Mer information om Stonewell Shiraz - Peter Lehmann
Stonewell Shiraz från Peter Lehmann i södra Australien visar en tät, purpurröd färg i det virvlande glaset. Vid kanterna visar detta australiensiska röda vin också en övergång till granatrött. Om man vrider på vinglaset visar detta rödvin en hög densitet och fyllighet, vilket syns i starka kyrkfönster vid kanten av glaset. Bouqueten av detta röda vin från South Australia fängslar med toner av björnbär, katrinplommon, sultanrussin och fruktbröd. Om vi spårar aromerna ytterligare läggs vanilj, mörk choklad och svart te till, förstärkt av ekinflytandet.
På gommen börjar Peter Lehmanns Stonewell Shiraz underbart torr, gripande och aromatisk. På grund av sin nuvarande fruktsyra presenterar Stonewell Shiraz sig underbart fräsch och livlig på gommen. Avslutningen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen South Australia, närmare bestämt från Barossa, imponerar äntligen med en betydande efterklang. Finishen åtföljs också av mineralfasetter av jordarna som domineras av vulkanisk sten och lera.
Vinifiering av Peter Lehmann Stonewell Shiraz
Detta kraftfulla röda vin från Australien är tillverkat av druvsorten Shiraz. Druvorna växer under optimala förhållanden i södra Australien. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt i jordar av lera, sand, vulkanisk sten och svart jord. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter sker jäsningen i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras Stonewell Shiraz i 12 månader på franska ekfat.
Mat rekommendation för Stonewell Shiraz av Peter Lehmann
Detta röda vin från Australien avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till grönsakscouscous med köttbullar, spenatgratäng med mandlar eller potatispanna med lax.
- Fler produkter från Peter Lehmann