Mer information om Tokaji Aszù 3 Puttonyos 0,5 l - Tokaj Oremus
I glaset visar Tokaji Aszù 3 Puttonyos från Tokaj Oremus en briljant skimrande ljusgul färg. Detta vin visar också reflektioner i kärnan. När man snurrar vinglaset kännetecknas detta dessertvin av en underbar briljans som får det att dansa livligt i glaset. Doften av detta dessertvin från Tokaj Hegyalja förför med inslag av rosa grapefrukt, aprikos, nektarin och päron. Det är just dess fruktiga natur som gör detta vin så speciellt.
Tokaji Aszù 3 Puttonyos kan med rätta beskrivas som exceptionellt fruktdrivet och sammetslent, eftersom det vinifierades med en behagligt söt smakprofil. Denna silkeslena Tokay är lättfotad och mångfacetterad och presenterar sig på gommen. Avslutningen på detta dessertvin från Tokaj Hegyalja vinodlingsregion, som är mycket kapabel att mogna, fängslar äntligen med betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från jordarna som domineras av lera och vulkanisk sten.
Vinifiering av Tokaj Oremus Tokaji Aszù 3 Puttonyos
Utgångspunkten för den förstklassiga och underbart eleganta cuvéen Tokaji Aszù 3 Puttonyos från Tokaj Oremus är druvorna Furmint, Yellow Muscat och Hárslevelü. Druvorna växer under optimala förhållanden i Tokaj Hegyalja. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt ner i jordar av lera och vulkanisk sten. Druvorna till denna Tokaj från Ungern skördas uteslutande för hand vid tidpunkten för optimal mognad. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och mals noggrant. Därefter sker jäsningen i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras Tokaji Aszù 3 Puttonyos ytterligare 30 månader på ungerska ekfat.
Matrekommendation för Tokaji Aszù 3 Puttonyos från Tokaj Oremus
Drick denna Tokaj från Ungern måttligt kyld vid 11 - 13°C som ett vin till bakade äpplen med yoghurtsås, stenfiskfilé i japansk stil med grönsaksjulienne eller rödlök fylld med couscous och aprikoser.
- Fler produkter från Tokaj Oremus