• ♥ För närvarande 24.237 viner bara för dig! ♥
  • Alla priser är inklusive punktskatter!
  • Säker förpackning!
  • Pålitlig frakt!

Barbaresco-viner

(39)
Inga resultat hittades för filtret!
Ej tillgänglig
9999
2021
Ej tillgänglig
Rött vin Rött vin
torr torr
Italien Italien
Piemont (IT) Piemont
241,98 Skr*
0.75 l (322,64 Skr * / 1 l)
Ej tillgänglig
9999
2018
Ej tillgänglig
Rött vin Rött vin
torr torr
Italien Italien
Piemont (IT) Piemont
338,98 Skr*
0.75 l (451,97 Skr * / 1 l)
Ej tillgänglig
9999
2020
Ej tillgänglig
Rött vin Rött vin
torr torr
Italien Italien
Piemont (IT) Piemont
387,98 Skr*
0.75 l (517,31 Skr * / 1 l)
15 % rabatt - Sista flaskorna!
Spara här nu!
10 % Vårrea
Våriga priser
Nu bläddra!
Måste-ha viner
Dessa viner bör du njuta av!
Provpaket
Prova mångfald nu & spara!
1
2
1 - 25 / 39

Världen av Barbaresco - en av de mest ädla röda vinerna i Italien. Detta vinodlingsområde i Piemonte fascinerar vinkännare med sina mångsidiga aromer och en unik historia.

Barbaresco: En historisk plats

Ursprunget av Barbaresco går tillbaka till 1800-talet. De första torra vinerna vinifierades av Louis Oudart år 1862 på vingården Castello di Neive. Kommunen Neive anslöt sig till Barbaresco-området 1933, vilket möjliggjorde en kvalitetsförbättring av vinutbudet i denna region.

Regionala egenskaper hos Barbaresco

Vinmarkerna i Barbaresco sträcker sig över 500 hektar och är fördelade på flera kommuner. De viktigaste är:

  • Barbaresco
  • Neive
  • Treiso
  • Alba (delvis San Rocco Seno d’Elvio)

Många geografiska beteckningar finns på etiketter och ger vinerna en extra charm.

Terroir: Unika förhållanden för ädla droppar

Jorden i Barbaresco består av kalkhaltig lera som ger druvorna tanniner och syror. Dessa klimatförhållanden möjliggör en tidigare druvmognad. Resultatet är ett mildare, mindre robust vin som kallas „lilla brodern till Barolo“.

Druvor i Barbaresco

Barbaresco framställs uteslutande av Nebbiolo-druvan. Vinerna har en imponerande djup och komplexitet som gör dem till en sann delikatess för gommen. De har typiskt en lagringspotential på fem till tio år.

Klassificering och vinifiering

DOC-klassificeringen kom 1966, DOCG-erkännandet 1980. Barbaresco-viner måste ha minst 12,5% vol alkoholhalt och lagras i minst 26 månader, medan Riserva måste lagras i 50 månader, inklusive 9 månader i ekfat.

De bästa årgångarna

  • 1982
  • 1985
  • 1988
  • 1990
  • 1993
  • 1997
  • 1998
  • 2000

Årligen produceras cirka tre miljoner flaskor Barbaresco. Några av de mest ansedda producenterna är:

  • Piero Busso
  • Cascina Luisin
  • Castello di Neive
  • Gaja
  • Produttori del Barbaresco

Utforska mångfalden och rikedomarna av viner från Barbaresco. Njut av smaker som förkroppsligar århundraden av tradition och hantverk.

Upp