🍷 Filius Cabernet Merlot fascinerar med en perfekt balans av frukt och fyllighet i glaset
🥘 Ideal till fyllda paprikor eller stekt kalvlever med äpplen och balsamico
🌿 Tillverkad av Vasse Felix från de berömda kalkstensjordarna i Margaret River
förpackningen!
Mer information om Filius Cabernet Merlot Margaret River - Vasse Felix
Filius Cabernet Merlot Margaret River från vinodlingsregionen i västra Australien avslöjar sig i glaset i en ljus lila-röd. I kanterna visar detta australiensiska rödvin också en övergång till granatröd. När man snurrar vinglaset kan man uppfatta en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det varken sticker ut vattnigt eller sirapigt eller likörliknande på glasväggarna. Denna australiensiska cuvée uppvisar underbart uttrycksfulla toner av svarta vinbär, blåbär, björnbär och mullbär i glaset. Dessa får sällskap av inslag av vanilj, pepparkakskrydda och kakaobönor.
På gommen öppnar Filius Cabernet Merlot Margaret River från Vasse Felix behagligt aromatisk, fruktig och balanserad. I gommen är texturen i detta balanserade röda vin underbart köttig och tät. I avslutningen bjuder detta röda vin från vinodlingsregionen Western Australia på en vacker längd. Återigen finns det inslag av björnbär och svarta vinbär. I finishen ansluter mineralnoter från de kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Vasse Felix Filius Cabernet Merlot Margaret River
Grunden för den balanserade Filius Cabernet Merlot Margaret River från västra Australien är druvor från sorterna Cabernet Sauvignon och Merlot. Druvorna växer under optimala förhållanden i västra Australien. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i kalkstensjordar. Efter skörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt ner. Därefter följer jäsning vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av mognadslagring.
Matrekommendation för Filius Cabernet Merlot Margaret River från Vasse Felix
Denna australiensare avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till fyllda paprikor, stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinäger eller bräserad kyckling i rödvin.
- Fler produkter från Vasse Felix