🍷 Pinot Noir från Mount Riley övertygar med sin eleganta och samtidigt sammetslena fatlagring i små ekfat
🍽️ Ideal till mustiga rätter som ossobuco eller en kryddig spaghetti-tomatsås med kapris
🌏 Denna utsökta röda vin kommer från den framstående vinregionen Marlborough på den pittoreska sydön i Nya Zeeland
Den här åtgärden pågår tills 31.12.2030 23:59.
förpackningen!
Mer information om Pinot Noir - Mount Riley
Doften av detta Mount Riley-rödvin presenterar alla typer av mullbär, plommon, blåbär, svarta vinbär och björnbär.
Pinot Noir från Mount Riley är precis rätt för alla vinälskare som gillar torrt. Den är dock aldrig gles eller spröd, utan rund och smidig. På gommen är texturen i detta balanserade röda vin underbart sammetslen. På grund av den måttliga fruktsyran smickrar Pinot Noir med en mjuk munkänsla utan att sakna friskhet. I avslutningen glädjer detta röda vin från vinodlingsregionen på Nya Zeelands södra ö, som kan lagras väl, med sin betydande längd. Återigen är antydningar till blåbär och plommon uppenbara.
Vinifiering av Mount Riley Pinot Noir
Detta vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Pinot Noir. Endast de bästa druvorna har använts till detta underbart balanserade vin från Mount Riley. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till vingården. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 9 månaders lagring på franska ekfat.
Matrekommendation för Mount Riley Pinot Noir
Detta nyzeeländska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15-18 °C. Det är perfekt som tillbehör till en måltid. Det är ett perfekt komplement till rucola penne, bräserad kyckling i rött vin eller rödlök fylld med couscous och aprikoser.
- Fler produkter från Mount Riley