Venetos kullar är ett unikt ursprung för Cantina Masis världsberömda viner
Masi Agricola producerar viner med huvudsakligen inhemska druvsorter och kombinerar traditionell och modern vinframställningsteknik. Varje druvsorts unika karaktär och personlighet samt den speciella regionala stilen återspeglas i varje Masi-produkt. Utan tvekan har Masi revolutionerat vintillverkningen i Veneto, och är en "teststen för veronesiska viner" som den store vinskribenten Hugh Johnson uttrycker det.
Områdena i dagens Veneto har alltid varit särskilt lämpade för vinodling. Tack vare en stor variation av historiskt erkända jordmåner och vingårdslägen.
Masi har valt ut de bästa vingårdarna i foten och kullarna, med särskild uppmärksamhet på att förbättra varje vingård så kallade "Cru", som uttrycker regionens förträfflighet och från vilka viner med en unik personlighet kan framställas.
Levande historia på gården Masi Agricola
Historien om Masi är historien om en familj och deras vingårdar i Venetoregionen i Italien, norr om staden Verona. Namnet kommer från "Vaio dei Masi", den lilla dal som i slutet av 1700-talet förvärvades i Valpolicella av familjen Boscaini, som fortfarande äger den.
Idag driver Sandro Boscaini företaget med stöd av sina barn Alessandra, Raffaele och Mario. Masi-familjen är närvarande i Venedigs bästa terroirs med vingårdar och historiska egendomar. Sedan 1973 har Boscaini's arbetat i Valpolicella med grevarna Serego Alighieri, direkta ättlingar till poeten Dante. Allt detta är en del av det ambitiösa projektet för att återupprätta adelns jordbruks- och vinodlingstraditioner.
Masi Agricola - tradition och innovation tillsammans under samma tak
Vinhusets historiska huvudkontor ligger i Gargagnago di Valpolicella, i hjärtat av Valpolicella-området. Där kan besökarna se en torkställning för druvor, en teknik som Masi är världsberömd expert på. Själva tekniken och det torra röda vinet Amarone som produceras av de torkade druvorna är de främsta orsakerna till att Azienda Agricola Masis viner är kända och unika. Ett besök i källaren, som är en av de största i Italien, är imponerande och andas levande historia steg för steg. I den specialutrustade testkällaren, där "Masi Technical Group" tillämpar och jämför den mest innovativa tekniken för vinproduktion och lagring, skapas en helt ny generation Masi-viner i den kreativa processen.
Mer information omMasi Agricola
Adress | |
---|---|
Företagsnamn: | Masi Agricola SpA |
Gata: | Via Monteleone 26 |
Stad: | 37015 Gargagnago di Valpolicella (VR) |
Land: | Italien |
Region: | Veneto |
Kontinent: | Europa |
Kontakt & Webb | |
Webbplats: | https://www.masi.it/en |
E-post: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/MasiWineExperience |
Twitter: | https://twitter.com/MrAmaroneMasi |
Telefon: | +39 045 683 25 11 |
fax: | +39 045 683 25 35 |
Företag | |
VD: | Sandro Boscaini |
Vin | |
Odlad yta: | Valpolicella, Soave, Garda, Colline di Verona, Trient |
Odlade vingårdar: | Campolongo di Torbe, Mezzanella, Vaio Armaron, Casale dei Ronchi, Fojaneghe |