förpackningen!
Mer information om Tsinandali Adamati - Alazani Winery
Tsinandali Adamati från Alazani Winery i Kakheti har en ljus, gyllengul färg i glaset. Buketten av detta vita vin från Kakheti förför med smaker av citron, lila och grönt äpple. Dess fruktiga karaktär är det som gör detta vin så speciellt.
Det här vita vinet från Alazani Winery är perfekt för vinälskare som inte kan dricka sitt vin tillräckligt torrt. Tsinandali Adamati kommer mycket nära detta, eftersom det vinifierades med bara 1 gram restsocker. I gommen kännetecknas detta balanserade vita vin av en otroligt sammetslen textur. Tack vare sin balanserade fruktsyra smickrar Tsinandali Adamati gommen med en behaglig känsla utan att sakna saftig livlighet. I avslutningen imponerar detta vin från vinodlingsregionen Kakheti äntligen med sin betydande längd. Det finns återigen inslag av grönt äpple och lila. Mineralnoter från den svarta jorden och vulkaniska berg dominerade jordar läggs till i finishen.Vinifiering av Tsinandali Adamati från Alazani WineryDetta balanserade vita vin från Georgien är tillverkat av druvsorten Rkatsiteli. Druvorna växer under optimala förhållanden i Kakheti. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av vulkanisk sten och svart jord. Efter druvskörden transporteras druvorna snabbt till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar kan Tsinandali Adamati fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Måltidsrekommendation för Alazani Winery Tsinandali Adamati
Detta vita vin från Georgien avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det passar perfekt till pumpagryta, potatispanna med lax eller kålroulader
.- Fler produkter från Alazani Winery