• ♥ För närvarande 23.134 viner bara för dig! ♥
  • Alla priser är inklusive punktskatter!
  • Säker förpackning!
  • Pålitlig frakt!

Prisbelönta viner från Luca Maroni

(158)

Luca Maroni är en av de vinkritiker från Italien som man kan hitta överallt, så upptagen är romaren som föddes 1961. Författaren till "Guida dei Vini Italiani" skapade Italiens första nyhetsbrev om vin och har redan smakat över 300 000 viner. Maroni använder ett 3x33 poängsystem, vilket innebär att han ger högst 99 poäng. 33 euro vardera delas ut till Koncentration, Balans och Klarhet. Priset spelar också en roll för Maroni, vilket är anledningen till att även billiga viner kan nå upp till 95 poäng och mer.

Läs mer Handla om Prisbelönta viner från Luca Maroni
Inga resultat hittades för filtret!
Ej tillgänglig
Köp 24, spara 6 %
Team-Tips
Högsta pris njutning
9999
2023
Ej tillgänglig
Köp 24, spara 6 %
Team-Tips
Högsta pris njutning
Rött vin Rött vin
Halvtorr Halvtorr
Italien Italien
Apulien (IT) Apulien
204,18 Skr*
0.75 l (272,24 Skr * / 1 l)
Ej tillgänglig
DRICKS!
9999
2023
Ej tillgänglig
DRICKS!
4.80
(18)
Rött vin Rött vin
Halvtorr Halvtorr
Italien Italien
Apulien (IT) Apulien
183,58 Skr*
0.75 l (244,77 Skr * / 1 l)
Ej tillgänglig
DRICKS!
Raritet
9999
2019
Ej tillgänglig
DRICKS!
Raritet
4.85
(20)
Rött vin Rött vin
Halvtorr Halvtorr
Italien Italien
Apulien (IT) Apulien
286,46 Skr*
0.75 l (381,95 Skr * / 1 l)
15 % rabatt - Sista flaskorna!
Spara här nu!
10 % Vårrea
Våriga priser
Nu bläddra!
Måste-ha viner
Dessa viner bör du njuta av!
Provpaket
Prova mångfald nu & spara!
1
2 3 4 5 6
1 - 25 / 150

Maroni använder ett system med 3 x 33 poäng för att bedöma vinet, vilket ger högst 99 poäng. 33 euro vardera delas ut till för koncentration, balans och klarhet. Priset spelar också en roll för Maroni, vilket är anledningen till att även billiga viner kan nå upp till 95 poäng och mer.

Ett toppvin enligt Luca Maroni är kraftfullt och mäktigt, harmoniskt och mjukt och har en intensiv, tydlig frukt. Ett typiskt italienskt vin. Otaliga droppar vid många provningar. För att kunna närma sig denna kvantitet på ett systematiskt sätt har vinexperten och vinskribenten utvecklat sin egen utvärderingsmetod som han publicerar årligen i Annuario dei Migliori Vini Italiani. Dessutom finns vinbedömningarna i reducerad form på webbplatsen lucamaroni.com .

Luca Maronis poängsystem

För att uppnå den högsta poängen på 99 måste vinet enligt Luca Maroni övertyga i tre kategorier: textur, balans och integritet. Maroni har ett vetenskapligt tillvägagångssätt. Hans resultat kan styrkas både sensoriskt och analytiskt. Den något nyktra formeln "Index of Fruit Quality = Texture + Balance + Integrity" ger information om flytande njutning, med hänsyn till en rad olika faktorer. 

I varje kategori är det möjligt för varje vin att få högst 33 poäng, så enligt Maronis formel är det i bästa fall 99 poäng som kröner provningen i slutändan.

Vad betyder Maronipoängen?

Eftersom 100 poäng skulle representera det perfekta vinet delar Luca Maroni inte ut dem, eftersom det alltid kan finnas ett bättre vin.

Viner med en poäng på 84-99 har tydliga indikationer på den så kallade Fruit Grade - fruktkvaliteten. Detta är alltid i förgrunden för Luca Maroni. Alla viner med 84 poäng och uppåt har utmärkt kvalitet när det gäller fruktklass. De återspeglar både druvsorten och ursprunget på ett förstklassigt sätt. 

Viner med ett betyg mellan 74 och 83 är tydliga köprekommendationer för Luca Maroni.

Betygssystemets tre pelare

Varje enskild kategori skapar på sitt eget sätt känslor som vinet framkallar. 

Textur är summan av alla ämnen som ingår i ett vin - extraktet, minus vatten, alkohol och ämnen som avdunstar genom värme. En hög konsistens är rik på färg, arom och smak och indikerar en tät konsistens. 

Balans kräver att vinet är harmoniskt och varken för surt, övermoget eller bittert.

Medintegritet avses renhet och fräschhet. Detta innebär att vinet inte får ha aromer som är atypiska för druvsorter eller den oenologiska omvandlingen. Dessutom får vinet inte ha några fel. På det hela taget kan man säga att ju snabbare och noggrannare ett vin går igenom produktionsprocessen, desto högre är integriteten.

Upp