- Detta vita vin av en enda sort passar perfekt till rätter som fiskcurry med kokos och lime eller stekt forell med ingefärspäron
- Detta vin från Nya Zeelands sydö är friskt och enkelt
- Detta vita vin från Nya Zeeland är perfekt som en harmonisk aperitif eller som ett balkongvin (terrass är också möjligt!)
Sauvignon Blanc Marlborough - Mahi
förpackningen!
Mer information om Sauvignon Blanc Marlborough - Mahi
Med Mahi Sauvignon Blanc Marlborough kommer ett förstklassigt vitt vin in i det kristallklara glaset. Det har en underbart klar, ljusgul färg. Den första doften av Sauvignon Blanc Marlborough smickrar med toner av persikor, citroner och krusbär. De fruktiga komponenterna i bouqueten får sällskap av toner av fatlagring som ännu mer fruktiga balsamiska nyanser.
Mahi Sauvignon Blanc Marlborough förtrollar med sin raka, torra smak. Det buteljerades med endast 1,3 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin förtrollar detta nyzeeländska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis mycket socker. Detta friska vita vin är balanserat och mångsidigt och presenterar sig på gommen. Sauvignon Blanc Marlborough har en frisk och livlig smak med en tydlig fruktsyra. I avslutningen imponerar detta vita vin från vinodlingsområdet på Nya Zeelands sydö med sin betydande längd. Återigen finns det inslag av citron och krusbär. I avslutningen kommer mineraltoner från de grusdominerade jordarna in.
Vinifiering av Sauvignon Blanc Marlborough av Mahi
Detta balanserade vita vin från Nya Zeeland framställs av druvsorten Sauvignon Blanc. Druvorna växer nära floder på Nya Zeelands södra ö. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i grusjordar. På grund av den närliggande flodens balanserande inverkan mognar druvorna långsammare och utvecklar mer aromatiskt djup. När druvorna till Sauvignon Blanc Marlborough är perfekt mogna skördas de uteslutande för hand, utan hjälp av de hårda och mycket selektiva druvskördemaskinerna. När druvorna har skördats förs de den snabbaste vägen till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av mognadslagring i flera månader på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas av.
Matrekommendation för Sauvignon Blanc Marlborough från Mahi
Drick detta vita vin från Nya Zeeland väl kylt vid 8 - 10°C till spagetti med yoghurt-mynta-pesto, sparrissallad med quinoa eller rostad forell med ingefärspäron.
- Fler produkter från Mahi