♥ För närvarande 15 831 viner bara för dig! ♥
Alla priser är inklusive punktskatter!
Säker förpackning!
Pålitlig frakt!

Lambrusco-viner

(24)

Rubinröd, pärlemoraktig och sedan flera år tillbaka av en kvalitet som aldrig tidigare Lambrusco. Det fruktiga mousserande vinet från Modenas kullar och lågland har inget att göra med det du får på bensinstationen eller som tack från budfirman, men är mycket populärt bland vinkännare. För det finns inget enklare sätt att få ren dolce vita i ditt glas.   

 

Läs mer Handla om Lambrusco-viner
Stängfilter
från till
%💰  
🏆  
24 h 🚀  
Inga resultat hittades för filtret!
Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Rött vin Lambrusco halvsöt Italien Emilia-Romagna (IT)
Lambrusco Rosato Emilia IGT - Cantine Riunite
Lambrusco Rosato Emilia IGT - Cantine Riunite
Mousserande Lambrusco halvsöt Italien Emilia-Romagna (IT)
Lambrusco Bianco Emilia IGT - Cantine Riunite
Lambrusco Bianco Emilia IGT - Cantine Riunite
Mousserande Lambrusco halvsöt Italien Emilia-Romagna (IT)
Salu
6er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite 6er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Lambrusco Grasparossa frizzante secco DOC - Cantina Puianello Lambrusco Grasparossa frizzante secco DOC - Cantina Puianello
Rött vin Mousserande Lambrusco torr - dry - sec Italien Emilia-Romagna (IT) Colli di Scandiano e di Canossa DOC (IT)
Reggiano Lambrusco Rosso Emilia DOC - Cantine Riunite Reggiano Lambrusco Rosso Emilia DOC - Cantine Riunite
Rött vin mild - doux - sweet - dolce Italien Emilia-Romagna (IT)
Lambrusco Primabolla Amabile frizzante DOC - Cantina Puianello Lambrusco Primabolla Amabile frizzante DOC - Cantina Puianello
Rött vin Mousserande Lambrusco mild - doux - sweet - dolce Italien Emilia-Romagna (IT) Reggiano DOC (IT)
- Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Secco Frizzante DOC 2022 - Villa di Corlo
Rött vin Mousserande Lambrusco torr - dry - sec Italien Emilia-Romagna (IT) Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC (IT)
Unico Lambrusco di Sorbara DOC - Cantina Divinja
Unico Lambrusco di Sorbara DOC - Cantina Divinja
Rött vin Mousserande Lambrusco Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco Italien Emilia-Romagna (IT)
Il Morro Lambrusco Salamino DOP - Cantina Divinja Il Morro Lambrusco Salamino DOP - Cantina Divinja
Rött vin Mousserande Lambrusco torr Italien Emilia-Romagna (IT)
Sigillo Lambrusco di Sorbara - Cantina Divinja Sigillo Lambrusco di Sorbara - Cantina Divinja
Rött vin Mousserande Lambrusco torr Italien Emilia-Romagna (IT)
Salu
18er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite 18er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Cherubino Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC - Medici Ermete Cherubino Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC - Medici Ermete
Rött vin halvsöt Italien Emilia-Romagna (IT) Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC (IT)
bio bio
vegan vegan
Lambrusco Doc Fratello Sole Semisecco - Cantine Riunite Lambrusco Doc Fratello Sole Semisecco - Cantine Riunite
Mousserande halvtorrt Italien Emilia-Romagna (IT) Modena DOC (IT)
bio bio
Lambrusco Rosso Bio - Cantine Riunite Lambrusco Rosso Bio - Cantine Riunite
Mousserande halvsöt Italien Emilia-Romagna (IT)
Lambrusco Dolcezza Rosso Emilia Romagna IGT - Cantine Riunite Lambrusco Dolcezza Rosso Emilia Romagna IGT - Cantine Riunite
Rött vin Lambrusco halvsöt Italien Emilia-Romagna (IT)
Lambrusco Dolcezza Rosso Emilia Romagna IGT 1,5l Magnum - Cantine Riunite Lambrusco Dolcezza Rosso Emilia Romagna IGT 1,5l Magnum - Cantine Riunite
Rött vin Lambrusco halvsöt Italien Emilia-Romagna (IT)
Link Rosé Millesimato Brut Modena DOC - Ferro 13 Link Rosé Millesimato Brut Modena DOC - Ferro 13
Mousserande brut - bruto Italien Venetien (IT) Venezia DOC (IT)
Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile Frizzante DOC - Villa di Corlo
Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile Frizzante DOC - Villa di Corlo
Rött vin Lambrusco mild - doux - sweet - dolce Italien Emilia-Romagna (IT) Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC (IT)
Salu
12er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite 12er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Rose di Bacco Lambrusco Bianco Amabile Emilia-Romagna IGT - Chiarli
Rose di Bacco Lambrusco Bianco Amabile Emilia-Romagna IGT - Chiarli
Vitt vin Mousserande Lambrusco halvsöt Italien Emilia-Romagna (IT)
Lambrusco Rosso Emilia IGT 1,5 l Magnum - Cantine Riunite
Lambrusco Rosso Emilia IGT 1,5 l Magnum - Cantine Riunite
Rött vin Lambrusco halvsöt Italien Emilia-Romagna (IT)
Rose di Bacco Lambrusco Rosso Amabile Emilia-Romagna IGT - Chiarli Rose di Bacco Lambrusco Rosso Amabile Emilia-Romagna IGT - Chiarli
Rött vin Lambrusco halvsöt Italien Emilia-Romagna (IT)
Salu
DRICKS!
6er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco aus Italien 6er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco aus Italien

Lambrusco är en mycket gammal, röd druvsortfamilj som kommer från Italien. Man antar att detta rödvin odlades redan på etruskernas tid. Familjen av Lambrusco  vinstockar omfattar över 60 sorter, varav de mest kända är Lambrusco Salamino, Lambrusco Maestri, Lambrusco Grasparossa och Lambrusco Sorbara.

Lambrusco från Emilia-Romagna

Den italienska vinodlingsarealen med Lambrusco vinstockar uppgår till över 10 000 hektar.  Lambrusco odlas huvudsakligen i vinregionen Emilia-Romagna, men det finns även vingårdar i Lombardiet, Apulien, Sicilien och Piemonte där detta världsberömda italienska rödvin odlas.

Lambrusco - ett mousserande rött vin

I Italien används Lambrusco-druvorna främst för att producera mousserande, fruktiga röda och roséviner (= Lambrusco Frizzante). För en tid sedan tillverkades Lambrusco Frizzante som en riktig massprodukt och kunde inte saknas som vardagsdryck på någon italiensk restaurang. Numera uppskattas det traditionella Lambrusco-vinets kvaliteter i allt högre grad igen.

Från torr till söt

Detta vin mognar relativt torrt och har en typisk, fruktig-bitter smak och har inget gemensamt med den mestadels klibbigt-söta massprodukten Lambrusco . Den traditionella Lambrusco-odlingen kan alltså ge utmärkta viner som harmonierar mycket väl med det lokala köket. Sådana italienska viner erbjuds t.ex. under ursprungsbeteckningarna Lambrusco di Castelvetro, Lambrusco di Sorbara och Lambrusco di Salamino di Santa Croce av mindre vingårdar. Det är dock inte bara mousserande viner som görs av Lambrusco-druvor, utan även läckra stilla viner

Intensiv färg och låg alkoholhalt

Lambrusco-viner kännetecknas av sin intensivt röda färg och låga alkoholhalt, som enligt DOC-bestämmelserna inte får överstiga 10,5 volymprocent. De luktar i allmänhet körsbär och jordgubbar, har låg tanninhalt, en uppfriskande syra och smakar - som redan nämnts - lätt bittert.

Lambrusco som italiensk

Vissa människor använder Lambrusco som dörrstopp, för så fort du gör en stor beställning hos den italienska leveranstjänst du litar på får du en Lambrusco på huset som en tackgåva. Men varför är detta mousserande vin så viktigt för italienarna, trots att kvaliteten oftast lämnar något att önska? 

Helt enkelt. Lambrusco är faktiskt sublima mousserande viner, om du väljer rätt flaska. Så låt fuselflaskan göra jobbet som dörrstopp och ta fram Lambrusco-vinet av hög kvalitet - oavsett om det är sött, pärlemoraktigt eller torrt - och upplev en lätt njutning från Italiens alla hörn 

Ibland torr, ibland söt, men nästan alltid mousserande

Lambrusco finns i alla färger, oavsett om den är röd, vit eller rosé. I 99 av 100 fall är det dock ett mousserande vin som antingen är torrt som damm eller underbart sött, beroende på hur det har mognat. Lambrusco är särskilt känd för det sistnämnda. Det är en synonym för det ljuva livet som man talar om i dolce vita. Smaklig, okomplicerad och utan försköning. De nytappade Lambrusco-vinerna är det perfekta sällskapet för soliga dagar i en solstol eller i en illustrerad grupp under ett parasoll, förutsatt att de hålls svala.

Lambrusco helt enkelt

Solo skapar det mousserande vinet i glaset en perfekt harmoni mellan syra och fruktig doft och bjuder helt enkelt in dig att dricka det. Man skulle kunna säga att det är något som behagar publiken. Varför ska du göra det komplicerat? Lambrusco är en lättsam och skummande glädje i glaset, som också passar utmärkt till det italienska köket. Pizza, pasta, antipasti - de fruktiga aromerna av körsbär, jordgubbar och hallon, förfinade med en krämig sötma, kompletterar både hjärtliga och syrliga rätter på ett underhållande sätt. Lambrusco är inte mindre livlig till italiensk kallskuret och bakverk. Det verkar nästan som om det italienska mousserande vinet inte tänker en sekund och tar livet som det kommer - huvudsaken är att det är fullt av läckerheter och glädje

Lambrusco vs. Fragolino

Lambrusco och Fragolino - två roliga droppar har mötts. Den mousserande, fruktiga duon från Italien erbjuder lika söt njutning för alla tillfällen. Båda de mousserande vinerna kommer från vingårdarna runt Modena - ett sammanträffande? Knappast. De lokala vinodlarna vet snarare hur man firar livet. Så om du gillar Fragolino kan du inte göra fel med Lambrusco

DOP-regionerna för Lambrusco-vinet från Modena

Produktionsområdet för Lambrusco är uppdelat i fyra DOP-regioner runt staden Modena, från Apenninernas fotknölar till de bördiga lågländerna. Var och en med en egen terroir, var och en med typiska sorter av Lambrusco-druvan. 

  • SorbaraLambrusco från DOP Sorbara framställs av druvsorten Lambrusco di Sorbana med samma namn. Sorten ger endast en låg avkastning, vilket gör vinerna till en eftertraktad raritet. Vinrankorna är planterade på den lösa och sandiga alluviala jorden mellan floderna Secchia och Panaro.

  • Salamino di Santa Croce: Norr om Modena ligger byn Capri. Enligt Consorzio Marchio Storico dei Lambruschi Modenesi har Lambrusco-vinrankorna spridit sig över hela den omgivande landsbygden. De lokala vinodlarna fokuserar främst på sorten Lambrusco Salamino, som ger en riklig avkastning här. Enligt riktlinjerna för den skyddade ursprungsbeteckningen får även andra Lambrusco-sorter och Fortana, så kallad Uva d'Oro, användas för vinframställning i liten utsträckning. På de bördiga låglandsområdena, som kännetecknas av sediment samt sand, silt och lera, produceras rubinröda Lambrusco-viner med violetta reflektioner. I smaken är vinet friskt, fruktigt och lätt syrligt. Perfekt för det emilianska köket, som erbjuder utsökta pastarätter och stekar. 

  • Modena: Lambrusco di Modena är inriktad på alla Lambrusco-druvsorter som odlas inom stadens gränser. Denna cuvée skapades redan i mitten av 1700-talet och har inte förlorat något av sin kvalitet fram till idag. 

  • Grasparossa di CastelvetroFrån de torra områdena på kullarna till låglandet trivs Lambrusco Grasparossa-vinrankorna bland de många slotten och villorna i Emilia Romagna-regionen. Tack vare de olika jordarterna - sand, märgelskiffer och kalksten på kullen och siltig sand samt grus i dalen - utvecklas Lambrusco Grasparossa di Castelvetro till ett strukturerat och fylligt mousserande vin. 

 

Saker att veta om Lambrusco
Vilket glas ska man använda till Lambrusco?
Det rätta vinglaset för Lambrusco är absolut ett större glas för vitt vin.
Varför gnistrar Lambrusco?
Lambrusco genomgår en andra jäsningsprocess med ojäst must i ett tryckkärl vid 2,5 bar. Detta berikar vinet med kolsyra och gör det till ett mousserande vin. Alternativt kan vinet genomgå en jäsning på flaska, vilket traditionellt görs för exempelvis Crémant eller champagne.
Hur smakar Lambrusco?
Den typiska smaken av Lambrusco är fruktig och något bitter med en uppfriskande syra. Dessutom har de flesta mousserande Lambrusco-viner en lätt sötma. Det finns dock över 20 olika druvsorter för Lambrusco och därmed många olika aromer som en Lambrusco kan uttrycka. Det är inte ovanligt att det mousserande vinet visar blommiga och fruktiga toner av körsbär, jordgubbar, viol, hallon och björnbär.
Är Lambrusco kolsyrat?
Lambrusco innehåller kolsyra, som utvecklas antingen genom andra jäsningen i ett tryckkärl eller genom jäsning på flaska.
Varifrån kommer Lambrusco?
Lambruscos egentliga ursprung är osäkert. I dag är särskilt den norditalienska regionen Emilia-Romagna känd för att odla de mest populära druvsorterna för Lambrusco. Till exempel växer sorterna Grasparossa, Salamino och Lambrusco di Sorbara runt städerna Modena, Reggio Emilia och Sorbara och är särskilt populära i det lokala området.
Är Lambrusco söt?
Om en Lambrusco vinifieras sött eller torrt bestäms av vinodlaren. Beroende på kundens önskemål kan han stoppa jäsningen med en kallchock. Beroende på när jäsningen stoppades innehåller det mousserande vinet mycket eller lite restsocker, vilket resulterar i antingen en torr Lambrusco eller en söt Lambrusco. Italienska mousserande viner är dock oftast torra.
Hur dricker man Lambrusco?
Lambrusco bör drickas ung. Den idealiska dricktemperaturen är mellan 13 och 14 °C Det fruktiga, mousserande vinet visar sin styrka särskilt på sommaren och är också en idealisk ingrediens i uppfriskande cocktails.
Upp Upp
Upp