• ♥ För närvarande 24.237 viner bara för dig! ♥
  • Alla priser är inklusive punktskatter!
  • Säker förpackning!
  • Pålitlig frakt!

Olivolja - jungfruolja, extra, god

(32)

I Medelhavsområdet är olivolja oskiljaktigt förknippad med medelhavsköket. Olivolja sägs också ha hälso- och kosmetiska egenskaper. Smakar bra, gör bra, är bra - det lönar sig helt enkelt att ha olivolja i huset. Och eftersom vingårdar i Spanien, Italien och Frankrike har både olivlundar och vingårdar är det en självklarhet för VINELLO att skämma bort dig med denna ädla delikatess. Utsökta olivoljor från tidigt mogna oliver, handplockade, skonsamt bearbetade och kallpressade. Ren njutning i grönbrun till gyllengul färg - bara extra jungfruolja från VINELLO. Från gourmetbranschen för gourmeter.

Läs mer Handla om Olivolja - jungfruolja, extra, god
Inga resultat hittades för filtret!
ej tillgänglig
9999
ej tillgänglig
4.75
(2)
Spanien Spanien
Andalusien (ES) Andalusien
258,98 Skr*
0.5 l (517,96 Skr * / 1 l)
ej tillgänglig
Sista flaskorna - spara 15 %!
9999
ej tillgänglig
Sista flaskorna - spara 15 %!
4.80
(7)
Italien Italien
Kalabrien (IT) Kalabrien
294,98 Skr*
0.75 l (393,31 Skr * / 1 l)
ej tillgänglig
Köp 24, spara 6 %
Sista flaskorna - spara 15 %!
9999
ej tillgänglig
Köp 24, spara 6 %
Sista flaskorna - spara 15 %!
Frankrike Frankrike
Languedoc-Roussillon (FR) Languedoc-Roussillon
197,98 Skr*
0.5 l (395,96 Skr * / 1 l)
15 % rabatt - Sista flaskorna!
Spara här nu!
10 % Vårrea
Våriga priser
Nu bläddra!
Måste-ha viner
Dessa viner bör du njuta av!
Provpaket
Prova mångfald nu & spara!
1
2
1 - 25 / 31

Olivolja - det där lilla extra

I vårt utsökta urval av olivoljor hittar du endast olivoljor av högsta kvalitet. För det finns redan tillräckligt med härskna, bittra och smaklösa olivoljor. Men det är viktigt att uppleva olivens smak med varje droppe och lära känna nyanserna av gröna äpplen, mogna tomater, färsk rosmarin, jordnötter och kryddiga örter som gör varje olivolja unik. Precis som vinet är det inte bara frukterna som bildar buketten, utan även terroiret där olivträden trivs. Ibland är den stark, ibland mild, ibland jordig, ibland söt. De många olika smakerna gör att det finns ett perfekt användningsområde för varje olja. En liten sked räcker för att förhöja vilken maträtt som helst och för att komplettera det medföljande vinet.

Kvalitetsegenskaper och produktion av olivolja

Olivolja är en ren naturprodukt och framställs uteslutande på mekanisk väg. Oliverna skakas av trädet för hand eller med hjälp av en maskin strax innan de mognar, mellan november och januari, och bearbetas så snabbt som möjligt. Grenar, löv och andra främmande föremål som fallit ner från olivträdet sorteras bort under tvättningen. Frukterna mals helt och hållet. Resultatet är en grov pasta som kallt extraheras till olivolja och olivolja med hjälp av en centrifug. Det är också möjligt att pressa olivköttet, men detta är inte särskilt populärt för att producera högkvalitativ olivolja. I båda fallen är den utvunna olivoljan klar för försäljning, men den kan fortfarande förädlas med örter, till exempel timjan eller oregano.

Kvaliteten på en olivolja är starkt beroende av skördetidpunkten, men också av att frukten hanteras varsamt. Den noggranna manuella skörden, som ofta bara sker i små familjeföretag, är därför perfekt för en idealisk och oskadad skörd, som senare resulterar i oklanderlig olivolja. Den snabba bearbetningen av den unga skörden förhindrar jäsningsprocessen i oliverna, vilket skulle ha en negativ inverkan på aromen.

Extra jungfruolja

Kvalitetsklassen extra jungfruolja garanterar högsta kvalitet och uteslutande mekaniska processer. Översatt betyder extra jungfru helt enkelt naturlig olivolja av högsta kvalitet.

  • Jungfruolja: Vid framställningen av olivolja använder producenterna endast mekaniska processer, såsom kall extraktion eller kallpressning.
  • Extra: Om olivoljan utmärker sig för sin smak, struktur och framför allt sin syra, får den beteckningen extra, vilket betyder högsta kvalitet

Syrahalten spelar en viktig roll för olivoljans kvalitet. För kvalitetsklassen extra jungfru får syrahalten och därmed de fria fettsyrorna inte överstiga 0,8 %. Ju lägre värde, desto högre kvalitet på olivoljan. Ruttna och övermogna oliver har däremot en hög syrahalt. Denna kvalitetsnivå gäller i hela Europa. Se därför efter dessa beteckningar när du köper olivolja:

  • Tyskland: Extra jungfruolja
  • Spanien: Aceite de oliva virgen extra
  • Italien: Olio extra vergine di oliva
  • Frankrike: Huile d'olive vierge extra

Runt Medelhavet - Länder som producerar olivolja

Olivolja är traditionellt en produkt från Medelhavsområdet. Alla länder med en kust vid Medelhavet har också olivlundar, där de lokala olivsorterna odlas. De största producenterna av olivolja inom EU är Spanien, Italien, Grekland, Portugal och Frankrike. Utanför EU anses Tunisien, Marocko, Syrien, Turkiet och Algeriet vara stora olivodlare.

Även om Spanien odlar mycket mer oliver än Italien anses den italienska olivoljan vara den bästa på marknaden. För att möta den stora efterfrågan på italiensk olivolja köper italienska företag olivolja från grannländerna, tappar den i flaskor och marknadsför den som italiensk olivolja. Så ta det säkra före det osäkra och köp den bästa olivoljan från plikttrogna producenter och njut av fin olivolja från Spanien, Italien och Frankrike.

Saker att veta om olivolja

Vad är olivolja?

Olivolja är en vegetabilisk olja från olivkärnan. Olivolja är utmärkt för matlagning och för att dekorera mat. Den högsta kvalitetsklassen och den enda som finns på marknaden är extra jungfruolja.

Vad är hållbarheten för olivolja?

Olivolja håller sig minst två år i oöppnad form och ännu längre om den förvaras på rätt sätt. Olivolja ska förvaras på en mörk, sval plats, skyddad från temperatur och ljus. Även en öppnad flaska håller i flera år om den förvaras på rätt sätt och inte i solljus. Direkt kontakt med solen påskyndar oljans åldrande - detta är också anledningen till att olivolja säljs i mörka flaskor eller ogenomskinliga behållare.

Hur känner du igen en bra olivolja?

Förutom produktionen och lukten är det oftast priset som styr. Men i princip finns det bara ett kriterium för de bästa olivoljorna - din smak.

Köp olivolja billigt på nätet

Unna dig underbart aromatiska olivoljor som ger varje maträtt det där lilla extra - extra jungfruolivolja. Köp billigt på VINELLO och garnera din dag med gyllene olivolja från och med nu. I vårt utsökta urval av högkvalitativa och skonsamt framställda olivoljor hittar du alltid ett läckert tillägg till ditt delikatessskåp. Beställ online och få din förstklassiga olivolja via försäkrad och klimatneutral frakt. Köp fruktig och naturlig olivolja från de finaste olivsorterna till låga priser online på VINELLO - Läckert extra för din njutning.

Upp