🍷 Viña Kaiken Cabernet Sauvignon utmärker sig genom sin eleganta lagring i små ekfat och erbjuder en underbar balans mellan fruktighet och djup
🍽️ Njut av detta rödvin tillsammans med torsk med gurk-senap-grönsaker eller purjolökstortilla för en harmonisk smakupplevelse
🌍 Cabernet Sauvignon från Bodega Kaikens vinfält kommer från den berömda regionen Mendoza och förenar de bästa karaktäristiska dragen av druvsorterna Cabernet Sauvignon och Malbec
förpackningen!
Mer information om Cabernet Sauvignon - Viña Kaiken
Viña Kaiken Cabernet Sauvignon är ett förstklassigt rött vin. Det har en underbart ljus, purpurröd färg. I doften avslöjar detta Viña Kaiken-rödvin alla typer av björnbär, svarta vinbär, mullbär och blåbär. Som om det inte redan vore imponerande tillsätts svart te, bitter choklad och kanel på grund av lagringen på små träfat.
Viña Kaiken Cabernet Sauvignon är underbart torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och smidigt. I gommen har detta välbalanserade rödvin en underbart silkeslen och tät struktur. På grund av sin kortfattade fruktsyra presenterar Cabernet Sauvignon sig underbart fräsch och livlig på gommen. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Mendoza är fängslande med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Viña Kaiken Cabernet Sauvignon
Grunden för den balanserade Cabernet Sauvignon från Mendoza är druvor från druvsorterna Cabernet Sauvignon och Malbec. Efter skörden tas druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål och små träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas av.
Matrekommendation för Viña Kaiken Cabernet Sauvignon
Drick detta röda vin från Argentina tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till torsk med gurka-senapsgrönsaker, purjolökstortilla eller pasta med korvklimpar.
- Fler produkter från Bodega Kaiken