- Denna sortrena rödvin harmonierar perfekt med potatispanna med lax eller gåsbröst med ingefärs-lila kål och mejram
- För den som njuter framträder detta vin från Burgenland friskt och fruktbetonat
- En idealisk rödvin, perfekt bland annat för picknick eller en romantisk middag
förpackningen!
Mer information om Zweigelt - Leo Hillinger
Zweigelten från Leo Hillinger från Burgenland visar i vinglaset en briljant, ljusröd färg. Nosen på detta röda vin från Burgenland förtrollar med inslag av plommon, kungsplommon, amarenakörsbär och svarta körsbär. Om vi fortsätter att utforska aromatikern, tillkommer ingefärskex, vanilj och kanel.
Leo Hillinger Zweigelt imponerar med sin elegant torra smakprofil. Den har flaskats med exceptionellt lite restsocker. Som man naturligtvis kan förvänta sig av ett vin i den högre kvalitetsklass, charmar denna österrikare förstås med sin finess och balans trots all torrhet. Utmärkt smak kräver helt enkelt inte mycket socker. På tungan kännetecknas detta lättfotade röda vin av en oerhört smältande textur. Finalen av detta ungdomliga röda vin från vinregionen Burgenland, närmare bestämt vid Neusiedler See, imponerar slutligen med en anmärkningsvärd eftersmak. Avslutningen kompletteras dessutom av mineraliska facetter från de jordar som domineras av löss och vulkanisk bergart.
Vinifikation av Zweigelt från Leo Hillinger
Grunden för den eleganta Zweigelten från Burgenland är druvor från druvsorten Zweigelt. I Burgenland växer vinrankorna som ger druvorna till detta vin på jordar bestående av löss, vulkanisk bergart och svartjord. När de är perfekt mogna plockas druvorna för Zweigelt uteslutande för hand, utan hjälp av grova och icke-selektiv maskiner. Efter skörden transporteras druvorna snabbt till vinkällaren. Här sorteras de och bryts varsamt. Därefter sker jäsningen i ståltank under kontrollerade temperaturer. Efter avslutningen av jäsningen kan Zweigelten harmonisera på sin jästfällning i några månader.
Matrekommendation till Leo Hillinger Zweigelt
Njut av detta ekologiska rödvin från Österrike bäst tempererat vid 15 - 18°C som sällskap till ossobuco, fyllda paprikor eller pasta med bratwurstbollar.
- Fler produkter från Leo Hillinger