Mer information om 1685 Shiraz - Boschendal
Den kraftfulla 1685 Shiraz från Boschendal glider in i glaset med en tät lila färg. Efter den första virvlingen avslöjar detta rödvin en hög densitet och fyllighet, som visar sig i kyrkfönster vid glasets kant. I doften bjuder Boschendal-rödvinet på alla möjliga sorters mullbär, svarta vinbär, blåbär, björnbär och moreller. Som om det inte redan var imponerande kommer cigarrlåda, ek och rostad barrique till på grund av lagringen i små träfat.
Boschendal 1685 Shiraz presenterar sig underbart torr för vinkännaren. Detta röda vin framstår aldrig som grovt eller magert, vilket man kan förvänta sig av ett premium- och platsvinsegment. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt tät struktur. Tack vare den balanserade fruktsyran ger 1685 Shiraz en mjuk munkänsla utan att sakna friskhet. Detta ungdomliga rödvin från vinodlingsområdet Coastal Region bjuder på en lång eftersmak. Återigen framträder inslag av svarta vinbär och plommon.
Vinifiering av Boschendal 1685 Shiraz
Detta kraftfulla röda vin från Sydafrika vinifieras från druvsorten Shiraz. Efter druvskörden tas druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och små träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan 1685 Shiraz fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 14 månader.
Matrekommendation för Boschendal 1685 Shiraz
Detta sydafrikanska rödvin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till purjolökssoppa, torsk med gurka-senapsgrönsaker eller spenatgratäng med mandlar.
- Fler produkter från Boschendal