förpackningen!
Mer information om Tsinandali - Winery Chateau Nekresi
Den eleganta Tsinandali från Winery Chateau Nekresi flödar med lysande guldgult i glaset. I glaset avslöjar denna vitvin från Winery Chateau Nekresi aromer av citroner, syren och grön äpple, kompletterat med ytterligare fruktiga nyanser. Tsinandali från Winery Chateau Nekresi är ett bra val för alla vinälskare som föredrar torra viner. Men den uppträder aldrig karg eller sträv, utan rund och smidig. Vinet presenteras balanserat och mångfacetterat på gommen. Genom den måttliga fruktsyran smeker Tsinandali med en mjuk känsla på gomen, utan att förlora sin saftiga livfullhet. I avslutningen imponerar detta lagringsdugliga vitvin från vinodlingsregionen Kachetien slutligen med beaktansvärd längd. Återigen visar inslag av citron och grön äpple sig. I eftersmaken tillkommer även mineraliska noter från de av svartjord och vulkanisk sten dominerade jorden.
Vinifikation av Winery Chateau Nekresi Tsinandali
Grunden för den balanserade Tsinandali från Georgien är druvor från druvsorten Rkatsiteli. I Kachetien växer vinrankorna som ger druvorna för detta vin på jorden av vulkanisk sten och svartjord. Efter handplockningen kommer druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts varsamt. Följande steg är jäsning i rostfria tankar vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av en mognad i några månader på den fina jäst innan vinet slutligen tappas upp.
Matrekommendation till Winery Chateau Nekresi Tsinandali
Detta vitvin från Georgien bör bäst avnjutas väl kylt vid 8 - 10°C. Det passar perfekt som en följeslagare till potatisstek med lax, kikärtscurry eller grönsaksgryta med pesto.
- Fler produkter från Chateau Nekresi