Leveranstid ca. 3-5 arbetsdagar
Leveranstid ca. 3-5 arbetsdagar
Leveranstid ca. 5-7 arbetsdagar
Vingården Badia a Coltibuono - Klostret för den goda skörden
För cirka 1000 år sedan grundade munkarna i Vallombrosa Badia a Coltibuono, "den goda skördens kloster", som en plats för meditation och reflektion. År 1051 beslutade munkarna i Benediktinorden av Vallombrosa att bygga klostret Badia a Coltibuono. Samtidigt började de plantera vingårdar i det övre Chiantiområdet, ett verkligt historiskt och betydelsefullt beslut eftersom vinproduktionen ökade stadigt under århundradena och ledde till en blomstrande vinhandel. På 1400-talet upplevde Coltibuono en ny ekonomisk blomstring och munkarnas markinnehav i området fortsatte att expandera. Under Lorenzo de' Medici beskydd fick klostret ny berömmelse och nytt välstånd. Men när Toscana föll under Napoleons styre 1810 ockuperades klostret först av franska trupper, sedan beslagtogs det och sekulariserades. Munkarna tvingades lämna klostret under samma år. Under de följande två decennierna såldes fastigheten flera gånger och auktionerades till och med ut.
År 1846 beslöt den florentinske bankiren Michele Giuntini, farfar till de nuvarande ägarna Stucchi-Prinetti, att köpa klostret. Han lyckades förvandla Badia a Coltibuono till ett modernt jordbruksföretag som kunde hävda sig starkt både i Italien och utomlands. Piero Stucchis dotter Emanuela och hennes bröder Paolo och Roberto fortsätter nu med stor framgång detta historiska arbete. Precis som tidigare förlitar sig de nuvarande ägarna helt och hållet på den inhemska druvsorten Sangiovese de är medvetna om att jorden är den mest värdefulla tillgången inom vinodlingen och är därför den första vingården i regionen som har ställt om produktionen till ekologisk hållbarhet. Det är också tack vare dessa principer som de har lyckats producera ett av regionens mest kända viner: Sangioveto Rosso di Toscana, som kommer från särskilt gamla vinstockar med låg avkastning och kännetecknas av en mycket speciell styrka och lång hållbarhet.
Produkter från Badia a Coltibuono:
- Vin
- Vin Santo
- Grappa
- Olivolja
- Gästfrihet/boende på vingården
- Restaurang på vingården
Ett besök i Badia a Coltibuono rekommenderas definitivt. Boende kan bokas på webbplatsen.
Mer information omBadia a Coltibuono
Adress | |
---|---|
Företagsnamn: | Badia a Coltibuono |
Gata: | Loc. Monti di Sotto |
Stad: | 53013 Gaiole in Chianti (SI) |
Land: | Italien |
Region: | Toscana |
Kontinent: | Europa |
Kontakt & Webb | |
Webbplats: | http://www.coltibuono.com/ |
E-post: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/badiaa.coltibuono |
Twitter: | https://twitter.com/coltibuono |
Telefon: | +39 0577 746110 |
fax: | +39 0577 746165 |
Företag | |
År för grundandet: | 1051/1846 |
Företagsgrupp: | Badia a Coltibuono |
Ägare: | Stucchi Prinetti Familjen |
VD: | Emanuela & Roberto Stucchi Prinetti |
Vin | |
Ekologiskt certifikat: | seit 2000 biologische zertifizierter Weinbau |