- Denna vita vin från de bästa druvorna kompletterar utmärkt rätter som stekt forell med ingefära-päron eller spaghetti med yoghurt-mynta-pesto
- För den kräsne visar sig detta vin från Kachetien särskilt balanserat
- Ett idealiskt vitt vin, förstklassigt till festen
Tsinandali - Shaloshvili Cellar
Klar för omedelbar avsändning, leveranstid ca. 2-4 arbetsdagar
förpackningen!
Mer information om Tsinandali - Shaloshvili Cellar
Den eleganta Tsinandali från Winery Shaloshvili glider in med en lysande ljusgul färg i glaset. Näsan presenterar denna Winery Shaloshvili vitvin med olika inslag av grön äpple, syren och citron.
På gommen börjar Tsinandali från Winery Shaloshvili härligt torrt, grippande och aromatiskt. På gommen visar texturen av detta välintegrerade vitvin sig underbart lätt. Finalen av detta väl lagringsdugliga vitvin från vinregionen Kachetien imponerar slutligen med en god eftersmak. Avslutet åtföljs dessutom av mineraliska inslag från jorden som domineras av svartjord och vulkaniska stenar. I Kachetien växer vinrankorna, som producerar druvorna för detta vin, på jordar av vulkaniska bergarter och svartjord. Efter handplockningen transporteras druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och hanteras varsamt. Därefter sker jäsningen i ståltank vid kontrollerade temperaturer. Efter dess slut får Tsinandali harmonisera vidare i några månader på sin fina jäst.
Maträttsförslag till Winery Shaloshvili Tsinandali
Drick detta vitvin från Georgien bäst väl kylt vid 8 - 10°C som en följeslagare till kokos-lime-fiskcurry, sparrissallad med quinoa eller stekt öring med ingefära-päron.
- Fler produkter från Shaloshvili Cellar