- Detta vita vin av druvan Gelber Muskateller passar utmärkt till spagetti med yoghurt-myntpesto eller japansk piggvarsfilé med grönsaksjulienne
- Detta vin från Burgenland är särskilt välbalanserat för finsmakaren
- Ett balanserat vitt vin, utmärkt för picknick och andra tillfällen
förpackningen!
Mer information om Gelber Muskateller - Leo Hillinger
Detta österrikiska vin av en enda sort uppvisar underbart uttrycksfulla toner av nektariner, krusbär, persikor från vingården och persikor i glaset. Dessa får sällskap av inslag av kakaobönor, kanel och pepparkakskrydda.
På gommen öppnar Leo Hillinger's Gelber Muskateller behagligt aromatisk, fruktdriven och balanserad. I gommen är detta lättfotade vita vin underbart lätt och krispigt. På grund av sin vitala fruktsyra presenterar Gelber Muskateller sig imponerande fräsch och livlig på gommen. Detta unga vin från vinodlingsregionen Burgenland bjuder på en lång eftersmak. Återigen dyker antydningar om nektarin och mirabelleplommon upp. I finishen ansluter mineralnoter från jordarna som domineras av svart jord och löss.
Vinifiering av Leo Hillinger Gelber Muskateller
Detta eleganta vita vin från Österrike är organiskt vinifierat från druvsorten Gelber Muskateller. I Burgenland växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av löss, vulkanisk sten och svart jord. Druvorna till detta vita vin från Österrike skördas uteslutande för hand efter att ha säkerställt optimal mognad. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och mals noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas av.
Matrekommendation för Leo Hillinger Gelber Muskateller
Detta vita vin från Österrike avnjuts bäst väl kylt vid 8-10°C. Det passar perfekt till jamaicanska kycklingben med ananassallad, omelett med lax och fänkål eller spagetti med yoghurt-mynta-pesto.
- Fler produkter från Leo Hillinger