- Dieser Rotwein aus Blaufränkisch, Cabernet Sauvignon und Merlot Trauben ergänzt hervorragend Gerichte wie Kalbstafelspitz mit Bohnen und Tomaten oder Gänsebrust mit Ingwer-Rotkohl und Majoran
- Seine Herkunft aus dem Burgenland macht diesen Wein zu einem typischen Vertreter der Weine aus der Alten Welt
- Dieser österreichische Rotwein eignet sich perfekt als stimmiges Geschenk für gute Freunde
- ACHTUNG! Extrem nachgefragt. Bestellung unter Vorbehalt als Reservierung.
Mer information om Club Batonnage 1,5 l Magnum - Markus Altenburger
Club Batonnage 1,5 l Magnum från vinodlingsregionen Burgenland är en tät lila röd i glaset. I glaset visar detta röda vin från Club Batonnage aromer av björnbärsgelé och björnbär, kompletterat med rostat trä och kakao. Club Batonnage Club Batonnage 1,5 l Magnum imponerar med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar denna österrikare naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. Detta täta röda vin är fylligt och komplext på gommen. I finishen glädjer detta mycket lagringsbara vin från vinodlingsregionen Burgenland med sin extraordinära längd. Återigen dyker det upp antydningar till björnbär och björnbärsgelé.
Vinifiering av Club Batonnage Club Batonnage 1,5 l Magnum
Detta kraftfulla rödvin från Österrike vinifieras av druvsorterna Blaufränkisch, Cabernet Sauvignon och Merlot. När den perfekta fysiologiska mognaden är säkerställd skördas druvorna till Club Batonnage 1,5 l Magnum uteslutande för hand utan hjälp av slitsamma och mindre selektiva maskiner. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i stora träslag vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen lagras den kraftfulla Club Batonnage 1,5 l Magnum i flera månader på franska ekfat.
Matrekommendation för Club Batonnage Club Batonnage 1,5 l Magnum
Detta österrikiska rödvin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till Boeuf Bourguignon, Ossobuco eller gåsbröst med ingefärad rödkål och mejram.
- Fler produkter från Markus Altenburger