🍷 Zweigelt från Laessiger utmärker sig med sin sammetliga stil och den perfekta balansen mellan frukt och syra
🍽️ Detta ex quisi ta röda vin passar utmärkt till ankbröst eller gåsbröst med rödkål och mejram
🌍 Tillverkat av noggrant utvalda Zweigelt-druvor från den pittoreska vinodlingsregionen Niederösterreich
förpackningen!
Mer information om Zweigelt - Laessiger
Zweigelt från vinodlingsregionen Niederösterreich presenterar sig i en ljus ljusröd i glaset. Näsan på detta Laessiger-rödvin avslöjar alla typer av morello-körsbär, plommon, svarta körsbär och plommon.
Detta röda från Laessiger är precis rätt för alla vinentusiaster som gillar så lite kvarvarande sötma i sitt vin som möjligt. Samtidigt verkar det dock aldrig magert eller sprött, som man naturligtvis skulle förvänta sig av ett vin bortom superma. På gommen är texturen i detta balanserade röda vin underbart sammetslen. På grund av den måttliga fruktsyran smickrar Zweigelt med en behaglig munkänsla utan att samtidigt sakna saftig livlighet. I avslutningen glädjer detta röda vin från vinodlingsregionen Niederösterreich med god längd. Återigen framträder inslag av svarta körsbär och moreller.
Vinifiering av Zweigelt från Laessiger
Grunden för den balanserade Zweigelt från Niederösterreich är druvor från druvsorten Zweigelt. Efter druvskörden transporteras druvorna snabbt till vingården. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Zweigelt-vinet fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Matrekommendation för Laessiger Zweigelt
Njut av detta röda vin från Österrike tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till ankbröst med sockerärtor, romgryta eller gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram.
- Fler produkter från Laessiger