Mer information om Felino Malbec - Viña Cobos
Felino Malbec från Viña Cobos i Mendoza, Argentina. presenterar sig i en kraftig purpurröd färg med lätt violetta och blåaktiga nyanser. Vita blommor och röda fruktnoter dyker upp på näsan, tillsammans med inslag av vitpeppar och kryddnejlika. Smaker av choklad och lakrits leker runt i gommen, i munnen är det fylligt, mjukt med välintegrerade tanniner. Ett välbalanserat, elegant vin som avslutas med en lång, mjuk eftersmak.
Serveringsrekommendationer och provsmakningstips för Felino Malbec
Vi rekommenderar detta fruktiga och kryddiga röda argentinska vin till grillat eller kortstekt nötkött, lamm, get eller småvilt.
Odling och vinifiering av Cobos Felino Malbec
Felino Malbec är gjord på 100 % Malbec-druvor som odlas på vingårdarna i Luján de Cuyo, Maipù och Valle de Uco, på en höjd av mellan 700 och 1200 meter över havet. Klimatet i denna region är torrt och nederbörden liten. Vinodlingsåret 2014-2105 var dock något svårare än vanligt, med mer regn och högre luftfuktighet än vanligt, vilket gjorde att skörden måste planeras nästan en månad tidigare än vanligt. Malbec-druvorna kunde skördas mellan mitten av mars och mitten av april. Jäsningen skedde på utvalda jästsvampar i rostfria ståltankar som rymde mellan 8 och 17 ton, följt av buteljering i februari 2016 utan klarning och ofiltrerat.
Vinerna från 2015 års skörd präglas mer än vanligt av terroir. De har elegans, medelfyllighet, finess och låg alkoholhalt, men samtidigt livliga, mycket accentuerade frukttoner, aromatisk rikedom och balanserad syra.
Felino-linjen från Viña Cobos
Det som utmärker vinerna i Felino-linjen är deras fräschör och accentuerade fruktighet. Druvorna som används kommer från olika vingårdar i Mendoza-regionen och varje område betonar fylligheten och den typiska karaktären hos sin druvsort. Sortimentet består av Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot och Chardonnay, viner med anmärkningsvärd intensitet och briljans, som bärs upp av livlig syra och balanserade och mjuka tanniner. De är resultatet av ett tålmodigt och långvarigt arbete och studier av vinmakaren Paul Hobbs, ägare till Viña Cobos, om terroir, om utvecklingen av andra lämpliga vingårdar och platser i regionen Luján de Cuyo och Valle de Uco.
- Fler produkter från Viña Cobos