Våriga priser
Ett prisbelönt destilleri
I slutet av 1700-talet ägde familjen Ricossa ett prisbelönt destilleri i utkanten av Asti i Piemonte-regionen.
Nästan ett sekel senare har Ricossas historia (lyckligtvis) inte tagit slut. I dag, bakom väggarna i det gamla destilleriet, kombineras italiensk tradition med uppfinningsrikedom för att framställa kvalitetsviner dag efter dag.
Förutom sin höga nivå av professionalism, uppfinningsrikedom och sofistikering har Ricossa lyckats förvandla sig från ett litet provinsiellt destilleri till ett internationellt varumärke.
Lojalitet mot Piedmont
Druvorna till Ricossas vackra viner odlas och skördas i hela Piemonte. Här värdesätts och värdesätts ett nära samarbete med den lokala bonden. Bland annat används följande druvsorter:
- Cortese
- Chardonnay
- Muscat
- Barbera
- Nebbiolo
Appassimento i rött och vitt
Ricossa vinifierar både ett rött och ett vitt vin enligt Appassimento-metoden. Appassimento står för torkning av nyplockade druvor. Druvorna torkas i flera dagar, vanligtvis utomhus eller i välventilerade rum. Detta gör att vattnet avdunstar och druvorna får en högre sockerkoncentration.
Mer information omRicossa
Adress | |
---|---|
Företagsnamn: | Ricossa s.r.l. |
Gata: | Via C. Seganti 73/F |
Stad: | 47121 Forlì |
Land: | Italien |
Region: | Emilia-Romagna |
Kontinent: | Europa |
Kontakt & Webb | |
Webbplats: | http://ricossa.wine/ |
Facebook: | https://www.facebook.com/ricossawine |
Twitter: | https://twitter.com/ricossawine |
Vin | |
Odlad yta: | Piemont |