Leveranstid ca. 5-7 arbetsdagar
Bodegas Tinedo - med envishet till framgång
Tinedo Winery är en av de äldsta vingårdarna i La Mancha, ett familjeföretag som sedan 1846 uteslutande har ägnat sig åt produktion av viner från enskilda vingårdar och enskilda skiften, vilket är La Manchas väsen. Dionisio Angulo grundade vingården det året och började plantera vingårdarna. år 1895 byggde hans dotter Esperanza huset på gården. I samband med detta lät hon också gräva ut den djupa källaren för mognadslagring av vinerna. Mot trenderna och sin egen envishet bestämde sig sonen Manuel och sonsonen Máximo för att inte inrikta gården på massproduktion och att bevara odlingen av kvalitetsviner.
La Mancha är en platå söder om Madrid med en radie på cirka 250 km, centralt belägen i Spanien. Det är ett av de "yngre" vinodlingsområdena i Spanien, vars historia började med vinstockar vid kusterna och sedan flyttades inåt landet efter antiken. Vinodlingen i La Mancha var ganska produktiv på grund av områdets storlek, så viner från La Mancha blev snart ganska billiga. Under 70- och 80-talen hade regionens viner sådana problem med försäljningen att man återigen fokuserade mer på kvalitetsvin. Jordarna i regionen är mycket fattiga på organiskt material och mycket kalkhaltiga. Det är inte ovanligt att man först måste bryta upp kalkskorpor för att kunna plantera vinstockar. Klimatet är kontinentalt med varma somrar och kalla vintrar.
I vingården på Bodegas Tinedo
På Bodegas Tinedo odlas ett litet urval av druvsorter, till exempel:
- Tempranillo
- Syrah
- Cabernet Sauvignon
- Graciano
- Gul muscat
- Roussanne
- Sauvignon Blanc
I vingårdarna på Bodegas Tinedo skördas druvorna uteslutande för hand, vilket ger ett bra urval och skyddar vinrankorna. För att bevara kvaliteten på druvorna transporteras de snabbt till vinanläggningen så att saften inte kommer i kontakt med för mycket syre i det energirika solljuset. I vingården kyls druvorna också och förvaras i en CO2-skyddad atmosfär.
En del av vinet jäser i 10 000-liters betongkar och små 700-liters betongägg, resten i 20 000-liters rostfria stålkar med temperaturkontroll. Utvinningen sker alltid försiktigt för hand, med avskalade druvor, utan att de krossas, med låga jäsnings- och macerationstemperaturer som varierar beroende på druvsort. Den malolaktiska jäsningen sker i betongkärl och ibland på fat, beroende på vilken typ av vin det rör sig om. Syftet med lagringen är att stabilisera vinet och förbättra dess naturliga klarhet utan filtrering. För detta ändamål används tankar och tunnor av betong, där sedimenten kan sedimentera bättre. Alla viner lagras i källaren under en till fyra vintrar för att stabiliseras naturligt.
Bodegas Tinedo - med naturen i åtanke
Bodegas Tinedo är helt och hållet engagerad i hållbar vinodling, utan att använda herbicider eller syntetiska produkter och med hjälp av markskyddsåtgärder och effektiv vattenhantering. 48 hektar är avsedda för terroirvin. Genom att arbeta på detta sätt får Tinedo fram balanserade och komplexa viner och låter vingården fullfölja sin biologiska cykel. Hållbar vinodling upprätthåller en rik biologisk mångfald som hjälper till att balansera vingårdens ekosystem och hålla skadedjur och sjukdomar under kontroll. Man främjar också tillväxten och mångfalden av de jästsvampar som är ansvariga för jäsningen. Detta garanterar att hela jäsningsprocessen sker med naturliga jästsvampar.
Mer information omBodegas Tinedo
Adress | |
---|---|
Företagsnamn: | Bodega Viñedos Tinedo SL |
Gata: | Crta. CM 3102, Km. 30 |
Stad: | 13630 Vi samarbetar med |
Land: | Spanien |
Region: | Ciudad Real |
Kontinent: | Europa |
Kontakt & Webb | |
Webbplats: | https://www.tinedo.com/ |
E-post: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/Finca-Tinedo-Bodega-y-Vi%C3%B1edos-107518160937350/ |
Telefon: | +34 926 118 999 |