• ♥ För närvarande 24.223 viner bara för dig! ♥
  • Alla priser är inklusive punktskatter!
  • Säker förpackning!
  • Pålitlig frakt!
Di Filippo

Di Filippo

Här hittar du vårt utbud av viner från Cantina di Filippo.

Mer om Di Filippo
Inga resultat hittades för filtret!
Ej tillgänglig
ekologisk ekologisk
vegan vegan
9999
2019
Ej tillgänglig
ekologisk ekologisk
vegan vegan
Rött vin Rött vin
torr torr
Italien Italien
Umbrien (IT) Umbrien
442,98 Skr*
0.75 l (590,64 Skr * / 1 l)
Ej tillgänglig
ekologisk ekologisk
vegan vegan
9999
2022
Ej tillgänglig
ekologisk ekologisk
vegan vegan
Rött vin Rött vin
torr torr
Italien Italien
Umbrien (IT) Umbrien
121 101,33 Skr*
0.75 l (161 468,44 Skr * / 1 l)
Ej tillgänglig
ekologisk ekologisk
9999
2021
Ej tillgänglig
ekologisk ekologisk
5.00
(1)
Rött vin Rött vin
torr torr
Italien Italien
Umbrien (IT) Umbrien
121 101,33 Skr*
0.75 l (161 468,44 Skr * / 1 l)
1
1 - 3 / 3

Cantina Di Filippo - ekologisk vinodling i Umbrien

Cantina Di Filippo ligger i Umbrien, i hjärtat av Italien. Vingården har specialiserat sig på ekologisk vinodling. Denna typ av vinodling har bedrivits sedan 1994, och under tiden har man till och med delvis övergått till den striktare biodynamiska odlingen. Här står den naturliga gödningen av jorden i centrum. Vinföretaget använder också hästar för att plöja vingårdarna och gäss för att döda ogräs på naturlig väg.

Di Filippo-teamet

Cantina Di Filippo ligger i kommunen Cannara, inte långt från den historiska platsen Pian d'Arca, där den helige Franciskus sägs ha talat till fåglarna. Cannaras rikedomar inkluderar den charmiga medeltida byn Collemancio, som ligger på toppen av en kulle 500 meter ovanför dalen, och den närliggande arkeologiska utgrävningen av det romerska Urvinum Hortense.

Strikta specifikationer i vingårdarna på Cantina di Filippo

30 hektar vingårdar står till vingårdens förfogande. Vingårdarna bearbetas uteslutande för hand. Växterna trimmas för att ge låga men högkvalitativa skördar. Som redan nämnts arbetar Di Filippo enligt principerna för ekologisk vinodling. Sedan 2008 har en del av arbetet också utförts enligt den biodynamiska metoden, som i vissa avseenden är ännu strängare än "enkelt" ekologiskt jordbruk. I denna odlingsmetod grävs till exempel kohorn med speciella fyllningar ner, som ska gödsla och aktivera jorden ytterligare. Det biodynamiska jordbruket går tillbaka till ett möte mellan tyska bönder och antroposofins fader Rudolf Steiner 1924.

Panorama över Di Filippos vingård

Montefalco - symbolen för Umbrien och Cantina Di Filippo

Cantina di Filippo har specialiserat sig på Montefalco-viner, ett välkänt vin från Umbrien. Dessutom produceras den nationellt kända Grechetto och olika viner med IGT-klassificering. Cantina di Filippo producerar både vita och röda viner samt ett rosévin. Små mängder söta viner produceras också, till exempel Montefalco Sagrantino Passito, en söt version av vinet med samma namn som också produceras här. När det gäller vinframställning används vanligtvis jäsning i rostfria ståltankar för vita viner och roséviner. För de röda vinerna är metoderna något mer varierande: det finns viner som lagras i rostfritt stål Sangiovese, alternativt jäser Di Filippos röda viner på stora ekfat och fylls sedan i barrikar, där de sedan mognar under olika lång tid beroende på vinet. Mognadsperioden kan vara mellan 3 och 18 månader.

Flaskemaskinen i Di Filippos källare

Lage von Di Filippo

Mer information omDi Filippo

Adress
Företagsnamn:Di Filippo Azienda Agraria s.s.
Gata:Vocabolo Conversino, 153
Stad:06033 Cannara (PG)
Land:Italien
Region:Umbrien
Kontinent:Europa
Kontakt & Webb
Webbplats:https://vinidifilippo.com/
E-post:[email protected]
Telefon:+39 0742 73 12 42
Upp