- Detta rödvin från Saperavi-druvor harmoniserar utmärkt med Boeuf Bourguignon eller lammragout med kikärtor och torkade fikon
- För den njutande visar sig detta vin från Kachetien oerhört modernt
- ett balanserat rödvin, förstklassigt för festen
Pirosmani - Winery Bediani
förpackningen!
Mer information om Pirosmani - Winery Bediani
Med Winery Bediani Pirosmani kommer ett förstklassigt rödvin in i det svängda glaset. Där erbjuder det en underbart lysande, rubinröd färg. Den första näsan av Pirosmani avslöjar nyanser av plommon och granatäpplen. Till de fruktiga antydningarna i buketten ansluter sig röda vinbär.
Den eleganta Winery Bediani Pirosmani avslöjar på tungan en otroligt fruktbetonad smak, vilket självklarhetsvis kan hänföras till dess restsöta smakprofil. På tungan kännetecknas detta balanserade rödvin av en oerhört lätt textur. Genom sin närvarande fruktsyra framstår Pirosmani på gommen som extraordinärt fräsch och livlig. I avslutningen imponerar detta rödvin från vinområdet Kachetien slutligen med god längd. Återigen framträder antydningar av granatäpple och plommon. I eftersmaken tillkommer även mineraliska noter från de av vulkanjord och svartjord dominerade jorden.
Vinifikation av Pirosmani från Winery Bediani
Grunden för den balanserade Pirosmani från Kachetien är druvor från druvsorten Saperavi. I Kachetien växer vinrankorna, som producerar druvorna för detta vin, på jordar av vulkansten och svartjord. Efter skörden förs vintrauben omedelbart till presshuset. Här selekteras de och bryts varsamt upp. Därefter sker jäsningen i rostfria tankar vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningens avslut kan Pirosmani harmonisera vidare på sin finjäst i några månader.
Matrekomendation till Winery Bediani Pirosmani
Detta rödvin från Georgien bör avnjutas vid en temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt som ett följeslagande vin till stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinäger sås, fyllda paprikor eller Boeuf Bourguignon.
- Fler produkter från Winery Bediani