Våriga priser
Bouvet Ladubay är en tillverkare av mousserande vin från Saumur i Loiredalen. Efter ett intermezzo med det stora champagnehuset Taittinger är företaget nu återigen familjeägt. Förutom vin är Bouvet Ladubay en plats för konst, vilket återspeglas på ett imponerande sätt i källaren som är byggd i stil med en nedsänkt katedral.
Bouvet Ladubay Winery - En lång källare under Saint-Hilaire
Étienne Bouvet var bara 23 år gammal när han 1851 köpte en otrolig källare på åtta kilometer i Saint-Hilaire-Saint-Florent vid Loire och grundade Maison Bouvet Ladubay tillsammans med sin fru CelestineLadubay. Mer än 16 händelserika årtionden följde, under vilka Bouvet Ladubay fick titeln "officiell leverantör till det brittiska parlamentet". Efter flera stolta ägare, bland annat champagnehuset Taittinger, är Bouvet Ladubay sedan förra året återigen helt ägarstyrt och fortsätter sin väg till toppen av de franska mousserande vinproducenterna.
Cremant de Loire - ett insidertips
Den avgörande frågan om Bouvet Ladubays och andra stora crémantproducenters framväxt är: vad är hemligheten? Hur lyckas hus som Bouvet Ladubay erbjuda förstklassigt mousserande vin på flaska till en bråkdel av priset för champagne? Å ena sidan finns det en bra förvaltning bakom det, å andra sidan verkar det som om det fortfarande inte är allmänt känt hur bra Crémant de Loire är. Saumur Brut, till exempel, exporterades tidigt över hela världen av holländarna och var mycket populär bland kungar och stora franska statsmän.
Klassisk produktion av mousserande vin på Bouvet Ladubay
Grunden för Bouvet Ladubays cuvéer är druvorna från cirka 100 vinodlare som företaget väljer ut varje år. Leverans och pressning sker redan under överinseende av Bouvet Ladubays oenologer. Följande steg är:
- Första jäsning i 8-10 dagar
- vila i 4 månader
- Sammanställning av cuvéerna
Kockens passion
Patrice Monmousseau, den verkställande direktören, deltar personligen i blandningen från och med nu för att producera individuella viner med de bästa egenskaperna. Efter lagring i rostfritt stål, eller i trä när det gäller viner av högre kvalitet, följer den andra jäsningen i flaskan, som sätts igång med jäst och tillsatt socker; det mousserande vinet skapas. Genom regelbundna skakningar separeras jästsedimentet, vinerna tas upp och doseringen tillsätts, så Brut de Loire skiljer sig inte i något steg från produktionen av champagne.
Mer information omBouvet Ladubay
Adress | |
---|---|
Företagsnamn: | Bouvet-Ladubay |
Gata: | Saint-Hilaire-Saint-Florent |
Stad: | 49400 Saumur |
Land: | Frankrike |
Region: | Pays de la Loire |
Kontinent: | Europa |
Kontakt & Webb | |
Webbplats: | https://www.bouvetladubay.com/ |
E-post: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/bouvetladubay/ |
Twitter: | https://twitter.com/bouvetnews |
Telefon: | +33 2 41 83 83 83 |
fax: | +33 2 41 50 24 32 |
Företag | |
År för grundandet: | 1851 |
Ägare: | Familjen Monmousseau |