🍇 Mandolás Furmint från Tokaj Oremus imponerar med sin täta textur och den balanserade harmoni som gör den till en perfekt följeslagare för fina rätter
🍽️ Njut av denna läckra vitvin väl kyld med kålrullader, spaghetti i yoghurt-mynta-pesto eller en frisk grönsallad
🌍 Druvorna kommer från den berömda Tokaj Hegyalja, där vinrankorna växer på unika lerjordar med vulkaniska influenser
förpackningen!
Mer information om Mandolás Furmint - Tokaj Oremus
I glaset avslöjar Mandolás Furmint från Tokaj Oremus en ljus, ljusgul färg. Om man ger det lite luft i vinglaset genom att snurra det, kan man uppfatta en förstklassig balans i detta vita vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. presenterar underbart doftande toner av papaya, galliamelon, akacia och ananas i glaset. Till detta kommer inslag av medelhavsörter, rostad barrique och grön paprika.
I gommen öppnar Mandolás Furmint från Tokaj Oremus underbart torrt, greppigt och aromatiskt. På tungan kännetecknas detta välbalanserade vita vin av en oerhört tät textur. Avslutningen på detta ungdomliga vita vin från vinodlingsregionen Tokaj Hegyalja är fängslande med en anmärkningsvärd efterklang. Avslutningen ackompanjeras också av mineraltoner från jordmånen som domineras av lera och vulkanisk sten.
Vinifiering av Mandolás Furmint från Tokaj Oremus
Grunden för det balanserade Mandolás Furmint från Tokaj Hegyalja är druvor från druvsorten Furmint. I Tokaj Hegyalja växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av lera och vulkanisk sten. Vid optimal mognad skördas druvorna till Mandolás Furmint uteslutande för hand, utan hjälp av grova och mindre selektiva druvskördare. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Mandolás Furmint från Tokaj Oremus
Detta vita vin från Ungern serveras väl kylt vid 8-10°C till kålrulader, spaghetti med yoghurt-myntpesto eller grönsallad med rödbetor.
- Fler produkter från Tokaj Oremus