• ♥ För närvarande 20.501 viner bara för dig! ♥
  • Alla priser är inklusive punktskatter!
  • Säker förpackning!
  • Pålitlig frakt!
Badia a Coltibuono

Badia a Coltibuono

Mer om Badia a Coltibuono
Inga resultat hittades för filtret!
Ej tillgänglig
ekologisk ekologisk
9999
2021
Ej tillgänglig
ekologisk ekologisk
Rött vin Rött vin
torr torr
Italien Italien
Toskana (IT) Toskana
231,98 Skr*
0.75 l (309,31 Skr * / 1 l)

Leveranstid ca. 3-5 arbetsdagar

Ej tillgänglig
10 % Summer-Sale
9999
2018
Ej tillgänglig
10 % Summer-Sale
Rött vin Rött vin
torr torr
Italien Italien
Toskana (IT) Toskana
147,28 Skr*
0.75 l (196,37 Skr * / 1 l)

Leveranstid ca. 3-5 arbetsdagar

Salu
2018
Salu
Rött vin Rött vin
torr torr
Italien Italien
Toskana (IT) Toskana
883,68 Skr * 736,38 Skr*
4.5 l (163,64 Skr * / 1 l)

Leveranstid ca. 5-7 arbetsdagar

15 % rabatt - Sista flaskorna!
Spara här nu!
1
1 - 5 / 5

Badia a Coltibuono

Vingården Badia a Coltibuono - Klostret för den goda skörden

För cirka 1000 år sedan grundade munkarna i Vallombrosa Badia a Coltibuono, "den goda skördens kloster", som en plats för meditation och reflektion. År 1051 beslutade munkarna i Benediktinorden av Vallombrosa att bygga klostret Badia a Coltibuono. Samtidigt började de plantera vingårdar i det övre Chiantiområdet, ett verkligt historiskt och betydelsefullt beslut eftersom vinproduktionen ökade stadigt under århundradena och ledde till en blomstrande vinhandel. På 1400-talet upplevde Coltibuono en ny ekonomisk blomstring och munkarnas markinnehav i området fortsatte att expandera. Under Lorenzo de' Medici beskydd fick klostret ny berömmelse och nytt välstånd. Men när Toscana föll under Napoleons styre 1810 ockuperades klostret först av franska trupper, sedan beslagtogs det och sekulariserades. Munkarna tvingades lämna klostret under samma år. Under de följande två decennierna såldes fastigheten flera gånger och auktionerades till och med ut.

År 1846 beslöt den florentinske bankiren Michele Giuntini, farfar till de nuvarande ägarna Stucchi-Prinetti, att köpa klostret. Han lyckades förvandla Badia a Coltibuono till ett modernt jordbruksföretag som kunde hävda sig starkt både i Italien och utomlands. Piero Stucchis dotter Emanuela och hennes bröder Paolo och Roberto fortsätter nu med stor framgång detta historiska arbete. Precis som tidigare förlitar sig de nuvarande ägarna helt och hållet på den inhemska druvsorten Sangiovese de är medvetna om att jorden är den mest värdefulla tillgången inom vinodlingen och är därför den första vingården i regionen som har ställt om produktionen till ekologisk hållbarhet. Det är också tack vare dessa principer som de har lyckats producera ett av regionens mest kända viner: Sangioveto Rosso di Toscana, som kommer från särskilt gamla vinstockar med låg avkastning och kännetecknas av en mycket speciell styrka och lång hållbarhet.

Produkter från Badia a Coltibuono:

  • Vin
  • Vin Santo
  • Grappa
  • Olivolja
  • Gästfrihet/boende på vingården
  • Restaurang på vingården

Ett besök i Badia a Coltibuono rekommenderas definitivt. Boende kan bokas på webbplatsen.

Restaurang Badia a Coltebuono

Lage von Badia a Coltibuono

Mer information omBadia a Coltibuono

Adress
Företagsnamn:Badia a Coltibuono
Gata:Loc. Monti di Sotto
Stad:53013 Gaiole in Chianti (SI)
Land:Italien
Region:Toscana
Kontinent:Europa
Kontakt & Webb
Webbplats:http://www.coltibuono.com/
E-post:[email protected]
Facebook:https://www.facebook.com/badiaa.coltibuono
Twitter:https://twitter.com/coltibuono
Telefon:+39 0577 746110
fax:+39 0577 746165
Företag
År för grundandet:1051/1846
Företagsgrupp:Badia a Coltibuono
Ägare:Stucchi Prinetti Familjen
VD:Emanuela & Roberto Stucchi Prinetti
Vin
Ekologiskt certifikat:seit 2000 biologische zertifizierter Weinbau
Upp