Bodegas Balbas - Ribera del Dueros ursprung
Bodegas Balbás grundades redan 1777. Sedan dess har företaget gått i arv från generation till generation och drivs fortfarande av familjen Balbás. Tillsammans med åtta andra vingårdar grundade Bodegas Balbás appellationen Ribera de Duero eller D.O., ett enastående vindistrikt i Kastilien-León i centrala Spanien som löper parallellt med floden Duero.
Vingårdens historia sträcker sig mer än tvåhundra år tillbaka i tiden, med början i byn La Horra i hjärtat av Ribera del Duero-regionen.
År 1777 började pionjären Abundio Balbás att använda sina egna druvor för att producera rött vin för lokal konsumtion, som han transporterade och distribuerade i hemgjorda vinflaskor som kallades odres. Familjen fortsatte att tillverka och sälja vinflaskor tills de första glasflaskorna dök upp. Namnet Balbás har varit kopplat till vin i sex generationer, och i dag är det Abundios barnbarnsbarn, Juan José Balbás, som driver företaget och är en nyckelperson i D.O. Ribera del Duero. Bodegas Balbás var faktiskt en av de banbrytande vingårdarna som bidrog till skapandet av appellationen 1982, som i dag omfattar mer än 300 vingårdar. Juan José Balbás var ordförande för tillsynsmyndigheten D.O. från 1996 till 2000. Han stöds aktivt av sin fru Clara de la Fuente.
Vingårdarna på Bodegas Balbás
Bodegas Balbás äger 102 hektar vingårdar där följande druvsorter odlas:
- Tempranillo,
- Cabernet Sauvignon
- Merlot
Druvorna skördas för hand, nästan alltid under de första veckorna i oktober, och avkastningen varierar mellan 1 000 och 5 000 kilo per hektar. Denna produktion, i kombination med traditionella metoder för vinframställning, ger viner som är mycket karakteristiska för D.O. Ribera del Duero. Bodegas Balbás har förmånen att äga ett stort antal vingårdar i det område som den prestigefyllda Master of Wine, Jancis Robinson, har kallat Ribera del Dueros "gyllene diamant" eftersom jordmånen och klimatet ger viner av så hög kvalitet. Jordarna består huvudsakligen av lera och lerjord.
I källaren på Bodegas Balbás
Bodegas Balbás använder fransk och amerikansk ek för att lagra sina viner och väljer ut träet innan de tillverkar faten, vilket gör att de kan kontrollera torkningen och rostningen av varje fat för att lägga till precis rätt mängd ek för varje sort och vinframställningsprocess. En stabil miljö med kontroll av temperatur, ljus och fuktighet skapas också för att se till att varje flaska har möjlighet att utvecklas och ge det bästa av sig själv. I ett av vingårdens rum produceras speciella viner som jäses på franska ekfat under kontrollerade fukt- och temperaturförhållanden. Det här är viner från Ribera del Duero med en specialitet, antingen på grund av att de kommer från en enda vingård eller på grund av de druvor som används. Slutligen hamnar vissa flaskor i förvaringskällaren. Det är här som vinerna med den längsta historien lagras. Viner från gamla, historiska eller viktiga årgångar för familjen lagras i en idealisk atmosfär som hjälper dem att utvecklas i flaskan och bevara sina speciella egenskaper.
Mer information omBodegas Balbás
Adress | |
---|---|
Företagsnamn: | Bodegas Balbás |
Gata: | La Majada, s/n |
Stad: | 09311 La Horra - Burgos |
Land: | Spanien |
Region: | Kastilien-Léon |
Kontinent: | Europa |
Kontakt & Webb | |
Webbplats: | https://www.balbas.es/ |
E-post: | [email protected] |
Telefon: | +34 947 542 111 |
Företag | |
År för grundandet: | 1777 |
Ägare: | Familjen Balbás |
VD: | Juan José Balbás |
Vin | |
Odlad yta: | Ribera del Duero DO |