• ♥ För närvarande 24.224 viner bara för dig! ♥
  • Alla priser är inklusive punktskatter!
  • Säker förpackning!
  • Pålitlig frakt!
Ej tillgänglig
Ej tillgänglig
Björnbär, Surkörsbär, rostat trä, mineral och Lakrits

🍷 Dead Arm Shiraz från d'Arenberg är ett kraftfullt rödvin med en fascinerande balans och komplexitet

🍽️ Perfekt till saftiga biffar, en mustig gryta eller delikata tryfflar

🌍 Denna exklusiva Shiraz utvecklar sina aromer i McLaren Vale, ett välrenommerat vinodlingsområde i Australien

The Dead Arm Shiraz - d'Arenberg

Den här artikeln är för närvarande inte tillgänglig!

Årgång

9999
2018
Pris per enhet: 121101.33 *
The Dead Arm Shiraz - d'Arenberg
Close
Personligt!
Personligt!
Personligt!
Säkra
förpackningen!
Personligt!
Pålitlig!

Mer information om The Dead Arm Shiraz - d'Arenberg

 The Dead Arm Shiraz från d'Arenberg är ett förföriskt, mångskiktat och komplext rödvin från den australiska vinodlingsregionen McLaren Vale i South Australia.

  Vinets färg påminner om den koncentrerade röda färgen hos tegelstenar Doften av mörka frukter och salta inslag kommer från detta röda vin och påminner särskilt om lakrits och björnbär, tillsammans med en antydan till träkol. Detta följs av komplexa toner av jod och mineralnyanser. Detta australiensiska rödvin är kraftfullt och mycket välstrukturerat i gommen. Ett överflöd av söta fruktsensationer av plommon och mullbär är märkbara, vilket inte gör att detta röda vin verkar fett utan snarare särskilt kompakt och koncentrerat. Exotiska och mineraliska nyanser förmedlar en flerskiktad munkänsla. Sammantaget en kraftfull och mycket raffinerad Shiraz med balans, komplexitet och uthållighet.

Vinifiering av Shiraz-vinet The Dead Arm d'Arenberg

När Shiraz-druvorna anländer till d'Arenbergs vingård krossas de försiktigt i små omgångar och förs till öppna jäsningskärl. Två tredjedelar av vinet stampas med fötterna under jäsningen. Därefter pressas vinet i en korg och läggs på fat av fransk ek (ny och begagnad) och amerikansk ek (gammal) för att slutföra jäsningen. Vinet lagras på sin jästfällning i faten. 

 Matrekommendation för d'Arenberg The Dead Arm Shiraz

Vi rekommenderar detta torra rödvin från Australien till svamp och tryffel, grillad biff, grytor och bräser samt korv och oxsvans.

Namnet Den döda armen

Namnet Dead Arm kommer från träsjukdomen eutypiosis, där ena halvan eller armen av vinstocken sakta dör och blir skör och livlös. Den andra halvan av vinstocken, å andra sidan, får en enorm intensitet på grund av den lägre totala vinavkastningen.

 Utmärkelser för The Dead Arm Shiraz från d'Arenberg

  • Queensland Times: 96 poäng för 2016
  • Weinwisser: 18,5 poäng för 2016
  • Josh Reynolds: 93 poäng för 2016
  • Robert M. Parker - The Wine Advocate: 92 för 2014

Hårda fakta

Typ:
Vin kategori:
Rött vin
Vinfärg:
röd
Smak:
Arom:
rostat trä , Björnbär , Surkörsbär , mineral , Lakrits
Textur:
tät
Munkänsla:
lång
Tillfälle och tema:
Gåva till goda vänner , Kväll med öppen spis , Överraskning för finsmakare , Romantisk middag , Jul
Druvsort:
Land:
Australien
Odlingsområde:
South Australia (AU)
Underregion:
Fleurieu (AU)
Plats:
McLaren Vale
Alkohol i vol%:
15
Total syrahalt ca. i g/l:
7,3
Restsocker ca. i g/l:
0,9
Optimal serveringstemperatur i °C:
15 - 18
Cuvée:
monovarietal
Mognadslagring:
litet virke
Detaljer om förlängning:
Amerikansk ek , Fransk ek
Hållbarhet i år från årgången:
15
Stil:
Utomeuropeiska , framstående , komplexa
Passar till:
Mörka rätter , Lätta och rejäla rätter , Kryddiga och salta rätter
Rekommendation av glas:
Bordeaux-glas
Flaskestorlek i l:
0,75
Flaskdesign och utrustning:
Bordeaux-flaska , klassisk
Kapsyl:
Twist cap (Stelvin)
Allergener och ingredienser:
Innehåller sulfiter och svaveldioxid
Distributör:
CWD Champagner und Wein Distributionsgesellschaft mbH & Co.KG - DE-ÖKO-006 - Griegstrasse 75 Haus 23 - 22763 Hamburg - Deutschland
PID:
70342-AU-RW-SY-002-08.00
Upp