Cantina Di Filippo - ekologisk vinodling i Umbrien
Cantina Di Filippo ligger i Umbrien, i hjärtat av Italien. Vingården har specialiserat sig på ekologisk vinodling. Denna typ av vinodling har bedrivits sedan 1994, och under tiden har man till och med delvis övergått till den striktare biodynamiska odlingen. Här står den naturliga gödningen av jorden i centrum. Vinföretaget använder också hästar för att plöja vingårdarna och gäss för att döda ogräs på naturlig väg.
Cantina Di Filippo ligger i kommunen Cannara, inte långt från den historiska platsen Pian d'Arca, där den helige Franciskus sägs ha talat till fåglarna. Cannaras rikedomar inkluderar den charmiga medeltida byn Collemancio, som ligger på toppen av en kulle 500 meter ovanför dalen, och den närliggande arkeologiska utgrävningen av det romerska Urvinum Hortense.
Strikta specifikationer i vingårdarna på Cantina di Filippo
30 hektar vingårdar står till vingårdens förfogande. Vingårdarna bearbetas uteslutande för hand. Växterna trimmas för att ge låga men högkvalitativa skördar. Som redan nämnts arbetar Di Filippo enligt principerna för ekologisk vinodling. Sedan 2008 har en del av arbetet också utförts enligt den biodynamiska metoden, som i vissa avseenden är ännu strängare än "enkelt" ekologiskt jordbruk. I denna odlingsmetod grävs till exempel kohorn med speciella fyllningar ner, som ska gödsla och aktivera jorden ytterligare. Det biodynamiska jordbruket går tillbaka till ett möte mellan tyska bönder och antroposofins fader Rudolf Steiner 1924.
Montefalco - symbolen för Umbrien och Cantina Di Filippo
Cantina di Filippo har specialiserat sig på Montefalco-viner, ett välkänt vin från Umbrien. Dessutom produceras den nationellt kända Grechetto och olika viner med IGT-klassificering. Cantina di Filippo producerar både vita och röda viner samt ett rosévin. Små mängder söta viner produceras också, till exempel Montefalco Sagrantino Passito, en söt version av vinet med samma namn som också produceras här. När det gäller vinframställning används vanligtvis jäsning i rostfria ståltankar för vita viner och roséviner. För de röda vinerna är metoderna något mer varierande: det finns viner som lagras i rostfritt stål Sangiovese, alternativt jäser Di Filippos röda viner på stora ekfat och fylls sedan i barrikar, där de sedan mognar under olika lång tid beroende på vinet. Mognadsperioden kan vara mellan 3 och 18 månader.
Mer information omDi Filippo
Adress | |
---|---|
Företagsnamn: | Di Filippo Azienda Agraria s.s. |
Gata: | Vocabolo Conversino, 153 |
Stad: | 06033 Cannara (PG) |
Land: | Italien |
Region: | Umbrien |
Kontinent: | Europa |
Kontakt & Webb | |
Webbplats: | https://vinidifilippo.com/ |
E-post: | [email protected] |
Telefon: | +39 0742 73 12 42 |