- Detta röda vin med stark karaktär passar utmärkt till ankbröst med sockerärtor eller boeuf bourguignon
- Detta vin från Nya Zeelands sydö är behagligt kraftfullt för finsmakaren
- Detta nyzeeländska rödvin är perfekt till jul
Leveranstid ca. 4-6 arbetsdagar
förpackningen!
Mer information om Pinot Noir Reserve - Villa Maria
Den fatlagrade Pinot Noir Reserve från vinodlingsregionen på Nya Zeelands Sydö presenterar sig i en tät ljusröd färg i glaset. När man snurrar glaset visar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket är tydligt i klara kyrkfönster vid kanten av glaset. I doften avslöjar detta Villa Maria-rödvin alla slags björnbär, blåbär, lavendel, violer och damsoner. Som om inte detta redan vore imponerande tillför lagringen på små träfat ytterligare aromer som garrigue, solvarm sten och enbär.
Villa Maria Pinot Noir Reserve är behagligt torrt. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. Detta silkeslena och täta rödvin är fylligt och har flera lager i gommen. I avslutningen imponerar detta unga vin från vinodlingsregionen på Nya Zeelands Sydö med sin betydande längd. Återigen syns inslag av plommon och svarta vinbär.
Vinifiering av Villa Maria Pinot Noir Reserve
Den kraftfulla Pinot Noir Reserve från Nya Zeeland är ett vin med en enda sort tillverkat av druvsorten Pinot Noir. Druvorna för detta röda vin från Nya Zeeland skördas uteslutande för hand vid tidpunkten för optimal mognad. Efter druvskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter sker jäsningen i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaskor.
Matrekommendation för Villa Maria Pinot Noir Reserve
Detta nyzeeländska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15-18°C. Det är perfekt som ackompanjemang till en måltid. Det är perfekt som tillbehör till pumpagryta, boeuf bourguignon eller kikärtscurry.
- Fler produkter från Villa Maria Estates