- Detta rödvin gjort av de bästa druvorna kompletterar utmärkt rätter som Boeuf Bourguignon eller lammragu med kikärtor och torkade fikon
- Jäsningen i rostfri tank gör detta rödvin särskilt sammetslent
- Ett balanserat rödvin, förstklassigt för festen
Saperavi - Winery Bediani
Den här åtgärden pågår tills 31.12.2030 23:59.
förpackningen!
Mer information om Saperavi - Winery Bediani
Den eleganta Saperavi från Winery Bediani plumsar in med lysande rubinrött i glaset. Den avslöjar härligt uttrycksfulla noter av svartvinbär, björnbär, plommon och surkörsbär. Därtill finns inslag av röda vinbär.
I munnen börjar Saperavi från Winery Bediani härligt aromatiskt, fruktigt och balanserat. På tungan kännetecknas denna balanserade rödvin av en oerhört sammetslen textur. Genom den måttliga fruktsyrligheten smeker Saperavi med en sammetslen munkänsla, utan att samtidigt sakna friskhet. I eftersmaken imponerar detta vin från vinodlingsregionen Kachetien slutligen med god längd. Återigen visar sig inslag av granatäpple och plommon. I avslutningen tillkommer även mineraliska noter från de av svart jord och vulkanisk sten dominerade jorden.
Vinifikation av Saperavi från Winery Bediani
Detta rödvin lägger tydligt fokus på en druvsort, nämligen Saperavi. För detta underbart balanserade endruviga vin från Winery Bediani användes endast förstklassiga druvor. Druvorna växer under optimala förhållanden i Kachetien. Vinrankorna gräver sina rötter djupt i jordar av vulkanisk sten och svart jord. Efter handplockningen transporteras druvorna snabbt till presshuset. Här selekteras de och bryts varsamt upp. Följaktligen sker jäsningen i rostfria ståltankar vid kontrollerade temperaturer. Efter att jäsningen avslutats kan Saperavi harmonisera vidare på sin jästfällning i flera månader.
Matråd till Winery Bediani Saperavi
Detta rödvin från Georgien bör njutas bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt som följeslagare till långkokt kyckling i rödvin, grönsaks-couscous med nötfärsbiffar eller ossobuco.
- Fler produkter från Winery Bediani