Mer information om Petracs Furmint - Tokaj Oremus
Det fatlagrade Petracs Furmint från vinodlingsregionen Tokaj Hegyalja presenterar sig i ett ljust ljusgult glas. I mitten har detta vita vin en livlig gyllengul färg. Om du ger det lite luft i vinglaset genom att snurra det, kan du uppfatta en perfekt balans i detta vita vin, eftersom det inte sticker ut vattnigt eller sirapsaktigt eller likörliknande på glasväggarna. Med lite tid i glaset visar detta vita vin från den gamla världen underbart uttrycksfulla aromer av citron, avrundade av ytterligare fruktiga nyanser som bidrar med fatåldringen.
I gommen börjar Petracs Furmint från Tokaj Oremus underbart torrt, greppigt och aromatiskt. Denna krispiga Tokaj presenterar sig balanserat och flerskiktat i gommen. Fruktsyran i Petracs Furmint är underbart avrundad och gör detta vin underbart smidigt. I avslutningen imponerar detta mogna vin från vinodlingsregionen Tokaj Hegyalja med sin betydande längd. Återigen finns det inslag av citron.
Vinifiering av Petracs Furmint från Tokaj Oremus
Grunden för den balanserade Petracs Furmint från Tokaj Hegyalja är druvor från druvsorten Furmint. Druvorna för denna Tokaj från Ungern skördas uteslutande för hand efter att ha säkerställt optimal mognad. Efter att druvorna har skördats tas de snabbt till vingården. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål och i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas av.
Matrekommendation för Tokaj Oremus Petracs Furmint
Denna Tokaj från Ungern serveras bäst kyld vid 8 - 10°C till sparrissallad med quinoa, torsk med gurka-senapsgrönsaker eller spenatgratäng med mandlar.
- Fler produkter från Tokaj Oremus