Mer information om Grüner Veltliner Weinviertel DAC - Ingrid Groiss
Grüner Veltliner Den eleganta Weinviertel DAC av Ingrid Groiss lyser in i glaset med en ljus platinagul. Grüner Veltliner Den första näsan på Weinviertel DAC presenterar toner av grönt äpple, citroner och päron. De fruktiga nyanserna av buketten förenas med mineralnoter.
Detta vin glädjer med sin elegant torra smak. Det har tappats på flaska med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta österrikiska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade vita vin av en otroligt lätt textur. Finalen på detta ungdomliga vita vin från vinodlingsregionen Niederösterreich, närmare bestämt från Weinviertel, imponerar äntligen med en bra finish.
Grüner Veltliner Vinifiering av Weinviertel DAC av Ingrid Groiss
Grüner Veltliner Detta balanserade vita vin från Österrike produceras organiskt från druvsorten . Efter druvskörden tas druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaskor.
Grüner Veltliner Matrekommendation för Ingrid Groiss Weinviertel DAC
Detta österrikiska vita vin avnjuts bäst måttligt kylt vid 11 - 13°C. Det passar perfekt till en fruktig endivesallad, sparrissallad med quinoa eller rostad forell med ingefärspäron.
- Fler produkter från Ingrid Groiss