- Detta rödvin gjort på Saperavi-druvor kompletterar utmärkt rätter som stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinäger sås eller gåsbröst med ingefära-rödkål och oregano
- Jäsningen i små fat gör detta rödvin särskilt sammetslent
- En balanserad rödvin, utmärkt bland annat för en romantisk middag
Mukuzani - Winery Bediani
förpackningen!
Mer information om Mukuzani - Winery Bediani
Den eleganta Mukuzani från Winery Bediani rinner med lysande rubinröd färg i glaset. Den första näsan av Mukuzani visar noter av granatäpplen och plommon. Till de fruktiga delarna av bouqueten ansluter sig noter från fatlagringen som röd vinbär.
I munnen öppnar Mukuzani från Winery Bediani underbart torrt, gript och aromatiskt. Denna sammetslena rödvin presenterar sig balanserat och komplext på gommen. Genom den måttliga fruktsyrligheten smeker Mukuzani med en mjuk känsla i munnen, utan att förlora sin saftiga livlighet. Finalen av detta rödvin från vinregionen Kachetien övertygar till sist med en anmärkningsvärd eftersmak. Avslutningen åtföljs dessutom av mineraliska noter från de vulkaniska och svartjorddominerade jorden.
Vinifikation av Winery Bediani Mukuzani
Detta vin lägger tydligt fokus på en druvsort, nämligen Saperavi. För detta exceptionellt balanserade en-druviga vin från Winery Bediani har endast bästa druvor använts. Druvorna växer under optimala förhållanden i Kachetien. Vinstockarna gräver här sina rötter djupt i jorden av vulkanisk bergart och svartjord. Efter skörden transporteras vindruvorna så snabbt som möjligt till vinfabriken. Här sorteras de och mals försiktigt. Därefter sker jäsningen i små trätunnor vid kontrollerade temperaturer. Efter att jäsningen är avslutad lagras den eleganta Mukuzani i ytterligare några månader i ekfat.
Matrekommendation för Winery Bediani Mukuzani
Upplev detta rödvin från Georgien bäst tempererat vid 15 - 18°C som ett komplement till stekt kalvlever med äpplen, lökar och balsamvinägersås, ossobuco eller lammragout med kikärtor och torkade fikon.
- Fler produkter från Winery Bediani