VINELLO använder cookies som är nödvändiga för den tekniska driften av webbplatsen och som alltid är inställda. Andra cookies som är avsedda att öka komforten när du använder denna webbplats, som ger direktreklam eller som underlättar interaktion med andra webbplatser och sociala nätverk sätts endast med ditt samtycke.
Konfiguration
Tekniskt nödvändigt
Dessa cookies är nödvändiga för butikens grundläggande funktioner.
Acceptera alla cookies
Anpassad caching
Avvisa alla cookies
CSRF-token
Cookie-inställningar
Individuella priser
Utvald butik
Valutaväxling
session
Komfortfunktioner
Dessa cookies används för att göra shoppingupplevelsen ännu mer tilltalande, till exempel för att känna igen besökaren.
Anteckningsblock
Fasta vagn
Statistik och spårning
Affiliateprogram
Konvertering och usertracking via Google Tag Manager
Rotkäppchen Mousserande vin - en turbulent historia
Rotkäppchen Sektkellerei ligger i Freyburg (Unstrut), mitt i vinodlingsområdet Saale-Unstrut, det nordligaste odlingsområdet för kvalitetsvin i Tyskland. Huset har en lång tradition som går tillbaka till 1856. Samma år bestämmer sig Moritz och Julius Kloss tillsammans med sin vän Carl Foerster för att öppna en vinbutik i Freyburg. Redan ett år senare byggdes en fabrik för produktion av mousserande viner, Freyburger Champagner-Fabrik-Gesellschaft. Det mousserande vinet saluförs under namnet Kloss & Foerster. I enlighet med tidens mode är alla namn franska, så de säljer "Monopol", "Crémant Rosé" eller "Sillery Grand Mousseux".
Under de följande åren gjorde de företagsamma affärsmännen sin nya produkt känd på alla möjliga sätt. Det mousserande vinet fick guld vid riksdagens vinprovning 1876 eller vid handelsutställningen i Halle 1881. Företaget växte stadigt. Slutligen, 1894, träder lagen om skydd av varumärken i kraft och ett nytt namn för det mousserande vinet måste hittas. Kapseln i det mousserande Freyburger-vinet fungerar som namnpatron, och från bär det namnet Rotkäppchen Sekt.
Rotkäppchen Sekt har upplevt upp- och nedgångar under 1900-talet
Varumärkets framgång växer stadigt; Rotkäppchen Sekt blir till exempel leverantör till militära officerare. Första världskriget och den efterföljande inflationen på 1920-talet innebär en första motgång för företaget. Den efterföljande världsekonomiska krisen gör sin vanliga sak. På 1930-talet återhämtar sig varumärket, men det går tillbaka till andra världskriget. Efter kriget placeras varumärket Rotkäppchen mousserande vin först under den sovjetiska militärförvaltningens kontroll, sedan överförs det till Volkseingentum och fortsätter i denna form. Under tiden grundade varumärkets arvtagare Günther Kloss Kloss & Foerster Sektkellerei i Västtyskland och producerade mousserande vin under detta namn.
I DDR återhämtar sig varumärket Rotkäppchen Sekt och når nya höjder. När Berlinmuren föll kollapsade dock försäljningen igen. Företaget minskar kraftigt sin personalstyrka. Till slut är det de tidigare Rokäppchen-anställda som tillsammans med investerare tar över det krisande företaget och bygger upp det på nytt. På bara ett år har försäljningen redan överträffat förväntningarna. Det mousserande vinet med den röda locket görs konkurrenskraftigt för marknadsekonomin, och en första reklamfilm spelas in för tv.
Uppgång för Rotkäppchen mousserande vin under det nya årtusendet
År 1996 måste en ny produktionshall byggas för att möta efterfrågan. år 1997 fick flaskorna det ansikte som de fortfarande har idag. På 2000-talet började företaget ta över andelar i andra mousserande vinhus som Mumm och MM extra. År 2006 förvärvade företaget rättigheterna till det mousserande vinet Kloss & Foerster, vilket innebar att varumärkena återförenades efter 60 års separation.
I dag producerar företaget förutom mousserande vin även stilla vin, som sedan 2008 även finns tillgängligt i alkoholfria varianter. Dessutom har företaget redan fått fotfäste på marknaden för spritdrycker, så "flaggskeppsbrännvinet" från Nordhausen eller "Chantré"-brännvinet hör också till Rotkäppchen.
Framställning av Rotkäppchen mousserande vin
Idag används tre produktionsmetoder för att göra mousserande vin på Rotkäppchen Sekt:
Jäsning i stor skala
Flaskjäsning/transvasering
Klassisk jäsning på flaska
Jäsning i stor skala
Vid denna process lagras vinet i stora tryckbehållare. Processen är internationellt känd som Charmat-metoden, uppkallad efter utvecklaren av dagens process med tryckbeständiga beslag Èugene Charmat, eller som Metodo Martinotti i Italien, uppkallad efter oenologen Federico Martinotti, som hade grundidén till processen. Processen spreds mycket snabbt efter den första användningen i början av 1900-talet i Tyskland, som var ganska öppet för tekniska framsteg.
Traditions-serien av Rotkäppchen mousserande viner, som är varumärkets huvudprodukt, tillverkas med denna process.
Transvase-processen
Denna process är en variant av den klassiska flaskjäsningen, där det mousserande vinet inte tappas för hand (dvs. jästen avlägsnas), utan tappas och filtreras från särskilda jäsningsflaskor, doseras sedan under tryck och hälls sedan över i den sista flaskan där den andra jäsningen äger rum. På det här sättet skapas serien av mousserande viner Rotkäppchen med "flaskjäsning".
Klassisk jäsning på flaska
Den kallas även Méthode champenoise eller Méthode traditionelle och är standarden för världsberömda mousserande viner som Champagne, Crémant och Cava. Det mousserande grundvinet blandas med socker- och jästblandningen för den andra jäsningen och fylls i flaskan. Efter jäsningen flyttas jästen in i flaskhalsen med hjälp av en skruvmejsel och jästproppen avlägsnas. Förlusten av mousserande vin kompenseras av doseringen, en blandning av vin och sockersirap, som är avgörande för smaken. Rotkäppchen-Mousserande viner som framställs enligt denna metod betecknas som "klassisk flaskjäsning".
Saker att veta om Rotkäppchen Sekt
Hur länge kan #Rotkäppchen# mousserande vin lagras?
Rotkäppchen# Mousserande vin eller andra märken av mousserande vin kan vanligtvis förvaras i upp till tre år. När vinet öppnas bör du förvara Rotkäppchen# mousserande vin i kylskåpet och använda en lämplig förslutning (inte den klassiska skeden!). När den har öppnats rekommenderas att den konsumeras så snart som möjligt Oöppnat #Rotkäppchen Mousserande vin kan förvaras i kylskåp i upp till 3 år. Det är dock inte ett klassiskt lagringsvin. Vi rekommenderar därför konsumtion inom ett halvår.
Hur länge kan #Rotkäppchen# mousserande vin lagras?
#Rotkäppchen#-sortimentet omfattar ungefär sju olika mousserande viner.
Hur många typer av #Rotkäppchen# mousserande vin finns det?
Den mousserande vinkällaren #Rotkäppchen# ligger i utkanten av staden Freyburg, mitt i vinodlingsområdet Saale-Unstrut.
Var finns källaren för mousserande vin Rotkäppchen#?
Det tidigare varumärket för det mousserande vinet, "Monopol", användes samtidigt av franska mousserande vinproducenter. En rättslig tvist om namnet, som grundade sig på "lagen om skydd av varumärken", slutade till fransmännens fördel. Sedan 1894 har grundarna namngivit det mousserande vinet efter den röda kapsel som kröner varje flaska i källaren för mousserande vin Vinbutiken Kloss & Foerster, som Rotkäppchen# Sektkellerei har utvecklats ur, grundades 1856, långt innan DDR existerade. Det östtyska företaget höll sig kvar under DDR-tiden - en flaska kostade på den tiden cirka 22 mark - och anses nu vara ett av de mest framgångsrika företagen från Östtyskland.
Varför kallas #Rotkäppchen# mousserande vin för Rotkäppchen?
Det mousserande fruktvinet från #Rotkäppchen# är särskilt fruktigt-sött.
Är #Rotkäppchen# en östlig produkt?
#Rotkäppchen Mousserande vin ska drickas ungt och blir inte bättre av lagring. Mousserande vin har en genomsnittlig hållbarhet på 2-3 år, förutsatt att det förvaras svalt, mörkt och temperaturbeständigt.
Vilket #Rotkäppchen# mousserande vin är sött?
Hur lång hållbarhet har Rotkäppchen# mousserande vin?
Mer information omRotkäppchen Sekt
Adress
Företagsnamn:
Rotkäppchen-Mumm Sektkellereien GmbH
Gata:
Sektkellereistraße 5
Stad:
06632 Freyburg/Unstrut
Land:
Tyskland
Region:
Saale-Unstrut
Kontinent:
Europa
Kontakt & Webb
Webbplats:
https://www.rotkaeppchen.de/
Telefon:
+49 34464 34 0
Företag
År för grundandet:
1856
VD:
Christof Queisser, Frank Albers, Dr. Mike Eberle
VINELLO & Partner behöver ditt samtycke för att använda uppgifterna, t.ex. för att visa information om dina intressen. Genom att klicka på OK ges samtycke. mer