• ♥ För närvarande 22.017 viner bara för dig! ♥
  • Alla priser är inklusive punktskatter!
  • Säker förpackning!
  • Pålitlig frakt!
Inga resultat hittades för filtret!
Ej tillgänglig
9999
2023
Ej tillgänglig
Rött vin Rött vin
torr torr
Spanien Spanien
Katalonien (ES) Katalonien
197,68 Skr*
0.75 l (263,57 Skr * / 1 l)

Leveranstid ca. 3-5 arbetsdagar

Ej tillgänglig
9999
2022
Ej tillgänglig
Rött vin Rött vin
torr torr
Spanien Spanien
Katalonien (ES) Katalonien
229,18 Skr*
0.75 l (305,57 Skr * / 1 l)

Leveranstid ca. 5-7 arbetsdagar

Ej tillgänglig
9999
2024
Ej tillgänglig
Vitt vin Vitt vin
torr torr
Spanien Spanien
Katalonien (ES) Katalonien
229,18 Skr*
0.75 l (305,57 Skr * / 1 l)

Leveranstid ca. 5-7 arbetsdagar

1
1 - 4 / 4

Edetària - vinet från den romerska vägen

Joan Àngel Lliberia, Edetàrias hjärta och själ, började Edetària-äventyret efter att ha studerat jordbruksteknik i Lleida och tagit en masterexamen i vinförvaltning vid OIV (Office International de la Vigne et du vin). Han tog sina första yrkesmässiga steg inom vinförvaltning i olika vinföretag i Frankrike, varefter han återvände till Katalonien där han fortsatte sin karriär inom vinsektorn och senare inom multinationella företag. Det var hans barndom omgiven av ett universum av vingårdar, druvor och källare och hans passion för vin som ledde honom tillbaka till sitt ursprung och till att skapa Edetària. En dröm som går i uppfyllelse, en hyllning till hans farfar Llorens - oenolog - och hans föräldrar Pepita och Angel, som är vinodlare, och som gör äkta terroirviner i en oförfalskad stil från familjens vingårdar.

Joan med sina föräldrar

Terroiret på Edetària

Edetària producerar endast vin från egendomens egna vingårdar i Gandesa, som ligger i Alta Terra. Namnet på gården kommer från en gammal romersk väg som sträckte sig mellan Torotosa och Zaragoza. 60 hektar gör det möjligt för vingården att kontrollera hela vinframställningsprocessen från början. En stor del av dessa vingårdar är över 60 år gamla, medan resten är mellan 25 och 40 år gamla. Edetària har en av de bästa vingårdarna i regionen och strävar alltid efter låg avkastning och hög kvalitet. Varje vingård har sin egen personlighet.

Edetàrias vingårdar är planterade på fem olika terroirs.

  • Panal: fossiliserad sanddynjord från kvartärtiden.
  • Tapàs: siltjordar med inslag av lera.
  • Tapàsblanc: grunda jordar med fragment av karboniserad märgel.
  • Còdols: gammal flodbädd med stenar på ytan.
  • Vall: bördiga, kalkrika, djupa jordar.

Utsikt över vingårdarna med den historiska Finca la Mas

De flesta av de druvor som odlas är inhemska. Tack vare sin erfarenhet känner personerna bakom Edetària till de bästa förutsättningarna för varje druvsort. Varje vingård har sin egen personlighet, främst på grund av jordart, läge och solexponering.

Hållbarhet på Edetària

Edetària använder sig av hållbara metoder för att uppnå det renaste och mest genuina uttrycket av sina vingårdar:

  • Bevarande av markstrukturen och oxigenering av jorden genom växelvis bearbetning och direktsådd
  • Användning av gröngödsling (sticklingar, sticklingar från täckgrödor) och gödsel
  • 100 % undvikande av kemiska svamp- och insektsbekämpningsmedel

Edetàrias vingård

Arbetet i Edetàrias vinkällare

Edetària vinkällare byggdes 2003 mitt i en del av Lliberia-familjens vingårdar. Det är en unik byggnad med elegant, modern arkitektur som passar väl in i det fantastiska landskapet. Alla element - vingårdar, vinkällare, La Plana de Gandesa, bergen Pàndols och Cavalls samt nationalparken Serralada dels Ports - smälter samman och skapar ett unikt scenario.

Skörd och jäsning

Det enda sättet för Edetària att välja ut de bästa druvorna från varje vinstock är att skörda för hand. Druvorna lagras i små lådor och kyls ner till 0º-5º innan de sorteras en andra gång vid sorteringsbordet. På detta sätt kommer endast druvor med rätt grad av polyfenolisk mognad in i tunnorna. Kärlen för vinframställning är små. Alla är utformade och utrustade för att vinifiera varje enskild tomt separat, vilket gör att de kan följa utvecklingen och varje ingrepp på vägen från vingården till ditt vinglas.

I källaren på Edetària

Mognadens väg

Under lagringen av vinerna strävar man efter att bevara och framhäva nyanserna och karaktären hos varje vingård. Genom att arbeta med utvalda tunnbindare kan Edetària välja de fat som passar bäst för vinets uttryck och slutligen föra in alla nyanser i flaskan för att producera viner med en unik personlighet.

Lage von Edetaria

Mer information omEdetaria

Adress
Företagsnamn:Edetaria
Gata:Finca el Mas, Ctra. Gandesa - Vilalba, s/n
Stad:43780 Gandesa
Land:Spanien
Region:Katalonien
Kontinent:Europa
Kontakt & Webb
Webbplats:https://edetaria.com/
E-post:[email protected]
Facebook:https://www.facebook.com/Edetaria/
Twitter:https://twitter.com/EdetariaCeller
Telefon:+34 977 42 15 34
fax:+34 977 42 15 34
Upp