Leveranstid ca. 3-5 arbetsdagar
Leveranstid ca. 5-7 arbetsdagar
Leveranstid ca. 5-7 arbetsdagar
Edetària - vinet från den romerska vägen
Joan Àngel Lliberia, Edetàrias hjärta och själ, började Edetària-äventyret efter att ha studerat jordbruksteknik i Lleida och tagit en masterexamen i vinförvaltning vid OIV (Office International de la Vigne et du vin). Han tog sina första yrkesmässiga steg inom vinförvaltning i olika vinföretag i Frankrike, varefter han återvände till Katalonien där han fortsatte sin karriär inom vinsektorn och senare inom multinationella företag. Det var hans barndom omgiven av ett universum av vingårdar, druvor och källare och hans passion för vin som ledde honom tillbaka till sitt ursprung och till att skapa Edetària. En dröm som går i uppfyllelse, en hyllning till hans farfar Llorens - oenolog - och hans föräldrar Pepita och Angel, som är vinodlare, och som gör äkta terroirviner i en oförfalskad stil från familjens vingårdar.
Terroiret på Edetària
Edetària producerar endast vin från egendomens egna vingårdar i Gandesa, som ligger i Alta Terra. Namnet på gården kommer från en gammal romersk väg som sträckte sig mellan Torotosa och Zaragoza. 60 hektar gör det möjligt för vingården att kontrollera hela vinframställningsprocessen från början. En stor del av dessa vingårdar är över 60 år gamla, medan resten är mellan 25 och 40 år gamla. Edetària har en av de bästa vingårdarna i regionen och strävar alltid efter låg avkastning och hög kvalitet. Varje vingård har sin egen personlighet.
Edetàrias vingårdar är planterade på fem olika terroirs.
- Panal: fossiliserad sanddynjord från kvartärtiden.
- Tapàs: siltjordar med inslag av lera.
- Tapàsblanc: grunda jordar med fragment av karboniserad märgel.
- Còdols: gammal flodbädd med stenar på ytan.
- Vall: bördiga, kalkrika, djupa jordar.
De flesta av de druvor som odlas är inhemska. Tack vare sin erfarenhet känner personerna bakom Edetària till de bästa förutsättningarna för varje druvsort. Varje vingård har sin egen personlighet, främst på grund av jordart, läge och solexponering.
Hållbarhet på Edetària
Edetària använder sig av hållbara metoder för att uppnå det renaste och mest genuina uttrycket av sina vingårdar:
- Bevarande av markstrukturen och oxigenering av jorden genom växelvis bearbetning och direktsådd
- Användning av gröngödsling (sticklingar, sticklingar från täckgrödor) och gödsel
- 100 % undvikande av kemiska svamp- och insektsbekämpningsmedel
Arbetet i Edetàrias vinkällare
Edetària vinkällare byggdes 2003 mitt i en del av Lliberia-familjens vingårdar. Det är en unik byggnad med elegant, modern arkitektur som passar väl in i det fantastiska landskapet. Alla element - vingårdar, vinkällare, La Plana de Gandesa, bergen Pàndols och Cavalls samt nationalparken Serralada dels Ports - smälter samman och skapar ett unikt scenario.
Skörd och jäsning
Det enda sättet för Edetària att välja ut de bästa druvorna från varje vinstock är att skörda för hand. Druvorna lagras i små lådor och kyls ner till 0º-5º innan de sorteras en andra gång vid sorteringsbordet. På detta sätt kommer endast druvor med rätt grad av polyfenolisk mognad in i tunnorna. Kärlen för vinframställning är små. Alla är utformade och utrustade för att vinifiera varje enskild tomt separat, vilket gör att de kan följa utvecklingen och varje ingrepp på vägen från vingården till ditt vinglas.
Mognadens väg
Under lagringen av vinerna strävar man efter att bevara och framhäva nyanserna och karaktären hos varje vingård. Genom att arbeta med utvalda tunnbindare kan Edetària välja de fat som passar bäst för vinets uttryck och slutligen föra in alla nyanser i flaskan för att producera viner med en unik personlighet.
Mer information omEdetaria
Adress | |
---|---|
Företagsnamn: | Edetaria |
Gata: | Finca el Mas, Ctra. Gandesa - Vilalba, s/n |
Stad: | 43780 Gandesa |
Land: | Spanien |
Region: | Katalonien |
Kontinent: | Europa |
Kontakt & Webb | |
Webbplats: | https://edetaria.com/ |
E-post: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/Edetaria/ |
Twitter: | https://twitter.com/EdetariaCeller |
Telefon: | +34 977 42 15 34 |
fax: | +34 977 42 15 34 |