🍷 Rubicon Stellenbosch imponerar med en elegant, torr smakprofil och en anmärkningsvärd fyllighet
🍽️ Njut av den idealiskt till fyllda paprikor eller köttfärs av kyckling i rödvin
🌍 Tillverkad av utvalda druvsorter som Cabernet Sauvignon och Merlot på det prestigefyllda Meerlust Wine Estate
förpackningen!
Mer information om Rubicon Stellenbosch - Meerlust Wine Estate
Den kraftfulla Rubicon Stellenbosch från Meerlust Wine Estate skimrar i glaset med en tät karmosinröd färg. Om man lutar glaset något kan man se en färgövergång mot granatrött i kanterna av detta fatlagrade vin. När man snurrar glaset visar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, som kan ses i klara kyrkfönster vid kanten av glaset. I doften bjuder detta Meerlust Wine Estate-rödvin på alla möjliga sorters lavendel, plommon, svarta vinbär, syren och mullbär. Som om det inte vore imponerande nog tillför lagringen på små träfat ytterligare aromer som kanel, vanilj och libbsticka.
Meerlust Wine Estate Rubicon Stellenbosch imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med endast 2,4 gram restsocker. Det här är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta sydafrikanska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis socker. Detta täta och silkeslena rödvin presenterar sig på gommen med tryck och komplexitet. Med sin nuvarande fruktsyra är Rubicon Stellenbosch imponerande fräsch och livlig på gommen. I finishen glädjer detta mycket lagringsbara röda vin från vinodlingsregionen Coastal Region äntligen med betydande längd. Återigen finns det antydningar till mullbär och lila. I eftersmaken ansluter mineralnoter från de lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Meerlust Wine Estate Rubicon Stellenbosch
Detta kraftfulla röda vin från Sydafrika vinifieras från druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot. Druvorna växer under optimala förhållanden i kustregionen. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i lerjordar. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter sker jäsningen i små träfack vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar lagras Rubicon Stellenbosch i ytterligare 21 månader på ekfat.
Matrekommendation för Rubicon Stellenbosch från Meerlust Wine Estate
Detta sydafrikanska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till fyllda paprikor, bräserad kyckling i rött vin eller boeuf bourguignon.
- Fler produkter från Meerlust Wine Estate