Våriga priser
Ernst Bretz vingård
Ernst Bretz e.K. kan se tillbaka på en 300-årig historia, eftersom företaget grundades i Bechtolsheim i Rheinhessen år 1721. Sedan 1987 drivs företaget i nionde generationen av bröderna Horst och Harald Bretz och Horsts fru Heike. Harald Bretz ansvarar för odlingen av vingårdarna, hans bror Horst tar hand om källaren och produktionen, medan hans fru Heike ansvarar för kundtjänsten.
Allt började som en blandad gård med jordbruk och vinodling, de första vinrankorna planterades för att producera vin till Welschnonnen-klostret i Mainz. Nästan 200 år efter grundandet byggdes Bretz vingård ut 1907 och marknadsföring av vin på flaska infördes. Först 1931 upphörde jordbruket helt och hållet, och från och med då producerades endast vin.
Med Ernst Bretz tog den åttonde generationen över ledningen av företaget 1956. Han utökade produktionen och exporten och exporterade till Japan och USA, där de ädla söta isvinerna är särskilt uppskattade.
Ungefär 60 % av Weingut Bretz totala produktion säljs direkt från gården till privatkunder, resten distribueras via handeln.
Druvsorterna Bretz
Weingut Ernst Bretz ' nästan 40 hektar vinodlingar är planterade till lika delar med röda och vita druvsorter.
Vita druvsorter:
- Riesling
- Pinot Blanc
- Pinot Gris
- Chardonnay
- Silvaner
- Rivaner
- Sauvignon Blanc
- Gewürztraminer
- Scheurebe
- Huxelrebe
- Bacchus
- Kerner
Röda druvsorter:
- Pinot Noir
- Dornfelder
- Blauer Portugieser
- Regent
- St. Laurent
- Cabernet Sauvignon
- Merlot
- Frühburgunder
Bretz vingårdar
Bretz vingårdar på nästan 40 hektar är huvudsakligen fördelade runt Petersberg i Bechtolsheim. Här har familjen Bretz vingårdar på de enskilda platserna:
- Bechtolsheimer Klosterberg
- Bechtolsheimer Homberg
- Bechtolsheimer Wingertstor
- Bechtolsheimer Sonnenberg
Jordarna på dessa platser består av löss och kalkhaltig lera med skalkalk. Bretz-vinerna har sin mineraliska karaktär att tacka för denna sammansättning.
Vinframställning
Avkastningen i Bretz vingårdar minskas konsekvent genom målinriktad beskärning av vinstockarna och avlägsnande av överflödiga druvor; vingårdsförvaltningen är miljövänlig och hållbar.
I källaren pressas de vita druvsorterna försiktigt och avskalas och lagras sedan i rostfritt stål. De röda druvsorterna macereras och lagras i rostfritt stål och barrique. Lagringen på barrique tar upp till 18 månader.
Utmärkelser för Bretz Winery
Sedan 1960-talet har Bretz Winery under Ernst Bretz ledning fått pris efter pris. Sedan 2008 har Bretz Winery också ständigt varit med på topp 100-listan över de vingårdar som rekommenderas av DLG och arbetar sig stadigt uppåt. År 2019 har Bretz redan tagit sig till plats 28 på listan. Några av utmärkelserna och medaljerna:
- Statligt pris för vin och mousserande vin: Statligt hederspris från Rheinland-Pfalz ministerium för ekonomi och vinodling för åren 2008-2015
- Internationella gröna veckan i Berlin 2010 och 2013: utmärkelsen "Bästa producent Regent" från det federala ministeriet för livsmedel, jordbruk och konsumentskydd, som överlämnades av den dåvarande statssekreteraren Julia Klöckner
- Urval 2012: 27:e plats bland Tysklands 50 bästa vinodlare
- Der Feinschmecker: Bretz vingård listas bland de bästa tyska vingårdarna
- International Austrian Wine Challenge Vienna 2011: 1 stjärna och guld
- Vinmässan Interwine China 2011: Chardonnay som "bästa isvin"
- Bundesehrenpreisverleihung der DLG 2013: Årets vinmakare 2013 med Bundesehrenpreis för vin i guld
- Oskar Patzelt-stiftelsen 2016: Stora priset för medelstora företag
- Great Wine Capitals 2019: "Best of Wine Tourism Award" i kategorin vinresetjänster
- Tyska jordbrukssällskapet (DLG) 2020: Bretz Winery tilldelades utmärkelsen "Årets vinmakare 2020" med det federala guldpriset och "Årets vinproducent"
Mer information omWeingut Bretz
Adress | |
---|---|
Företagsnamn: | Ernst Bretz e.K. |
Gata: | Langgasse 35 |
Stad: | 55234 Bechtolsheim |
Land: | Tyskland |
Region: | Rhinehessen |
Kontinent: | Europa |
Kontakt & Webb | |
Webbplats: | https://www.weingutbretz.de/ |
E-post: | [email protected] |
Telefon: | +49 (0) 67 33 – 356 |
fax: | +49 (0) 67 33 – 84 44 |
Företag | |
År för grundandet: | 1721 |
Vin | |
Källarmästare: | Horst Bretz |
Vingårdsområde: | 40 ha |
Odlad yta: | Rheinhessen |
Odlade vingårdar: | Klosterberg, Homberg, Wingertstor, Sonnenberg |
Jordtyp, jordens egenskaper: | Löss, Lehm, Muschelkalk |