsekvens, konsekvens, konsekvens".
Leo Hillinger - vinmakare med hjärta och själ
Leo Hillingers hjärta slår helt klart för vinodling. Inte bara som företagare utan också som vinmakare har han vunnit flera priser och hans vingård är internationellt känd.
Leo Hillinger tillbringade sina första lärlingsår på olika vingårdar i Europa och Kalifornien. Han avslutade sin utbildning till statligt certifierad ekonom och vinmakare i Tyskland. Hans framgångshistoria började äntligen när han tog över sin fars vinföretag och köpte 12 hektar vinodlingar. Efter att ha byggt och öppnat sin vingård i Jois 2004 började Leo Hillinger att etablera sin första Wineshop & Bar. Nu har han fyra stycken, spridda över hela Österrike.
År 2012 inledde Leo Hillinger ett långvarigt och fruktbart samarbete med den sydafrikanska vingården Constantia Glen. Det är här som vinlinjen Constantia HILL uppstår. Därför kallar han Sydafrika sitt "andra hem", dit han reser flera gånger om året.
2012 var också året då han blev den första vinproducenten som utsågs till "Årets företagare" av konsultföretaget Ernst & Young.
Idag odlar Hillinger 100 hektar vinodlingar runt Neusiedl-sjön i Leithaberg-regionen. 30 procent av hans viner exporteras nu till över 20 länder. Samtidigt har han alltid varit trogen sig själv och sin vision. Denna vision och hans okonventionella tillvägagångssätt är i slutändan också orsaken till att hans nätverk har vuxit och vuxit genom åren. En del av hans vision var att pressa toppviner så nära naturen som möjligt. På vägen dit öppnade sig olika grenar för honom och idag är han inte bara vinmakare utan också investerare och marknadsföringsstrateg. Idag är han ekologisk vinmakare, entreprenör och ambassadör för sin region.
När hans vingård var fullt finansierad var det dags för entreprenören och vinmakaren Leo Hillinger att göra nya investeringar. De pågående reinvesteringarna i vingården fortsatte alltså expansionen. Målet var och är fortfarande att göra vinkällaren till en av de mest moderna i Österrike, där exceptionella viner vinifieras under ledning av erkända vinexperter.
Leo Hillinger - en vinmakare med (TV-)status
Som en modern entreprenör skyggar Hillinger själv inte för skärmen. År 2015 deltog han som investerare i tv-programmet "2 Minutes - 2 Million" på Pulse 4. I detta sammanhang hjälper han nystartade företag och använder sitt breda nätverk för detta ändamål. För serien "Dorf braucht Wirt. Die große Wirtshausbelebung", reste han runt i Österrike. Han skapade också ett eget format tillsammans med kanalen Puls-4: "Österreichs nästa toppwinzer".
Tillräckligt liv för en biografi i bokform
Leo Hillinger är inte bara vinodlare, investerare, TV-stjärna och idrottsman med passion. år 2017 blev han också författare. Åtminstone en gång, eftersom hans självbiografi "Konsequenz, Konsequenz, Konsequenz, Konsequenz!" kom ut i år I den här boken berättar Hillinger inte bara sin historia. Snarare ger han en inblick i sin vision, sin önskan att förändra världen. Vad som driver honom och vad som driver honom.
Leo Hillinger - En framstående entreprenör
År 2012 började prisfloden för Leo Hillinger med utmärkelsen Årets företagare, som nämnts ovan. Ett pris som han fick som världens första vinmakare någonsin. Redan året därpå utsågs vingården till "Bästa familjeföretag 2013 i Burgenland" av WirtschaftsBlatt och dess partner Bankhaus Spängler, BDO Austria och Notariatskammer. Ett pris som delas ut årligen till företag som utmärker sig för sitt regionala engagemang och skapar värde och arbetstillfällen. Följt av många andra utmärkelser. år 2016 tilldelades han titeln "Kommerzialrat" av den österrikiska staten. En yrkestitel som står för framgångsrik företagsledning och insatser för allmänheten. Leo Hillinger GmbH fick 2017 utmärkelsen "Superbrand Austria Award". De som får ta del av detta är konsumenter och experter.
Naturligtvis också dess viner - först och främst de bästa cuvéerna
- HÖJNING 1
- HÖJNING 2
- HÖJDEN 3
får regelbundet utmärkelser både hemma och utomlands (Falstaff, Gault Millau, Parker, Mundus Vini, Wine Spectator, German Wine Award, Wine and Spirits och många fler).
Leo Hillinger - Vinerna
Kvalitetsstandard
Hög kvalitet är det viktigaste för Leo Hillinger's viner. Kvaliteten är oskiljaktigt kopplad till den ekologiska odlingen och den ekologiska vinframställningen av vinerna.
Druvorna får mogna så länge som möjligt, de stannar på vinstocken så länge som möjligt. Detta gör att druvorna kan samlas och mogna så länge som möjligt. Vid beskärning behandlas varje vinstock enligt dess behov. Detta kräver naturligtvis mycket kunskap och erfarenhet. Skötseln av vinrankorna är utspridd över hela året. Varje vinstock och varje skott placeras individuellt, rätas upp och plockas, eller - om det är nödvändigt - lämnas i fred. Mottot för odling här är "så lite som möjligt och så mycket som nödvändigt". På så sätt kan druvorna stanna kvar på vinstocken så länge som möjligt.
Leo Hillinger följer också detta motto i källaren. Vinet får mogna här. Vinerna mognar i 1200 liters barrikar, i stora träfat eller i 30 000 liters rostfria ståltankar. På så sätt kan varje vin utvecklas enligt sina individuella krav.
Kategorierna av vin
Leo Hillinger-vinerna produceras i fem kategorier:
- Mousserande: Mousserande stunder med Secco och Brut
- Frisk och fruktig: Drickglädje med ungdomliga viner
- Trendigt: Nya sätt att använda säsongsbundna viner
- Jordig: Jordens kraft i platsviner
- Premium: Premium- och ädelviner
Mer information omLeo Hillinger
Adress | |
---|---|
Företagsnamn: | Leo Hillinger |
Gata: | Hill 1 |
Stad: | 7093 Jois |
Land: | Österrike |
Region: | Burgenland |
Kontinent: | Europa |
Kontakt & Webb | |
Webbplats: | https://www.leo-hillinger.com/ |
E-post: | [email protected] |
Facebook: | https://de-de.facebook.com/Weingut-Leo-Hillinger-208685095813760/ |
Telefon: | +43 2160 8317 0 |
fax: | +43 2160 8317 17 |
Företag | |
Ägare: | Leo Hillinger |
VD: | Leo Hillinger |
Vin | |
Önolog: | Peter Zuschlag |
Källarmästare: | Peter Zuschlag |
Vingårdsområde: | 90 ha |
Ekologiskt certifikat: | AT-BIO-301 |