Våriga priser
Ruggeris historia
Ruggeri Prosecco Manufactures historia är djupt rotad i Valdobbiadene-regionens vinframställningstradition. Detta bevisas av att "Case Bisoi", som på tyska betyder "familjen Bisols hus", nämns på många historiska kartor i hjärtat av Cartizze. Eliseo Bisol ägde redan under andra hälften av 1800-talet en liten vingård i Santo Stefano. Hans son Luigi, en av de första utbildade oenologerna i Valdobbiadene, byggde ytterligare en vingård i Montebelluna 1920. 1950 grundade hans son Giustino Bisol Ruggeri vingården tillsammans med sin kusin Luciano Ruggeri - som gav företaget dess namn.
Ruggeri har sedan starten varit en av de få vinproducenter i Valdobbiadene som fokuserat på produktion av mousserande viner. Giustinos arbete fortsatte av hans son Paolo och hans barnbarn Isabella tillsammans med stort engagemang och ständig passion.
Odlingsområdet Ruggeri - Valdobbiadene
Odlingsområdet runt Valdobbiadene skiljer sig tydligt från den stora Prosecco-regionen. Dels genom de enastående vinegenskaperna, men också, sedan 2009, genom dess status som kontrollerad och garanterad ursprungsbeteckning D.O.C.G.. Den officiella och skyddade beteckningen för de toppviner som produceras här är nu Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G..
Ruggeri producerar sina viner från de bästa druvorna från "GOLDEN THREE CROPS". Detta vackra kuperade område ligger mellan städerna Santo Stefano, San Pietro di Barbozza och Saccol, som bildar en slags triangel, och har en fantastisk kombination av klimat, jordmån och exponering.
Ruggeri viner
Sorten Glera (tidigare Prosecco) växer på långsträckta vinstockar med långa tunna stjälkar som bär de gyllene druvorna som kyssas av solen. Den är lika fin och elegant som det vin den ger upphov till. I de gamla vingårdarna i Valdobbiadene, här och där bland Glera-vinrankorna, kan du hitta typiska gammaldags druvsorter som Bianchetta, Perera och Verdisio, som tydligt bidrar till slutproduktens komplexitet. Fram till 1990-talet skördades druvorna ganska sent, ofta i oktober. Under de senaste åren har skörden flyttats fram och äger nu vanligtvis rum i mitten eller slutet av september, ibland till och med i början av månaden.
Pionjärförsök har övertygat Ruggeri om att det är viktigt att odla tidsfaktorn. Målet är att ge Prosecco från de mest värdefulla vinstockarna ett långsamt utvecklande perspektiv, att Prosecco också kan mogna. Ruggeri är en av de få Prosecco-producenter som har etablerat viner med årgångsdjup.
De druvsorter som odlas på platserna är:
- Glera
- Pinot Nero
- Bianchetta
- Perera
- Verdisio
Mer information omRuggeri
Adress | |
---|---|
Företagsnamn: | Ruggeri & C. Srl |
Gata: | Via Pra' Fontana 4 |
Stad: | 31049 Valdobbiadene |
Land: | Italien |
Region: | Veneto |
Kontinent: | Europa |
Kontakt & Webb | |
Webbplats: | https://ruggeri.it |
E-post: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/RuggeriProseccoDiValdobbiadene/ |
Telefon: | +39 0423 9092 |
Företag | |
Företagsgrupp: | Rotkäppchen Mumm mousserande vinkällare |