• ♥ För närvarande 23.142 viner bara för dig! ♥
  • Alla priser är inklusive punktskatter!
  • Säker förpackning!
  • Pålitlig frakt!

Sekt

(265)

Sekt vin är en hel vinvärld i sig själv. Den omfattar endast tyskt mousserande vin och vinproducenters mousserande vin. Det tillhör den övre kategorin av mousserande vin, som också omfattar mousserande kvalitetsviner som fransk champagne samt Crémants från odlingsområden utanför Champagne och spansk Cava. De erbjuder alla en ojämförligt fin bubbelvinsupplevelse vid mycket speciella tillfällen. Men hur tillverkas Sekt vin? Vad kännetecknar dess kvalitet och vad bör man ta hänsyn till när man hanterar Sekt?

Läs mer Handla om Sekt
Inga resultat hittades för filtret!
Ej tillgänglig
9999
Ej tillgänglig
Mousserande Mousserande
Halvtorr Halvtorr
Tyskland Tyskland
Rheingau (DE) Rheingau
134,98 Skr*
0.75 l (179,97 Skr * / 1 l)
Ej tillgänglig
9999
2023
Ej tillgänglig
Mousserande Mousserande
brut - bruto brut - bruto
Tyskland Tyskland
Pfalz (DE) Pfalz
180,98 Skr*
0.75 l (241,31 Skr * / 1 l)
Ej tillgänglig
9999
2021
Ej tillgänglig
Mousserande Mousserande
brut - bruto brut - bruto
Tyskland Tyskland
Pfalz (DE) Pfalz
280,48 Skr*
0.75 l (373,97 Skr * / 1 l)
15 % rabatt - Sista flaskorna!
Spara här nu!
10 % Vårrea
Våriga priser
Nu bläddra!
Måste-ha viner
Dessa viner bör du njuta av!
Provpaket
Prova mångfald nu & spara!

Hur basvinet blir ett mousserande vin

Produktionsprocessen för mousserande vin börjar med basvinet, som måste ha en alkoholhalt på minst nio volymprocent. För mousserande vin druvorna skördas när de är mogna men lite tidigare än för produktion av ett stilla vin. Då har de en lägre sockerhalt men en högre syrahalt. Detta är exakt vad som behövs för mousserande vin. Basvinet för mousserande vin stimuleras till en andra jäsning genom tillsats av socker och jäst. Under denna process placeras vinet i en tätt sluten behållare från vilken koldioxiden som utvecklas inte kan fly. Vid traditionell flaskjäsning kan detta vara den champagneflaska i vilken du senare köper ditt mousserande vin. Särskilt billigt mousserande vin jäses ofta också i tryckbeständiga tankar. Denna andra jäsning följs av en viloperiod på flera månader, som följs av avlägsnande av jästsedimentet under flaskjäsning genom skakning och disgorging. Nu tillsätts fraktdoseringen eller en blandning av vin och socker. Det är den och endast den som avgör söthetsgraden hos det färdiga mousserande vinet, som kan variera från icke-torr till brut, torr och demi-sec till mild. I vilket fall som helst måste det innehålla minst tio volymprocent alkohol i slutet.

Kvalitetsnivåer: Hur skiljer sig mousserande vin från vinproducentens mousserande vin?

Beteckningen Sekt står redan för ett mousserande kvalitetsvin som skiljer sig från andra mousserande viner och från Prosecco, åtminstone som Tranquillo och som Frizzante. Om det för produktion av en Spumante en andra jäsning utförs i flaskan eller tanken, kan det ofta kallas mousserande vin. Du kan dock också köpa mousserande vin som sticker ut igen när det gäller kvalitet som Winzersekt eller Sekt bestimmter Anbaugebiete (b.A.). För Sekt b.A. måste ett kvalitetsvin från specificerade regioner (QbA) användas och deklareras. Dessutom testas och utvärderas det intensivt i laboratoriet och av officiella provsmakare. Med ett mousserande vin från en vinproducent köper du en produkt där basvinet och doseringen kommer från samma årgång samt den namngivna vingården, och som uteslutande produceras genom traditionell flaskjäsning.

Köp mousserande vin på konto hos VINELLO och njut av många andra fördelar

Hos Vinello kan du inte bara köpa ditt mousserande vin billigt. I vår onlinebutik för vin du har också möjlighet - och detta redan från den första beställningen - att köpa mousserande vin på konto utöver vin och andra erbjudanden. Alternativt kan du beställa ditt mousserande vin online och välja mellan 15 andra betalningsmetoder. Oavsett vad du väljer har du alltid en omfattande returrätt i hela 30 dagar. Hos Vinello köper du dessutom alltid det bästa mousserande vinet med korkgaranti. Så säkert, bekvämt och snabbt kan det vara att beställa mousserande vin online hos oss.

Saker att veta om Sekt
Vid vilken temperatur ska tyskt mousserande vin serveras?
Den optimala kylskåpstemperaturen är sex till sju grader Celsius. Detta är perfekt för ett vitt mousserande vin. Ett rosé mousserande vin känns mest bekvämt vid en till två grader mer. För att göra detta är det tillräckligt att lämna flaskan ur kylen i ungefär en halvtimme på en skuggig, inte för varm plats i köket innan du öppnar den. Rött mousserande vin, å andra sidan, gillar det lite varmare på cirka tio grader Celsius.
Hur förvaras mousserande vin på rätt sätt?
Att förvara mousserande vin på en sval och mörk plats är inte problematiskt. Flaskorna bör dock inte förvaras liggande utan upprätt. I kylskåpet kan mousserande vin därför bekvämt placeras i dörren, där det når drickstemperatur efter några timmar. Om du vill kyla det snabbare bör du inte lägga det i frysen utan i en champagnehink fylld med isvatten och isbitar i ungefär en halvtimme.
Hur länge kan mousserande vin förvaras?
Till skillnad från många andra viner blir mousserande vin från Tyskland och andra länder som är redo att drickas inte bättre ju längre det lagras - tvärtom. Små mängder koldioxid tränger hela tiden ut genom korken. Detta sker i större utsträckning med plastkorkar än med högkvalitativa naturkorkar. Det gör att det mousserande vinet med tiden inte bara förlorar sin lyster utan även sin arom. Att köpa sitt mousserande vin online innebär inte att man måste dricka det direkt efter leverans. Om det lagras på rätt sätt kan enklare varianter hålla i sex månader till ett år och toppkvaliteter i två till fyra år.
Hur länge kan öppet mousserande vin förvaras?
Svaret på den här frågan är ganska enkelt: några timmar. Med en speciell propp för mousserande vin och förvaring i kylskåp kan detta förvandlas till 24 timmar, med små kvalitetsförluster. På så sätt kan den öppnade flaskan med mousserande vin fortfarande tömmas nästa kväll.
Hur många kalorier innehåller ett glas mousserande vin?
Kaloriinnehållet i mousserande vin varierar beroende på alkohol och restsockerhalt. Till exempel har ett torrt mousserande vin med 12,5 volymprocent eller 10 gram alkohol per 100 milliliter 71 kilokalorier. Dessutom finns det upp till cirka 7,8 kilokalorier för restsockret, vilket innebär att ett litet glas av detta mousserande vin har knappt 80 kilokalorier. Så du beställer ett sådant mousserande vin med cirka 600 kilokalorier per flaska.
Vilka rätter passar mousserande vin bäst till?
Traditionellt serveras glas mousserande vin som en aperitif. Laxkanapéer, bruschetta eller läckra vol-au-vents eller ragoutfyllda smördegspajéer passar bra till mousserande vin. Ett gott mousserande vin passar också utmärkt till en lätt huvudrätt som ångkokt fisk eller ångkokta grönsaker. Ett riktigt drottningmöte uppstår när mousserande vin och sparris möts, eftersom den mousserande njutningen och den ädlaste av alla grönsaker harmonierar perfekt med varandra.
Upp